Фелдкурат извинявай не съм видял въпросите ти, защото не съм поглеждал темата. Иначе в Либия след активните събития от лятото се установи затишие. Да припомним, че след като Ердоган прехвърли там десетина хил сирииски бандити и 2000 турски аскер, при офанзивата която предприеха подкрепяните от тях части на правителството в Триполи, бяха постигнати сериозни военни успехи и възвърнати територии които бяха загубени преди това. Руснаците обаче също се взеха в ръце, прехвърлиха изтребители Mиг 29 и бомбардировачи Су 24 с които нанесоха няколко въздушни удара по турските бази и техника, които доведоха до сериозни поражения. При това и Египет заяви, че при по-нататъшни настъпателни действия от страна на турците също ще се включи открито в борбата срещу тях. След това явно и руснаците са притиснали турците дипломатически и са ги накарали поне за момента да се откажат от агресивните си намерения.
Тъй като нещата затихнаха, от тогава не съм се интересувал повече какво се случва там. Както вече съм писал, актуална информация може да се намери тук
https://glav.su/forum/5/2985 поне аз се осведомявам от там.
Колкото до Ердоган - той е бясно ислямистко псе, с големи амбиции и мераци които се лекуват само с тояга. Даже и да си трае в момента, при пръв удобен случай отново ще се хвърли да ръфа каквото успее да захапе.