Млъкнете!
Всички, които сте били през тези години някакви "фактори"!
Загубили сте!
И губехте, губехте, губехте...но все вас слушахме или по точно търпяхме!
Ае сега - крачка встрани и назад!
И го запомнете!
Не сме от тези, дето искаме да се махате, просто отстъпете!
Отстъпете, може би на по - глупавата кохорта на Нинова и обкръжението и, но отстъпете да опита и тя! Вие - не успяхте. Не веднъж!
А сега - просто замълчете, за да има и за вас бъдеще. Щом знаете - ще има. Ако упорствате - е, решението няма да зависи от "меката" част.Ще ви изрита "ядрото", онова ядро, което сега се опитвате да узурпирате като ваше в БСП.
Ядрото на БСП не сте нито вие, нито Нинова и тези около нея - много добре си знаете кое е ядрото на БСП.
И не се опитвайте да го заблуждавате. То, ядрото на думи красиви и купешки е обръгнало.
А тази част ми е любимата, Старо. Само дето не си уцелил тоз път. Там, дето стреляш, мен ме няма от има-няма седем-осем години. Просто при нас, "долу", тези неща се случиха отдавна. Точно по твоето указание постъпихме - губихме, губихме, губихме и отстъпихме. Дадохме път на по-млади. И осма година наблюдавам отстрани. Ами, имам новина за теб - не се справят. Ще речеш е, то и вий така - не се справяхте. Само дето, откак се помня, не съм се спрял да се уча. Не и те, обаче. Те са добри в друго - да се нагодят и да си сгодят. И покрай тяхното нагаждане партията се сви в точка. А твърдото и ядро тъй омекна, че вече даже не е и ядро. Което, предвидимо, води до факта, че и те губят, губят, губят, ама доста по-зле от нас, дето губихме, губихме, губихме. И сега? На нас какво ни остава? Да си седим в "манастира", с книгите, или да сменим тези със следващите, подобно както Борис смени Расате със Симеон? Едни "наши деца" със следващите "наши деца"?
Ти се подиграваш със знанията и уменията ми, със "статистиките" ми, но в годините, когато аз съм носил отговорността за представителството на БСП, те бяха източник на силата ни. В малцинство, срещу противник, разполагащ с несравними на нашите ресурси, успявахме, в опозиция, да налагаме решения, стандарти и модели, които ако и да не спряха кражбите и поразиите, то поне ги ограничиха. И дори най-върлите ни опоненти, от ядрото на СДС, признаваха авторитета и лидерството ни. Защото се основаваха на безусловните неща - Конституцията, закона, фактите, доказателствата, точния разчет. И всичко това - при безукорен интегритет, че да не ти сочат мухите, де те кацат, щото сладкото от медеца е още по теб.
Това сега го няма. Не знаят, не могат, облажват се. Факт. И авторитета на БСП се свива до омекналото и твърдо ядро.
В личен план, писал съм вече, власт ме не блазни. Власт, колкото ми трябва, аз имам. Щото източниците на власт са различни и властта бива, тоже, различна. Признание си имам. В професията си съм сред доайените и с авторитет, в някои от нещата, с които се занимавам, на ползу роду, съм дори най-добрият, най-скромно да река. А това, което ми дава сили, е че имам планове и оттук нататък какво да правя. Малко наука, за разнообразие. С пряка полза за практиката. Нещо, което тук, в България, още е непознато и малцина, въобще, се занимават в тази област. Отбелязвам, щото да е ясно, че нямам нужда ни да си правя живота интересен, ни да си уплътнявам времето, че то и така не стига. Честно казано, откак се махнах от форума на СЕГА, свърших доста полезна работа.
Малко съм притеснен, че напоследък, с умилително единомислие, ГЕРБ, на власт, и БСП, в опозиция, готвят едни тъпни в тази област на държавното управление, в която работя. Но няма да са им първите провали. Те така се учат, щото толкова знаят - с проба-грешка. Стига да остане някой тук, в страната, да им плаща грешките. Но това е друга тема и за друго място. Теб със статистики няма да те затруднявам. Инстинктът ти ти стига.
Прочее, няма как това или друго някое "ядро" да ме изрита от място, гдето аз не пребивавам. От мястото на сила, очертано от туй, що знам и мога, никой не може ме "изрита". То си върви с мен, аз съм мястото.