Но има и полза от пускането в гъзетата на разни божидарчОВЦИ.
Държа да го пейстна един пост на колега от оттатък - отговор на въпрос от герберче.
1. БСП начело с Нинова издигна за президент Румен Радев. Това само по себе си е изключителен факт, довел до днешните събития. Радев е явление в българския политически живот заради принципността си, смелостта си и последователността си. Само си помислете какво щеше да се случи с българската демокрация при още един мандат на Чехльо, да речем. Или пък при мандат на Цецка Цачева.
2. Нинова въведе мандатност за депутати и членове на партийното ръководство и по този начин натири вечните партийни велможи като Димитър Дъбов, Г. Божинов, Я. Стоилов, Г. Пирински и др., заради които обликът на тази партия през годините сериозно пострада. Това положи начало на живително обновление.
3. Нинова успя да стартира модернизация на БСП и да наложи нови необременени лидери и лица в партията - Крум Зарков, Ал. Симов, Д.Златева, Г. Свиленски, Вл. Москов и др.
4. Нинова успя да се противопостави на компрометираната партийна върхушка в лицето на С. Станишев, Г. Гергов, Кр. Янков, В.Жаблянов, М. Миков, К. Добрев и др. ( известни като групата на милионерите в БСП), като силно редуцира властта и влиянието им. Затова и толкова яростни са атаките срещу нея.
5. Нинова спря процеса на "гербизация" на БСП, осъществяван методически от гореизброените лица начело със Станишев и Гергов. Това ще окаже изключително значение за спасяване на демокрацията в България.
6. БСП начело с Нинова за пръв път от съществуването си успя да се превърне от партия, срещу която протестират, в партия, която протестира и се бори против статуквото.
7. БСП начело с Нинова единствени се противопоставиха на пагобните промени в ЗСВ и НПК от края на 2017, които дадоха правни лостове на прокуратурата и специализираните съдилища да се превърнат в бухалки на мафията.
8. БСП изобличи феодалните схеми в Хасково и на други места, свързани със "супертимовете" на ГЕРБ, злоупотребите при строенето на оградата на турската граница, както бе и единствената реална опозиция в парламента на мутренското управление.
9. Нинова и БСП успяха да се противопоставят успешно на натиска на европейските институции и на ПЕС за налагане като доктрина на т.н. Истанбулска конвенция и джендър-политики.
10. БСП начело с Нинова за пръв път ясно се разграничиха от ДПС и показаха явно, че не желаят да се коалират с тази партия, което де факто постави начало на процеса на тотална политическа и морална изолация на ДПС.
Бепе, къде намери това хубаво обобщение на партийната история от последните години? Не вярвам Калинчо да е пуснал тия дни тук, или да?
Правилно, аз може и понякога да пиша глупости, но чак такива - не.
Малко като чаршаф ще стане, но нейсе.
1. БСП не издигна президент, а вицепрезидент. Кандидатурата за президент беше
припозната.
2. От 80 човека парламентарна група, без справка с интернет, може ли да се изброят 5 запомнени нови лица?
3. Да наречеш "ново лице" Деница Златева (читав човек) издигнато от Нинова след по един мандат в родния и в европарламента (при Станишев) е малко странно. Свиленски - общински съветник и депутат от станишевите ... и т.н.
4. Нинова беше избрана с гласовете на част от тази върхушка и подкрепя други одиозни лица.
5. Пълна безсмислица
6. Срещу БСП се е протестирало, когато управлява. При Нинова такива неща не са ставали.
7. - (не знам)
8. Не БСП а безпартийната Елена Йончева, като част от разкритията доведоха до "привличането". Йончева е имала повече от добри и има добри отношения със Сатанишев.
9. Нинова се присъедини към съпротивата, започната от онези мерзавци ОП.
10. Тц, ясно артикулирано е само изключена бъдеща коалиция с ГЕРБ. Ако някой е чул Нинова да казва ясно същото и за ДПС, ако може да даде някоя препратка.
---------------
На мен, като прост гербав не ми изглежда печеливша стратегия да се лъже по елементарен начин. Не знам дали тези неща мобилизират съмишлениците, но определено не вдъхновяват останалите.