Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юли 07, 2020, 08:17:02

Автор Тема: ПОЛИТИЧЕСКАТА КОРЕКТНОСТ – догми, потърпевши и „жертви”  (Прочетена 20617 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
:piss2: МУЛТИ–КУЛТИ :piss:

малцинствата VS мнозинството

Цитат
РЕВОЛЮЦИЯТА НА „ЖЕРТВИТЕ”
Петър Кичашки

През 2017 г. духовете в Америка бяха разбунени от един университетски скандал. Колежът „Евъргрийн” в щата Вашингтон се превърна в арена на ненужен политически дебат, след като чернокожите студенти обявиха, че искат всички бели студенти да напуснат колежа за един ден. Извеждането на „белите” от университета щяло да създаде по–добра основа за расово равенство – а ако се наложи, дори и насилствено! А несъгласието от страна на един преподавател с тази налудничава идея доведе до буря от агресия по негов адрес, серия от протести и контрапротести, както и обвинения в „расизъм и бял супермачизъм”. Тъй като, ако не напуснели белите, това щяло да доведе до емоционални травми у чернокожите.

Същата година се появи и сходен казус в Портланд, Орегон, където на три училища се наложи да премахнат от наименованията си думата „Линч”.  Макар и тази дума да е била фамилното име на дарители на тези училища, тъй като наранявала малцинствата с навяване на асоциации, свързани с „линчуването на чернокожи”.

Популярният в момента тренд „микроагресии”

Микроагресиите” са по същество обикновени думи или изрази, които обаче можели да бъдат сметнати от малцинствата за „расистки”, „обидни”, „потискащи”, „нараняващи” и „репресиращи”. Според официалните указания на Калифорнийската университетска система подобни думи и изрази можели да включват даже въпроси като „Откъде си?” и „Как си толкова добър по математика?” или твърдения от рода на „Има само една раса – човешката!”. И всичко това е част от последните тенденции в ПОЛУДЯЛАТА КУЛТУРА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КОРЕКТНОСТ.

Например въпросът „Откъде си?” намеквал, че си чужденец, т.е. че не си част от нашата култура и обичаи. Твърдението „Има само една раса – човешката” се считало за „отрицание на културата на малцинствата”, а въпросът „Как си толкова добър по математика?” намеквал, че не можело чернокож от малцинствата да бъде толкова добър по математика колкото белите хора.

Истеричният мултикултуризъм


Който представям тук с един единствен, но достатъчен пример.Тоест, обвиняване на мнозинството, че прави „културна апроприация /отнемане/ на традициите и обичаите не малцинството”. Ако например ядеш ТАКО, но не по оригинална мексиканска рецепта, а добавиш или премахнеш някоя от съставките, това се явявало форма на отнемане на културната идентичност на мексиканците. Същото важи за всякакъв вид кулинария, музика и пр. Правиш си вкъщи пица без да ползваш италианска моцарела? Или си пържиш у вас пиле по китайски с ориз? Така обиждаш и отнемаш културата на цял Китай! Изземваш характерните културни особености на малцинството и ги „профанизираш”. Пълен кошмар!!!

У нас

Спомнете си само каква омраза се изсипваше върху всеки противник на Истанбулската конвенция. Всички противници на обявения от българския Конституционен съд за противоконституционен документ бяха стигматизирани като агресори, потисници, насилници и женомразци. В момента сходни попържни се изсипват и върху всеки, който не е съгласен със Стратегията за детето. Едва ли не всеки противник на тази стратегия бие детето си по три пъти на ден. Ако защитаваш Истанбулската конвенция, значи защитаваш жените; ако защитаваш Стратегията за детето, значи защитаваш децата. А всичко останало е форма на потисничество от страна на патриархалните мачисти срещу уязвимите жени и деца. Горките те!!!

Култура на „жертвите”

Тази култура, покълнала и процъфтяла през последните няколко години, издигна виктимизацията като защитна преграда. Да си „жертва” е изключително удобна поза и комфортна позиция, която не ти отнема нищо, но пък ти дава приличен социален статус.

Първо, да се самонаречеш „жертва”, ти осигурява защита срещу последователите на правата вяра и мултикултурализма. Медии, общественици и фейсбукари се надпреварват да те венцеславят, само защото си се самообявил за жертва на нечие „потисничество”. Без значение дали някога си бил реално жертва или не;

Второ, културата на „жертвите” предполага събирането на глутници, които нападат всеки, който е повдигнал вежда срещу техните истерии. Как смееш да разкритикуваш някого?! И не знаеш ли, че той/тя е част от еди–коя–си уязвима група?! Така се изсипва Адът над главата ти; и

Трето
, културата на „жертвите” създава изключително удобна обяснителна схема за всякакви възможни житейски провали и несгоди. Ама не си си взел изпита в университета? Това е защото си жена, а преподавателят ти е гаден мизогинист! Не са те взели на работа? Това е не поради липсата ти на квалификация, а защото си представител на етническо малцинство!! Не си спечелил от лотарията? Това е, защото си с увреждане!!!

Аз неведнъж съм призовавал лично хора с увреждания да се вземат в ръце и да опитат да се реализират. Поне да опитат! Малцина са ме послушали, докато повечето от тях са се опитвали да ми обясняват как те не могат нищо, а са една вечна жертва на системата. Вярно е, че обществената среда е неприветлива към увреждането. Наясно съм колко е трудно да си с увреждане у нас. Но това не е нито извинение, нито повод да се откажеш да се бориш за едно нормално съществуване. Животът трябва да се живее, а не да се оплакваме от него и да се чудим вечно чия жертва сме.

За съжаление поп–културата на „жертвите” вече се е превърнала в обсесия. И тъй като в развитите западни общества реалните проблеми намаляха донякъде, те започнаха сами да си измислят такива. Обаче: изваждането пред скоби на какви ли не измислени проблеми у нас е особено гротескно, тъй като реалните продължават да парят под краката ни като напукан асфалт в горещ летен ден. Например бедността, безперспективността и липсата на възможност за изкачване по социалната стълбица се замитат под килима и се подменят с теми за джендърите и разни други сходни обсесии, които имат малка или никаква реална тежест.

Напоследък „жертвите” направиха едва ли не революция


Като се започне от МеТоо–тата и обидените от всякакви измислени „микроагресии”, стигайки до истеричните застъпници на разни спорни национални или международни документи.

Тази революция на „жертвите” обаче започва да провокира контрареволюция от страна на онези, на които им дойде до гуша да си мерят всяка дума и да се чудят кой ще се разсърди на собственото им мнение. Но докато обидчивите малцинства продължават да се правят на жертви, мнозинството ще става все по–несъгласно да се подчинява на ДОГМИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КОРЕКТНОСТ. Тъй като вече се стига до крайности, при които едва ли не всяка дума или жест се смятат за микро или макро агресия.

НА ТЕЗИ АБСУРДИ ТРЯБВА НАЙ–СЕТНЕ ДА СЕ ДАДЕ ОТПОР. И ПОЛИТКОРЕКТНОСТТА ДА СЕ ИЗХВЪРЛИ ОКОНЧАТЕЛНО НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА.


в–к „Труд”, 1–2 юни 2019, хартиено издание /леко префасонирано!/

А защо ли аз като пресен пример се сетих за Кубрат Пулев? Тъй като там не може да не са били намесени и пари …  :too_happy-1067:

Или за едни мои препирни тук с едно лице, обсесирано изцяло от подобни „жертви” на какви ли не абсурди и търсещо непрекъснато „злото”?

За което съответно получих БАН заради „прекалено втренчване в това лице”.

Но не би ли вече трябвало да стане ясно, че това „втренчване” не е било заради самото „лице”, а заради непонятните за повечето от нас тук ОБСЕСИИ на това лице:t1814:
« Последна редакция: Юни 03, 2019, 19:16:58 от Джиджи »

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4031
  • Профил
...
А, пазиш си място за поста. Добре.
« Последна редакция: Юни 03, 2019, 18:38:05 от Nor1 »

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7669
  • Профил
Джиджи, нас като малцинство в нета ще ни препикаш ли или?

Неактивен Maximus II

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1326
 • Всеки умира, но не всеки живее ...
  • Профил
Е, аз Кичашки го чух по телевизията да се изказва с омраза към "хората в равностойно положение", и как щял да си има деца, без значение че "неравностойността" му е генетично наследствена... и все пак, хората в "равностойно положение" хранят хората в "хората в неравностойно положение", кой каквото ще да приказва.

Пък сега ме учудва, че е против политическата коректност.

А защо американски НПО се грижат за хората в "неравностойно положение", ето какво мисля:

http://www.aliceswonderland.eu/Alice-Natural_selection2.html

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
А ето и една форма на „отпор” на обидчивото, но изключително агресивно ЛГБТ общество, което се фаворизира от политическата коректност до степен, която е станала отдавна неприемлива за всеки нормален човек.

Тъй като днес в София се провежда 12-ото ежегодно шествие на София Прайд.Цитат
"Поход на семейството" контрира "София Прайд" днес
08 Юни 2019

Национален поход за семейството ще се проведе днес в пет български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Събитието ще започне в 17.30 ч. едновременно във всички градове, като по същото време в столицата ще се проведе "София Прайд".

Националният поход се провежда за втори път. Миналата година в инициативата се включиха около 2500 души. Участниците в похода празнуват традиционните семейни ценности и гражданския съюз между мъжа и жената.

Ценността на семейството в българското общество девалвира значително през последните години. Има много извънбрачни деца, има много семейства, които се разпадат с развод. И тъй като въпросът за това, какво се случва с българското семейство, е доста спорен, ние организираме това събитие. За да насърчим младите хора, както и тези, които вече са семейни, да гледат на семейството си като на нещо важно, на  нещо значимо в живота си. Това е целта, която искаме да постигнем.“

https://www.segabg.com/hot/pohod-na-semeystvoto-kontrira-sofiya-prayd-dnes
:way_to_go-1308: :way_to_go-1308: :way_to_go-1308:
« Последна редакция: Юни 08, 2019, 14:31:32 от Джиджи »

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
А ето поглед и от другата страна – нападение от омраза срещу гей двойка /млади момичета/ в Лондон.

Цитат
https://www.theguardian.com/uk-news/2019/jun/08/london-bus-attack-fifth-arrest-after-homophobic-assault

Цитат
Пети арест след хомофобско нападение в лондонски автобус

След нападението на гей двойка в лондонски автобус вече е арестувано и пето заподозряно  лице.

Пътуващите в автобуса Мелания и интимната ѝ приятелка Крис отказали да се целунат, след като били помолени за това от група младежи. Но лондонската полиция тълкува това нападение като престъпление от омраза. В същото време са откраднати телефонът и дамската чанта на една от девойките.

По информация на Скотланд ярд 16–годишният младеж е арестуван по подозрения за „обир с взлом”. По същите причини са арестувани още четирима други младежи
на възраст между 15 и 18 години.

А в последвалото ТV интервю по BBС гей двойката е заявила, че няма да се уплаши и да започне да крие своята сексуалност след това нападение.
:nuts:
« Последна редакция: Юни 10, 2019, 15:33:01 от Джиджи »

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
а тва емоджи що си го боднала отдолу?

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
Заради болднатото непосредствено над него, щото пак е израз на некъф "прайд". :too_happy-1067:

Както и заради "емблемата" на темата с двете пишкащи маймунки в самото ѝ начало /които май бях заимствала преди време от теб, за което ти благодарих/.

Щото пък тази "емблема" изразява моето лично отношение към самата тема.  :ive_got_it-1379:
« Последна редакция: Юни 10, 2019, 19:54:37 от Джиджи »

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
Цитат
Заради болднатото непосредствено над него, щото пак е израз на некъф "прайд".
Изразява човешки чуфства. Од тези, които изпитват човеците. И които ги правят човеци.

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
Цитат
Заради болднатото непосредствено над него, щото пак е израз на некъф "прайд".
Изразява човешки чуфства. Од тези, които изпитват човеците. И които ги правят човеци.

Да, човешки чувства – техни си, които обаче фключват и некъф „прайд”.
И защо този „прайд” требе ДА СЕ НАТРАПВА на мен и на останалите като мен?!  :pulling_your_hair_out-875:

Да си живеят кротко, да сЪ любят и да сЪ множат
Само че туй последното – ако могат!!!  :hypnotised-3320:
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 11:15:11 от Джиджи »

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
кво те бърка дали могат или не могат да се множат?

Децата, старците, монасите, монахините и стерилните по ена или друга причина лица също не могат. Тва праи ли ги безполезни членове на опществото?

Ноо хора не могат да мислят. Тва праи ли ги непълноценни?


Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Цитат
Ноо хора не могат да мислят. Тва праи ли ги непълноценни?
Good question! :m1708:
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
Da good answer is
"Ко, нье! Тези хора са гръбнакът на фсеко ено опщество и основен електорален сегмент ф претставителната демокрация."
Затва именно политическите субекти ги коткат, мазнят им се и понякога им подаряват петдесетолефки.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Ама сигурно могат да правят други работи. Да копат, да събират боклука. Аз съм била в Истанбул 2 седмици след обявяване на стачка на боклукчиите. Имаше един метър боклук по улиците и проправени пъртини за минаване. Беше лято, беше жега...

А и мисленето е относително. Ако работиш със стереотипи и само ги комбинираш в различни съчетания, това мислене ли е?
Езотериците казват, че мозъкът е само приемателна кутия, от качеството на която зависи какви мисли ще улови.

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
Цитат
Ако работиш със стереотипи и само ги комбинираш в различни съчетания, това мислене ли е?
Предвит, че процесът на израстване и социализация на човека е на практика акумулация на стереотипи, да.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Плюс, че така или иначе колективната "работа" си е набор от стереотипи.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4031
  • Профил
Предвит, че процесът на израстване и социализация на човека е на практика акумулация на стереотипи, да.
За тъпаците е само това, да.

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
100% од хората осъществяват социалните си интеракции на тва ниво. Разликата ф резултата се дължи на натрупан "речникоф запас"(од възможни поведенски стереотипи) и комбинативно ...мислене.

Човек може да е социално недъгаф и същевременно гений ф областта, която го занимава. И обратно.
Както и фсички междинни позиции между двете екстреми ф координатната система(пълен чук социално и безнадежден дебил<----------------->душата на сека компания и апсолютен гений)

А може също така да не му е ден, да го мързи или да има некво по-интересно занимание.

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4031
  • Профил

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
Виждам, че сте забили в доста интелектуална посока, което е похвално!  :aplause:

Но ще ви сваля отново за кратко на земята.

Крилатата фраза „ЛЮБЕТЕ СЕ, МНОЖЕТЕ СЕ” тръгва некъде от Евангелието, но не мога да си спомня точно откъде. Спомням си обаче, че това беше лайтмотивът на едно анимационно филмче със заглавие „Сътворението на света” на непомнявечекойси италянски режисьор, направено по музиката на „Болеро” от Равел и прожектирано по време на един от фестивалите на анимационните филми във Варна.

От океана излизаха по двойки различни членестоноги, които под звуците на тази прекрасна, настъпателна  музика се движеха устремено напред, преминавайки през всички стадии на развитие, докато накрая се превръщаха в човеци.

А филмчето беше повече от прекрасно, щом го помня толкова време. Търся го отдавна, но не мога да го намеря в нета.  :sad-3295:   
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 16:47:51 от Джиджи »

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
афторът е Бруно Бодзето(Bruno Bozzetto)
Тва е опщо-взето римейк на "Фантазия" на Дисни, но е по-добро ф ноо одношения. Ето ено нещо од него:

https://www.youtube.com/watch?v=ijcuXh-Lk9E

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
афторът е Бруно Бодзето(Bruno Bozzetto)
Без никакво съмнение!!!  :t0328:

А дали може да се намери некъде самото филмче "Създаването на света?

Щото е мноо, ама мноо, мноо по–добро от "грасхопърите" които си предложил тук.

А не е и по–дълго от половин час – спокойно можем да го пуснем тук.
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 18:29:30 от Джиджи »

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
да, те ти го:
Allegro non troppo
https://www.youtube.com/watch?v=qfVJVwG4CKw

Цитат
От океана излизаха по двойки различни членестоноги, които под звуците на тази прекрасна, настъпателна  музика се движеха устремено напред, преминавайки през всички стадии на развитие, докато накрая се превръщаха в човеци.

както можеш сама да се убедиш, спомените ти не одговарят на показаното въф филма.
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 18:52:03 от wreckage »

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
да, те ти го:
Allegro non troppo
https://www.youtube.com/watch?v=qfVJVwG4CKw

Цитат
От океана излизаха по двойки различни членестоноги, които под звуците на тази прекрасна, настъпателна  музика се движеха устремено напред, преминавайки през всички стадии на развитие, докато накрая се превръщаха в човеци.

както можеш сама да се убедиш, спомените ти не одговарят на показаното въф филма.
Рекидж:thank_you-1098:

Да, режисьорът е същият, както и музиката, но за жалост филмът не е същият:sad-3295:

"Allegro non troppo" also rings a bell, обаче не помня под кое от двете заглавия филмът беше представен на въпросния фестивал. Защото говорим за периода некъде към края на соц–а, когато аз бях още горе–долу аджамия като преводач. Онова филмче не беше по–дълго от 30–40 мин., беше изключително пъстроцветно, а действието се развиваше точно така, както съм го описала по–горе. Поне това помня със сигурност!

Затова предполагам, че поради големия успех на онова филмче, на Бруно Бодзето се е наложило да направи изцяло нов, едва ли не пълнометражен филм, по новата мода и при некви кой знай кви нови условия. Които са окепазили фсичко. Жалко, много жалко ...  :b0705:

 
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 19:25:20 от Джиджи »

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
тва е филмът, няма друг, и тва му е заглавието.
 
Просто си запомнила(неточно) ена част од него, тая която е озвучена с "Болеро" на Равел и която се явява третата анимация.
Гледай од 29:30 нататък.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Цитат
Ако работиш със стереотипи и само ги комбинираш в различни съчетания, това мислене ли е?
Предвит, че процесът на израстване и социализация на човека е на практика акумулация на стереотипи, да.
Предвид горното чомечеството е вкарано в една спирала на немислене и тая спирала е надолу. Ако боравенето със стереотипи е мислене, значи човечеството не мисли.

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
тва е филмът, няма друг, и тва му е заглавието.

Това е филмът сега. В мрежата. А тогаз "световната мрежа" още я нямаше. Което потвърждава подозренията ми, че върху първоначалното кратко филмче е работено допълнително.
 
Цитат
Просто си запомнила(неточно) ена част од него, тая която е озвучена с "Болеро" на Равел и която се явява третата анимация.
Гледай од 29:30 нататък.

Ще го изгледам целия, но малко по–късно днес или утре. И ще докладвам надлежно.

А щом третата анимация се явява това, за което говоря аз, значи към нея са прибавени още две.
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 22:58:29 от Джиджи »

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7669
  • Профил
Населението застарява и няма кой да го изхранва.- Ние сме изработили достатъчно за да ни храните сега
Не стига за всички и трябва да се бориш за оцеляване.- Ресурсите са достатъчни, но неравномерно разпределени
Популизмът е нещо лошо.- Популистите слушат гласа народен
Икономиката трябва непрекъснато да расте.- Икономиката не е важна
демокрация = капитализъм - Демокрация има само когато до всеки свободен човек застана десет роба
Богатите са умни и успели.- Това богатите са ноооооооо тъпи
Бедните са мързеливи и/или некадърни.- Сиромах човек жив дявол
Русия е лоша.- Русия е необходима като слънцето и водата.
Историята на човечеството почва преди няколко хиляди години.- Ние сме преки наследници на извънземни цивилизации на милиарди години
Учените установиха... - Учените не са съгласни с....
Който говори за извънземните, е тралала. - Не е задължително да си тралала за да контактуваш с извънземни, но много помага
 
Зад всеки стереотип стои един неразбран събеседник.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Цитат
Ако работиш със стереотипи и само ги комбинираш в различни съчетания, това мислене ли е?
Предвит, че процесът на израстване и социализация на човека е на практика акумулация на стереотипи, да.
Предвид горното чомечеството е вкарано в една спирала на немислене и тая спирала е надолу. Ако боравенето със стереотипи е мислене, значи човечеството не мисли.
Човечеството не мисли, защото слуша радиото.
Ако ви съчетая с Engels получаваме:
Човечеството все по-често слуша радиото, в резултат на което скоро ще изппадне в сингулярност.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
Кой го е фкарал въф спиралата? Не вервам да са извънземните, самото човечество се е фкарало, то ноо обича да се фкарва ф разни спирали.
Както и да е, аз не казвам, че е некво особено качествено мислене, но е мислене. Теа стереотипи не са възникнали като стереотипи фсе пак.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Кой го е фкарал въф спиралата? Не вервам да са извънземните, самото човечество се е фкарало, то ноо обича да се фкарва ф разни спирали.
Както и да е, аз не казвам, че е некво особено качествено мислене, но е мислене. Теа стереотипи не са възникнали като стереотипи фсе пак.

Нас кой ни фкара в демокрацията? Не вярвам да са щатите и съюзниците им, сами се демократизирахме.

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4031
  • Профил
Не. Не сами. Изучили са ни нац. стереотипи, изчислиха ни и ни "побутнаха" (виж линка на Фирмин) в желаната от тях посока.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Нас кой ни фкара в демокрацията? Не вярвам да са щатите и съюзниците им, сами се демократизирахме.
Малииии. Ной вземи няколко дена болнични че тука може да стане весело.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7669
  • Профил
Цитат
Малииии. Ной вземи няколко дена болнични че тука може да стане весело.

По принцип никой не може да налива толкова бира колкото мога да нареждам. :t0328:

Бел. Ной: Да го считам ли за предизвикателство?  :t0328:
« Последна редакция: Юни 11, 2019, 21:47:58 от Ной »

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
Нас кой ни фкара в демокрацията? Не вярвам да са щатите и съюзниците им, сами се демократизирахме.
Малииии. Ной вземи няколко дена болнични че тука може да стане весело.

Ми то вече е станАло. ;D

А колкото до филма, Рекидж, просто не е същият.

Може би само първата част – като ИДЕЯ, но не и като художествено изпълнение.
Но да не замърсяваме повече темата ...  :too_happy-1067:
« Последна редакция: Юни 12, 2019, 11:36:06 от Джиджи »

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
Населението застарява и няма кой да го изхранва. - Ние сме изработили достатъчно за да ни храните сега
Не стига за всички и трябва да се бориш за оцеляване. - Ресурсите са достатъчни, но неравномерно разпределени
Популизмът е нещо лошо. - Популистите слушат гласа народен
Икономиката трябва непрекъснато да расте. - Икономиката не е важна
демокрация = капитализъм - Демокрация има само когато до всеки свободен човек застана десет роба
Богатите са умни и успели. - Това богатите са ноооооооо тъпи
Бедните са мързеливи и/или некадърни. - Сиромах човек жив дявол
Русия е лоша. - Русия е необходима като слънцето и водата.
Историята на човечеството почва преди няколко хиляди години. - Ние сме преки наследници на извънземни цивилизации на милиарди години
Учените установиха... - Учените не са съгласни с....
Който говори за извънземните, е тралала. - Не е задължително да си тралала за да контактуваш с извънземни, но много помага

Туй не са ли стереотипите на Кайли от нейната тема "Стереотипи и предразсъдъци", дето е ушла снощи у Кошчето и то комай цялата?  :m1728:

Което, бай дъ уей, ме озадачава донякъде, щото темата ми се струва годна за обсъждане. А аз като "домакин" на настоящата тема нямам нищо против това да се случва тук, защото и самата тема май е подходяща. Дан'съ губи ценна форумна мисла!!!  :D

Стига le modérateur générale да нема нищо НАпротиф.
  :t0328:


« Последна редакция: Юни 12, 2019, 13:20:50 от Джиджи »

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Туй не са ли стереотипите на Кайли от нейната тема "Стереотипи и предразсъдъци", дето е ушла снощи у Кошчето и то комай цялата?  :m1728:
Ъ! Тема като тема... Не ми се вярва да е модерката, Кайли нещо се беше ядосала, най-много да си трие темите...
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
Ъ! Тема като тема... Не ми се вярва да е модерката, Кайли нещо се беше ядосала, най-много да си трие темите...

Доколкото ми е известно, ако Кайли си беше изтрила сама темата, тая тема трябваше изобщо вече да я няма. А тя е целата ф кошчето! :D

Не вярвам да е и Модераторката, щото фсе щеше да остави по некоя и друга бира.  8)

Остава един Генерален Модератор, към когото се обърнах току–що по–горе с призив.  :m1731:
« Последна редакция: Юни 12, 2019, 13:39:54 от Джиджи »

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Вярно цялата в коша... По не ясни засега причини.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен ddantgwyn

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2447
  • Профил
Населението застарява и няма кой да го изхранва. - Ние сме изработили достатъчно за да ни храните сега
Не стига за всички и трябва да се бориш за оцеляване. - Ресурсите са достатъчни, но неравномерно разпределени
Популизмът е нещо лошо. - Популистите слушат гласа народен
Икономиката трябва непрекъснато да расте. - Икономиката не е важна
демокрация = капитализъм - Демокрация има само когато до всеки свободен човек застана десет роба
Богатите са умни и успели. - Това богатите са ноооооооо тъпи
Бедните са мързеливи и/или некадърни. - Сиромах човек жив дявол
Русия е лоша. - Русия е необходима като слънцето и водата.
Историята на човечеството почва преди няколко хиляди години. - Ние сме преки наследници на извънземни цивилизации на милиарди години
Учените установиха... - Учените не са съгласни с....
Който говори за извънземните, е тралала. - Не е задължително да си тралала за да контактуваш с извънземни, но много помага

Туй не са ли стереотипите на Кайли от нейната тема "Стереотипи и предразсъдъци", дето е ушла снощи у Кошчето и то комай цялата?  :m1728:

Което, бай дъ уей, ме озадачава донякъде, щото темата ми се струва годна за обсъждане. А аз като "домакин" на настоящата тема нямам нищо против това да се случва тук, защото и самата тема май е подходяща. Дан'съ губи ценна форумна мисла!!!  :D

Стига le modérateur générale да нема нищо НАпротиф.
  :t0328:

Не е от него.

И изчакайте да дойде отговор от Ной относно темата.

Но не мисля, че тук е подходящо място за обсъждане на стереотипите.
There is no dark side of the moon really …

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
Не е от него.

И изчакайте да дойде отговор от Ной относно темата.

Но не мисля, че тук е подходящо място за обсъждане на стереотипите.

О.К., не е спешно.

Но ако случайно темата остане, би ли могла да започне като начало с публикуваните по–горе от Буратино тези и антитези, тъй като антитези в оригиналната тема на Кайли няма.

На мен лично ми харесаха те. А и биха ограничили евентуални "бифуркации", към каквито сий форум има определени склонности и наклонности.  :D

Благодаря.
« Последна редакция: Юни 12, 2019, 14:44:05 от Джиджи »

Неактивен ddantgwyn

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2447
  • Профил
Не е от него.

И изчакайте да дойде отговор от Ной относно темата.

Но не мисля, че тук е подходящо място за обсъждане на стереотипите.

О.К., не е спешно.

Но ако случайно темата остане, би ли могла да започне като начало с публикуваните по–горе от Буратино тези и антитези, тъй като антитези в оригиналната тема на Кайли няма.

На мен лично ми харесаха те. А и биха ограничили евентуални "бифуркации", към каквито сий форум има определени склонности и наклонности.  :D

Благодаря.

Мисля, че темата вече е възстановена, така че може да обсъждате буратиновите тезиси там.
There is no dark side of the moon really …

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
Мисля, че темата вече е възстановена, така че може да обсъждате буратиновите тезиси там.
Мерси, вече започнахме.  :cool-1084:

Баси!!! Почти никога не влизам в тея теми, а се оказва, че те биха могли да бъдат понякога изключително интересни! :aplause:
« Последна редакция: Юни 12, 2019, 22:43:00 от Джиджи »

Неактивен ddantgwyn

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2447
  • Профил
Баси!!! Почти никога не влизам в тея теми, а се оказва, че те биха могли да бъдат понякога изключително интересни! :aplause:

На това мисля, че му се казва НЧП :m1731:
There is no dark side of the moon really …

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
На това мисля, че му се казва НЧП 

Тъй като мой русский язык по принцип се свежда до EБМ ,т.е ебамсиймейс, единственото, което успях да намеря в Уикипедията, е

Цитат

НЧП = сокр. от нормативно-чистая продукция[/size][/u]
Тва ли имаш предвид, дарлинг? :giggle-3307:

А и вече ми се приспа, имах доста тежък ден. Затова, ЛЕКА!!!
« Последна редакция: Юни 12, 2019, 23:25:40 от Джиджи »

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4354
  • Профил
На това мисля, че му се казва НЧП 

Тъй като мой русский язык по принцип се свежда до EБМ ,т.е ебамсиймейс, единственото, което успях да намеря в Уикипедията, е

Цитат

НЧП = сокр. от нормативно-чистая продукция[/size][/u]
Тва ли имаш предвид, дарлинг? :giggle-3307:
тва го разшифровахме някъде /може и оттатък да е било де/ - нечий чужд проблем.

иначе - всяка тема може да завие навсякъде, така че си струва да се преглежда поне по диагоналния метод.

Неактивен Ной

 • Moderateurs
 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1344
  • Профил
Отивам на вечеря с 67-и! Дръжте се политкоректно, моля!  :smokin:

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Отивам на вечеря с 67-и! Дръжте се политкоректно, моля!  :smokin:
Приятна вечеря. :t0328:
Форумът тъкмо заспива, а аз имам сериалче и нямам време...
Тъй че хапвайте спокойно.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
„Политическата коректност” в действие: В Париж стотици нелегални мигранти /предимно от Африка!/ са се разпищолили в настоятелните си искания за предоставяне от страна на френските власти на жилище и документи.

Цитат
Стотици мигранти щурмуваха Пантеона в Париж
Те се нарекли "черни жилетки" и успели да проникнат в мавзолея, в който са погребани национални герои като Волтер и Виктор Юго

13 Юли 2019Стотици мигранти щурмуваха Пантеона в центъра на Париж. Между 200-300 протестиращи, нарекли себе си "черни жилетки", поискаха правото да останат във Франция.

Демонстрантите успяха да проникнат в мавзолея, в който са погребани национални герои като Волтер и Виктор Юго. Мъжете скандираха, че искат да им бъдат издадени разрешителни за престой и работа. Полиция незабавно блокира района и изведе мигрантите от сградата. До насилие не се стигна, арестувани са 9 души.

Голяма част от тях обаче не са се разотишли, а са останали в района на Пантеона. Разпънали са транспаранти и са скандирали исканията си властите да им предоставят жилище и документи. Полицията е отцепила територията.

Организацията „Вдигни се, Ла Шапел” твърди, че в Париж има 200 000 пустеещи жилища и призовава те да бъдат дадени на търсещите убежище. Предупреждава, че протестите ще продължат, докато мигрантите не получат необходимите документи.

През месец май същата тази организация проведе протест на летище Руаси-Шарл де Гол, където обвини летищните власти, че съдействат за връщането на мигрантите в родните им страни.

https://www.segabg.com/hot/stotici-migranti-shturmuvaha-panteona-parizh-video
Къде е Макрон?  :t0116:
« Последна редакция: Юли 13, 2019, 11:31:00 от Джиджи »

Активен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2887
  • Профил
И като се има предвид, че Африка може да ни осигури най малко 1 милиард подобни мигранти в следващите десетилетия, които тя не може да изхрани, ще стане много напечено за следващите европейски поколения.

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5984
  • Профил
Все ще се намери некой да я спре. Африката!!!  :too_happy-1067:
« Последна редакция: Юли 13, 2019, 14:22:19 от Джиджи »

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3825
  • Профил
И като се има предвид, че Африка може да ни осигури най малко 1 милиард подобни мигранти в следващите десетилетия, които тя не може да изхрани,

Това не е съвсем така. Но става за плашене на европееца. Африканското население изобщо не е толкова огромно както се представя. В много страни повече от едно дете се смята многодетно семейство. Днес африканците не са толкова плодовити. Да не говорим, че всякакви болести редовно ги позачистват. Освен това те си имат вътрешноконтинентална миграция, към по-развитите африкански страни.

Неактивен Ганий

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 911
  • Профил
Има едно грамадно Философско Противоречие, на което не се обръща внимание...
В продължение на векове, а и в днешно време, т.нар. бели, демократични, пазарни и десни държави са стригали и стрижат Африка и голяма част от света.
Стригали са ги и ги стрижат до кокал!

И какво се получава!? Днес, малко или много, започва частично да се плаща сметката...
Но сметката я плащат не само  т.нар. бели, демократични, пазарни и десни държави, но и други (пр. България и всички от т.нар. Източен блок), които не са се облажили и стотинка от тези вековни грабежи...

Затова, макар никой да не го казва, няма начин Източноевропейците да си мълчим, защото излиза ползите за едни, тегобите за всички.

Нарушава се основен Принцип - комуто ползите - нему и тежестите!

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3825
  • Профил
Но сметката я плащат не само  т.нар. бели, демократични, пазарни и десни държави, но и други

В интерес на истината ние нямаме основания да се оплакваме. Колко мигранти имаме в България и колко изобщо искат да останат тука. В бившите колониални метрополии идват милиони от бившите им колонии. а ние за десетина имигранти оревахме Вселената.

Неактивен Ганий

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 911
  • Профил
Но сметката я плащат не само  т.нар. бели, демократични, пазарни и десни държави, но и други

В интерес на истината ние нямаме основания да се оплакваме. Колко мигранти имаме в България и колко изобщо искат да останат тука. В бившите колониални метрополии идват милиони от бившите им колонии. а ние за десетина имигранти оревахме Вселената.
Не съм много съгласен - щях да го пиша като заб.

Въпрос на човещина е при природни бедствия или други кризи да съдействаме според способностите си и трябва да го правим.

Но при такива "кризи" или дългосрочни последици от отдавнашни кризи, които са предизвикани съвсем съзнателно и користно, не следва да поемаме тежести.

Какво сме виновни за Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, макар нашето полит-гюбре така или иначе ни въвлече, колкото и да е непряко!?
Че т.нар. бели държави засега поемат значително повече тежести (поне на пръв поглед) е така, но при всички случаи е несъразмерно, ако погледнем ползите, които са придобили и нещастията, които са причинили.

Отделно - все ми се струва, че в общата копаня на тоз ЕС си внасяме дължимото, а част от него отива за погасяване на стари и нови грехове на т.нар. бели и десни, за които ние нямаме никаква вина.

И не е въпрос само на аритметика - а и на съвест и елементарна справедливост!
« Последна редакция: Юли 13, 2019, 13:16:57 от Ганий »

Активен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2887
  • Профил
В Африка може да има 1 млрд. недохранени деца и младежи до 2050 г.
Цитат
Един милиард деца и младежи може да са недохранени или гладни до 2050 г. Същевременно девет от десет деца в Африка не покриват минималните изисквания на Световната здравна организация за приемливо количество и разнообразие на хранителни продукти.
Проблемът, който създава тази ситуация, е и икономически - гладът при децата може да струва до 17% от брутния вътрешен продукт на някои от държавите, средно 10% само заради проблемите в израстването, породени от недохранването. Всяка година гладът сред децата струва на Етиопия, най-динамичната африканска икономика, 16% от БВП, на Руанда - 11.5 на сто.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/06/06/3921529_v_afrika_moje_da_ima_1_mlrd_nedohraneni_deca_i_mladeji/
Гладът е по-силен от тока - девизът на циганите, които „крадат жица” директно от стълбовете на електропреносната мрежа е валиден и за Африка.

Неактивен wreckage

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1279
 • Just looking at some stuff that i clicked on.
  • Профил
Цитат
Какво сме виновни за Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, макар нашето полит-гюбре така или иначе ни въвлече, колкото и да е непряко!?

кои са "сме", за кво не са виновни и ф кво точно са въвлечени?

Иначе аз лично няам вина за положението на сирийците, либийците и разните афгански народи, племена и кланове. Също така не се чуфствам въвлечен и няам оплаквания од изброените чуждестранни лица.

Основно щото не съм им виждал очите, както и те моите.

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3825
  • Профил
Какво сме виновни за Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, макар нашето полит-гюбре така или иначе ни въвлече, колкото и да е непряко!?

Е, как каво сме виновни за изброените държави! Ми, ние сме дейни участници в тяхното унищожение. Подкрепихме го политически ; НАТО, където членуваме, ги унищожи ; изпращаме военни контингенти там ; в Сирия поддържаме и въоръжаваме ислямисти и опозиция. Значи и ние сме виновни колкото САЩ и Англия. Не можем да бягаме от отговорност като селски хитреци. Това напомня на воплите, че, видите ли, България не била воювала със СССР и защо ни били обявили война.

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4031
  • Профил
"сирийците, либийците и разните афгански народи, племена и кланове"

Основно щото не съм им виждал очите, както и те моите.
Убеден съм, че не си виждал и очи на пакистанци, индийци и пр. коренни европейци.