Спорет мен фсяка двойка, законно занимаваща се с одглеждането на ено или повече деца ф потходящи за тва условия, е приемлива
Неопределеността на смисъла на няколко съществени думички в това изречение го прави не особено съдържателно. Думата „законно“ тук пък е доста интересна, защото чрез нея приемливостта на нещо се определя от законността му. Узакониш ли го – приемливо е. (Затова например имаме мутра минпред и какво ли не.)
Възползвам се от предложението да цитирам по-подробно 67. Ето:
С какво хомодвойката НЕ МОЖЕ да отглежда дете? Ах, удвоената ненормалност! А баща-пияница и майка-наркоманка са по-нормално семейство за отглеждане на деца? "Нормалното" семейство е идея, светъл пример, мечта. Всички останали семейства са реални, с техните си кривици и успехи. Слезте, ако обичате, от пиедестала на идеалното семейство, че създавате илюзии.
Какво имаме тук? Чиста проба манипулацийка.
Първо, твърдението ми, че хомодвойката не е нормална среда за отглеждане на дете, 67 заменя с „не може да отглежда“. Е, аз казвам, че очевидно може (щом вече го правят), но не е нормално. Казах и защо не е.
После, какво противопоставя 67 като аргумент? Номерът с пияницата и наркоманката, който тя вече изтърка. Защо изобщо ги споменава? Какво общо имат с темата? Внушава, че сред хетеродвойките има купища пияници, наркомани и други пропаднали типове. И че всяко семейство има такива отклонения: ако не е пияница, непременно нещо друго ще е. Това са за нея реалните семейства, а нормалните, които госпожата дори слага в кавички, просто не съществуват. И това оправдава „правото“ на гей-двойките да отглеждат деца.
Аз пък наричам това връх на лицемерието.