https://finance.yahoo.com/news/trump-tariffs-china-september-1-040027636.html
От днес бай Тръмп вдига таксите на повечето стоки с 15%. Всеки ще го удари, в допълнение на съществуващата инфлация.
Както бях сигурен началото на 2016 година, че Тръмп ще е президент, сега взех да мисля, че няма да има втори мандат за него. Ако имат малко разум демократите и не пробутват явно неизбираем. Този същия Тръмп намали данъците на свръх богатите и на техните мега компании. Тъй като бюджета му е на червено, някой трябва да плаща и 90% -те процента* ще се намръщят. Няма да им хареса. По $1000 на година на "household" минимум.
* Това са процентите на хората които не спечелиха от вдигането на "stock market"-a, не спечелиха от печатането и раздаване на $ от Federal Reserve.
я виш ти, приветствам еволюцията ф одношението ти към оранжевия. Better late than never :)
Фмомента Доналд пали свещи рецесията да не съфпадне с плезидентските избори. Ако съфпадне, той е toast и го знае. Ако рецесията дрънне Щатите слет изборите и Доналд се окаже преизбран, тогава виновни за нея ще са китайците, комунистите, имигрантите, демократите, либералните медии, некадърно управляваните американски компании, но не и той, не и той.
Брате,
Не си ме разбрал. Не съм гласувал за него, нито за лудата баба.
Още преди 3 години писах в другия форум (още не бях баннат forever), че Тръмп не е моят човек. Писах , че няма как милиардер да е мой човек. Да не би да съм милиардер? ;D
Има моето уважение, че една "хубава" война не е почнал. Пада си по приказките (туитовете). Никой не е загинал от тях. Не е излъгал досега. Опитва се да направи това което е обещал.
Както си чука топчето между дупките в Mar-a-Lago го виждам в известен смисъл като трагичен герой. Няма избор! Който и да дойде, за да запази системата трябва да вдигне митата, в някакъв опит да намали дефицита. Имам съмнения колко ще върне производството в щатите. Затова трябва да се вдигнат цените с пъти и ритейлърите да си намалят печалбите. Как да стане?
Не е негова вината. Той търси и прилага решение в рамките на системата.
Тази система това предполага - да вземе от тези които живеят от пейчек до пейчек и да се даде на богатите.
И една забележка: Ако почне рецесията (а тя ще почне) ще е виновен Federal Reserve. Така ще се оправдае и ще е прав в някакъв смисъл.