Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Ноември 13, 2024, 08:36:50

Автор Тема: САЩ  (Прочетена 859496 пъти)

Imko1, Accipiter и 159 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Kole

• Just Member
  • Коментари: 4318
    • Профил
Re: САЩ
« Отговор #8280 -: Ноември 09, 2024, 23:46:18 »
Феминистките обикновено са с доста своеобразна външност, т.е. unfuckable. От биологична гледна точка е чудесно, че ще се въздържат. Светът няма нужда повече такива идиоти.

Активен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1385
    • Профил
« Отговор #8281 -: Ноември 10, 2024, 06:02:23 »

1. Жените искат да започнат секс стачка след победата на Доналд Тръмп

2. Движение 4B от Южна Корея: Жените в САЩ искат да се откажат от мъжете

3. Доналд Тръмп може допълнително да ограничи правата на жените

4. В социалните медии жените обединяват сили и искат да се откажат от мъжете.  Той е предшестван от четирите принципа. Те гласят, че жените:

А・Не излизайте с мъже (biyeonae)

Б・Забрана за секс с мъже (bisekseu)

В・Не се жени (Бихон)

Д・Без деца (бичулсан)

"Дами, трябва да започнем да гледаме на движението 4B като жените в Южна Корея и да дадем на Америка рязък спад в раждаемостта".

Надявам Фют да не ми се разсърди, че преработих цитата му. За да спестя място, а и да си улесня работата като отговарям по точки. ;)
Та по ред на номерата:
1. Моля за изяснение в коя посока ще е "стачката": а) секс с всички и навсякъде или б) с никого и никъде.
Ся, стар съм вече, ама ако е А все ще мога да се включа някъде. :)))
2. Ха сега! Драги дами, "ко шъ не праити"? Рециклиране (на сапун де) или по-хуманното - ще ни имплантирате в саксията за фикуса като ловни трофеи? :think:
3. Те това нема как да стане, ама ХИЧ!!! Ако не друго Мелания ще му "кръцне" макарите на стари години, ако и да е президентин! :i_laughing: А по-сериозно: при сегашната социална и съдебна уредба "жената коли, жената беси". Точка. Край. С извинение към дамите, ако и да пиша по такава "тънка" тема (надявам, четящите тук са наистина дами): Може значи и на КАЛЪП да я завариш, ама после в съда ще ти вземе всичко до непраните чорапи. Тук в момента болшинството от щатите са "No fault". Демек, кой какво е правил и струвал и къде се е развявал - няма никаква, ама никаква стойност при развода. Единствено ако успееш да докажеш, че
 да речем жена ти се прибира от работа ходейки на ръце.... т.е. процесорът й е тотално блокирал - надежда всяка тука оставете. Отнесох се, извинение!  Ама наистина не разбирам що още сакат тея феминиски ли са какви са.
Щото някой ще рече: Тоя има горчиви спомени. Да имам. Хубавото е, че не са в 1-во лице! С хубаво и с лошо (то не може само едното) с г-жата сме вече 45 г. заедно! Това "по документ" (официално де), щото имаше и "без документ" преди това. По-весело беше май:0005:
А. Те жените така и така излизат с когато си искат и с когото си искат. Аз на мойта не мога да й преброя това колежките, приятелките и секви там "социални" контакти. Ако не ще да излиза с мен - добре. Аз си имам 2-3 хобита... и принцип: където не съм бил - сметка не плащам! :0005:
Б. Забрана - малеий. Нали сме против забраните, не ли? Некогаш по "хипарско" време беше "Прави любов (секс), а не война". Щом не щат секс с мъже, ами значи не са жени. Край. Значи са ЛЕСБИЙКИ...те сега нали не се "чувстват" жени.
В. Ама то кой се жени в днешно време, дори и без агитация? Изключения. Оня ден говорих с приятел в БГ. Дъщеря му (на 34) от 8 г. живее с един младеж (симпатяга и мъжкар - мое мнение). Ама не са "официализирани". Та преди седмица правили годеж! Цитирам моя човек: На дъщерята и се прииска да е булка, щото не е била още.
Д. Па то тук от бая години раждаемостта при белите клони на към "слънце залязва". Няма да се отвличам, защото само по себе си това е дълга тема. Тя (раждаемостта) се поддържа се от латино, азиатци и естествено от черните братя. Как ще убедят мексиканките и черните дами да не раждат (разбирай да не забременяват)- това е загадка. При 1-вите - католичките не се разбират с противозачатъчните и абортите. При 2-рите: църните братя смятат, че такива неща са под достойнството им.
А, щото по-горе дадох идея как вървят нещата при развод: Ако обаче семейството няма деца, нещата са стават много "по-хуманни" и толерантни. Да, децата се използват като "заложна монета". Тъжно, но факт. Та, тия дето призовават за повече "права на жените" - ами те направо оставят "женските съпруги" без козове с призива да не се ражда. :think: :think:

Извинявам се за отгегчението, но тази тема нистина ме вълнува. Опитах се да вкарам хумор, но май си е тъжно. Направо си е за темата "Откачалките Управляват"... :t2334:.
« Последна редакция: Ноември 10, 2024, 06:13:12 от peniko »

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 2701
    • Профил
« Отговор #8282 -: Ноември 10, 2024, 07:24:45 »
Господ дал на жените коси - боядисали ги. Дал им вежди - оскубали ги. Дал им гърди - напълнили ги със силикон. Дал им ръст - качили се на токчета...
То Господ не могъл да угоди на жените, та ние ли!!!

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 1737
    • Профил
« Отговор #8283 -: Ноември 10, 2024, 07:34:49 »
Според Библията Господ е направил жената от реброто на Адам.
Според анатомията в ребрата няма мозък.
Без коментар.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 11281
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8284 -: Ноември 10, 2024, 09:35:03 »
А аз ще съм доволен ако 212 стане 218!
Повече трябва да стане. Сега са 202 на 213 – вж https://interactives.ap.org/election-results/customers/layouts/organization-layouts/published/111864/15614.html

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9186
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #8285 -: Ноември 10, 2024, 09:37:09 »
"Космические чиновники двух стран ведут переговоры о доступе Китая к лунным образцам "Аполлона" в обмен на передачу образцов "Чанъэ-5" американским ученым. Но в то время как Китай готов поделиться своими лунными породами, запрос на американские образцы остается без ответа, сообщили на этой неделе источники, знакомые с этим вопросом."

Избрах! Но, народът не го интересува!

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 25526
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #8286 -: Ноември 10, 2024, 09:52:28 »
Сигурно някоя чистачка се е престарала и е измела образците.
Малка човешка грешка, голяма загуба за човечеството! :smokin:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 10531
    • Профил
« Отговор #8287 -: Ноември 10, 2024, 11:35:42 »
Според Библията Господ е направил жената от реброто на Адам.
Според анатомията в ребрата няма мозък.
Без коментар.
Господ сътворил Адам от кал, а Ева от ребро. Вие си изчислявайте матряла. Ако бяха роботи, да кажеш първо и второ поколение.
Ако изборите не променят нищо, що Пеевски купува гласове?

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2130
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8288 -: Ноември 10, 2024, 12:10:35 »
Горките американци, докъде се докараха при демократите, руснаците да ги спасяват  :smokin:

РИА Новости: Россия в 2024 году увеличила поставки шоколада в США в 3,5 раза

Отмечается, что объем экспорта составил 1,7 миллиона долларов за январь—сентябрь.URA.Ru
США — крупнейший покупатель шоколада в мире.РИА Новости
В целом, по данным платформы ООН Comtrade, Россия за девять месяцев экспортировала в другие страны 61 тысячу тонн шоколада на 191 миллион долларов.РИА Новости

Активен пешo

• Just Member
  • Коментари: 2972
    • Профил
« Отговор #8289 -: Ноември 10, 2024, 14:24:39 »
Горките американци, докъде се докараха при демократите, руснаците да ги спасяват  :smokin:

РИА Новости: Россия в 2024 году увеличила поставки шоколада в США в 3,5 раза

Отмечается, что объем экспорта составил 1,7 миллиона долларов за январь—сентябрь.URA.Ru
США — крупнейший покупатель шоколада в мире.РИА Новости
В целом, по данным платформы ООН Comtrade, Россия за девять месяцев экспортировала в другие страны 61 тысячу тонн шоколада на 191 миллион долларов.РИА Новости
И всичкото това - от собствени какаови плантации.
Against stupidity the very gods themselves contend in vain.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9186
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #8290 -: Ноември 10, 2024, 16:28:47 »
А кой с плантации произвежда шоколад, не се сещам.
Избрах! Но, народът не го интересува!

Неактивен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4652
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #8291 -: Ноември 10, 2024, 19:08:58 »
Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8292 -: Ноември 10, 2024, 20:01:00 »
Повече трябва да стане. Сега са 202 на 213 – вж https://interactives.ap.org/election-results/customers/layouts/organization-layouts/published/111864/15614.html
Другари русофили,
Няма никакъв повод да се отваря шампанско. Тръмп не е някакъв приятел на Русия. Ни най-малко.
Нали не сте забравили след 2016г:
1. Той започна да продава т.н. "lethal weapon"  на Украйна.
2. Назначи сериозни санкции на Русия.
3.Тръмп отмени договора за ракетите в обхвата 500-5000км.
4. Тръмп закри договора “за открито небе". С който се даваше на другата страна да контролира преместване на въоръжения и армия.
5. Прати 100 ракети в Сирия, с което направи едно голямо нищо.
Няма никакво основание да се смята Тръмп по някакъв начин про руски.

Горното само за протокола:
Намират се и снимки на Тръмп прегърнат с Епстейн и Diddy, но не ги публикувам, че с фотошопа и AI човек не може да е сигурен какво вижда.
« Последна редакция: Ноември 10, 2024, 20:15:47 от Butch »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8293 -: Ноември 10, 2024, 20:06:24 »
Quote (selected)
Другари русофили,
Няма никакъв повод да се отваря шампанско. Тръмп не е някакъв приятел на Русия. Ни най-малко
Шампанско сутрин пият само аристократите и дегенератите.
Ние русофилите или поне нерусофобите по никакъв начин не се вписваме в гореизложените категории.
Така че споко!
П.П. Изброеното от теб го стори ДД, Тръмп през първия си мандат беше в розово неведение какво се случва.
Сега смятам че ще си стиснат ръцете с ДД и ще сключат сделка.
Не знам за останалият свят , но за Америка би трябвало да е поносима.

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8294 -: Ноември 10, 2024, 20:28:27 »
Целите на САЩ остават същите. Световно господство. С други методи и други играчи.
Има и други приоритети: Трябва да се спасява $. Няма силна държава със слаба валута.
Нали "помните"  :))) кога закъсва империята Рим? Когато започват да кълцат краищата на златни и сребърни монети. Инфлация. Дежа вю. ;)
Не могат да задържат далечните провинции. Дакия напр. Няма да се бъркате с дачията. :))) Сякаш не лоша колица. Виждам я в Германия.
« Последна редакция: Ноември 10, 2024, 20:33:54 от Butch »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8295 -: Ноември 10, 2024, 20:32:59 »
Според мен започва когато римската младеж приема хедонизма за по-висш от аскетизма на военното дело.
МЕРИНДЖЕЙНИ вместо строители и войни.
Другото е следствие.

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8339
    • Профил
« Отговор #8296 -: Ноември 10, 2024, 20:45:00 »
И какъв е резултата. За Русея е ясно - никакъв. Питам за САЩ?

И не бил русофил  :smokin: На фона на технологичното предимство на руснаците, хиперзвукови модели ......

4. Тръмп закри договора “за открито небе". С който се даваше на другата страна да контролира преместване на въоръжения и армия.
И?

А дачия сандеро е най-продавания афтомобил в Европа :smokin:
До де водят напъните на зеленяците :m1273:
В тая връзка какво направи Тръм по темата. Питам позиционираните в Кравария.
« Последна редакция: Ноември 10, 2024, 20:51:31 от 66 »

Активен Bacho Кольо

• Just Member
  • Коментари: 4474
    • Профил
« Отговор #8297 -: Ноември 10, 2024, 20:51:55 »

Другари русофили,
Няма никакъв повод да се отваря шампанско. Тръмп не е някакъв приятел на Русия. Ни най-малко.

Това защо си го написал? Чу гръм от излитащите тапи ? Тук, във форма? Може би някой от "драгите русофили" е решил, че Тръмп е станал президент на САЩ, за да работи за руски интереси?!?
 Или във Валдай?
 Или в Кремъл?   

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7537
    • Профил
« Отговор #8298 -: Ноември 10, 2024, 20:59:02 »

Другари русофили,

Това защо си го написал? Чу гръм от излитащите тапи ? Тук, във форма? Може би някой от "драгите русофили" е решил, че Тръмп е станал президент на САЩ, за да работи за руски интереси?!?
 Или във Валдай?
 Или в Кремъл?

За да може Nor1 да скочи на секуко, когато последния реагира както подобава на реакцията на Butch.

За това.
the lamers club honourable member …

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8299 -: Ноември 10, 2024, 21:22:55 »
последния реагира както подобава
Нищо не разбрах.* Какво не ви хареса в добронамереното ми скромно мнение.
Май се дразните,  че пиша от САЩ?  Приемете, че пиша от Tahiti! Без друго искам да съм там. Некой ден ще отида. И остана.

* сигурно съм малко "slow" в неделния следобед. :)))

Май е трудно да повярвате, че ви имам за другари? А как иначе бих споделял каквото споделям? Дори бях "pleased", че се запознах с някои от вас.
« Последна редакция: Ноември 10, 2024, 22:44:24 от Butch »

Неактивен cekyko

• Just Member
  • Коментари: 2869
    • Профил
« Отговор #8300 -: Ноември 10, 2024, 21:31:41 »
Другари русофили,
Нали не сте забравили след 2016г:
1. Той започна да продава т.н. "lethal weapon"  на Украйна.
5. Прати 100 ракети в Сирия, с което направи едно голямо нищо.
Няма никакво основание да се смята Тръмп по някакъв начин про руски.

Горното само за протокола:
Намират се и снимки на Тръмп прегърнат с Епстейн и Diddy, но не ги публикувам, че с фотошопа и AI човек не може да е сигурен какво вижда.

ми да ти кажа що те емнаха.

не знам откъде изкопа съждението, че някой тук смята или е смятал тръмп про-руски.
еле пък да опровергаваш собствените си измислици с ампломб... и с непремерена реч.

шампаншко, рбешма....

@nor1
сега разбра ли що тролещите лъжци ги нагазвам моментално?

ед. оправени правописки.
« Последна редакция: Ноември 10, 2024, 21:40:42 от cekyko »
тия, дето ни убеждаваха да се срамуваме от Сталин, се оказаха просто поклонници на Хитлер...

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8301 -: Ноември 10, 2024, 21:48:38 »
Нищо не разбрах.* Какво не ви хареса в добронамереното ми скромно мнение.

На мен не ми харесва това, че приписваш съждения на форумците, които те не са казвали. И после се хвърляш да ги оборваш същите тези съждения.

Толкова по темата.

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8302 -: Ноември 10, 2024, 22:07:02 »
Написах го, защото видях да се вълнувате повече отколкото е очаквано, като се има предвид, че не гласувате в САЩ и една залязваща империя не би трябвало да ви интерисува. Нали парите ви не са в САЩ и не "залагате" в NYSE? Или...?
А виждам и ажиотаж в рускоезичните канали (блогъри).
Сигурно видяхте, че цитирах Лъчо?
Вас не ви касае дали 213 стават 218+. Касае ни неколцина тук.
Reading & comprehension ви се отдава трудно.
Нищо не мога да направя за вас!
Какъв бизнес ми е да пиша каквото и да е тук?

PS Видях писанките на фелдкурата Ото Кац. Винаги може да ме намери.
« Последна редакция: Ноември 10, 2024, 22:42:34 от Butch »

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8303 -: Ноември 10, 2024, 22:49:15 »
Написах го, защото видях да се вълнувате повече отколкото е очаквано, като се има предвид, че не гласувате в САЩ и една залязваща империя не би трябвало да ви интерисува. Нали парите ви не са в САЩ и не "залагате" в NYSE? Или...?

Хайде да го кажа простичко, като за човек, който трудно разбира писан текст - значи ти може да коментираш какво става тук, въпреки че не те засяга, а ние не можем да коментираме какво става в САЩ, въпреки, че не ни засяга?!

Не се ли усещаш поне понякога?

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8304 -: Ноември 10, 2024, 23:10:43 »
значи ти може да коментираш какво става тук, въпреки че не те засяга, а ние не можем да коментираме какво става в САЩ, въпреки, че не ни засяга?!
Как да не ме засяга какво става в БГ? Година и половина  борене на натото и 20 години работа в ДЗУ, за едни стари кубинки. :))) Всеки ще се почувства прецакан. А и нали се връщам пролет, лято за хубави домати и праскови.
А, не!
 Ние сме във "Free world". Всеки може да коментира каквото му е на сърце.
Демокрация!

PS Нали си знаеш в професионално направения форум, къде си се провалил? Писал съм го.
Затова оня от "Гласове“ ви беше насолил добре. Мен включая (или бях вън?).
Фонът или "богаташът“ от Австралия. Не са хубави тези работи. Нали не беше прав?:)))

« Последна редакция: Ноември 11, 2024, 00:06:19 от Butch »

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2130
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8305 -: Ноември 11, 2024, 00:36:25 »
Бай Дончо не могъл да се сдържи и в четвъртък се обадил на Володя :bigok:

https://www.washingtonpost.com/national-security/2024/11/10/trump-putin-phone-call-ukraine/
« Последна редакция: Ноември 11, 2024, 00:44:09 от Фют »

Активен Звездоброец

• Just Member
  • Коментари: 890
    • Профил
« Отговор #8306 -: Ноември 11, 2024, 07:22:26 »
Те вземат за модел феминисткото движение "Движение 4B" от Южна Корея.

До колкото си спомням, Южна Корея е страната с най-бърз спад на раждаемостта, даже са по-зле от България. Ким Чен Ън само ще се зарадва на тези напъни.

По този повод имаше точен коментар по повод на една дама, коята каза горе-долу следното: Аз имам коефициент на интелигентност (IQ) 130. И понеже мъжете ми отнемат правото на аборт, аз няма да спя с мъже. Коментарът беше: здрасти IQ 130, като не спиш с мъже, защото ти е право на аборт?

Две уточнения: (1) истеричната част от демократите винят мъжете, и най-вече мексиканските мъже за победата на Тръмп; (2) Тръмп никога не е бил за забрана на абортите.

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8307 -: Ноември 11, 2024, 07:34:59 »
не знам откъде изкопа съждението, че някой тук смята или е смятал тръмп про-руски.

Честно казано, и аз не виждам защо си скочил на Butch по абсолютно смешен и ненужен повод. Специално от поста на lucho, а и на доста други пишещи, се подразбира, че победа на Тръмп в частност, и републиканците по-общо, ще е добре за Русия. Казвам подразбира, защо се съмнявам, че тях ги интересува добруването на американския народ, за когото победата на Харис би била катастрофална.

Такова неприятно отношение, и то от модератор, е част от причината много интересни събеседници да напускат. Изгонването на Джиджи (колкото и често да не бях съгласен с нея) по дребнави поводи беше ненужно. Наистина ли искате да живеете в ехо-камера, където всичко, което чувате, е отражение на вашите мисли и чувства?

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8308 -: Ноември 11, 2024, 07:38:46 »
значи ти може да коментираш какво става тук, въпреки че не те засяга, а ние не можем да коментираме какво става в САЩ, въпреки, че не ни засяга?!

Как да не ме засяга какво става в БГ? Година и половина  борене на натото и 20 години работа в ДЗУ, за едни стари кубинки. :))) Всеки ще се почувства прецакан. А и нали се връщам пролет, лято за хубави домати и праскови.

Не те засяга. Щом твърдиш, че ние не можем да коментираме какво става при вас в САЩ, не можеш да коментираш ставащото тук. Обърни внимание, че аз говоря за коментиране, ти обръщаш темата към това дали ме засяга. И за протокола - да, засяга ме това, което става в САЩ. И още как ме засяга. Докато на вас не ви пука какво става тук, стига да е в полза на интересите ви.

А, не!
 Ние сме във "Free world". Всеки може да коментира каквото му е на сърце.
Демокрация!

Тогава защо написа долното:

Нали уж било демокрация?! И всеки можел да коментира каквото му е на сърце? Нещо двойни стандарти?!

PS Нали си знаеш в професионално направения форум, къде си се провалил? Писал съм го.
Затова оня от "Гласове“ ви беше насолил добре. Мен включая (или бях вън?).
Фонът или "богаташът“ от Австралия. Не са хубави тези работи. Нали не беше прав?:)))

Мда, пак стигна до личните нападки и форума. Можеш да ми държиш подобен тон едва когато ти направиш форум и той върви по-добре от този. Ясно ли ти е? Когато преди две-три години предложих да дам форума да се администрира и води от някой друг ти къде беше? Или по-добре да не питам?

Изхвърлянията на хора като поручик Лукаш в „Гласове“ трябва да се подминават в стил „Ловкия“ при положение, че всеки може да види какво е „творчеството“ му тук.

Колкото за това дали е прав или не - няма как да очакваш адмирации от агитката на ЦСКА, ако си извикал насред нея „Само Левски“, ако можеш да го разбереш това.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8309 -: Ноември 11, 2024, 07:42:22 »
Quote (selected)
Такова неприятно отношение, и то от модератор, е част от причината много интересни събеседници да напускат. Изгонването на Джиджи (колкото и често да не бях съгласен с нея) по дребнави поводи беше ненужно. Наистина ли искате да живеете в ехо-камера, където всичко, което чувате, е отражение на вашите мисли и чувства?
:well_done-1299:

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8310 -: Ноември 11, 2024, 07:57:08 »

Честно казано, и аз не виждам защо си скочил на Butch по абсолютно смешен и ненужен повод. Специално от поста на lucho, а и на доста други пишещи, се подразбира, че победа на Тръмп в частност, и републиканците по-общо, ще е добре за Русия. Казвам подразбира, защо се съмнявам, че тях ги интересува добруването на американския народ, за когото победата на Харис би била катастрофална.

Всъщност, аз съм човекът, който реагира на написаното от Butch и то във връзка с написаното от Nor1. И честно казано, на мен ми омръзна да ми бъдат слагани етикети без да има някакво основание за това. И наистина ли коментарът на Butch не ти прилича на провокация?

Това отношение си има предистория. И вината не е само моя или на cekyko. Може да се проследи в техническите теми, пък ако искаш след това може да коментираме в подходящата за това тема.

Колкото до ехо-камерата - коментарите на Butch също попадат в тази категория.

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8311 -: Ноември 11, 2024, 08:10:23 »
Quote (selected)
:well_done-1299:

Причината за това не е само в модераторите, бъдете обективни.

И нека не се връщаме към миналото, защото аз помня как бяха накарани SgtTroy и Чок觧 да си тръгнат. Помня и отношението към Kaily какво беше по време на пандемията. Наистина ли искаш да се върна към това?! Но не тук е мястото за това.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8312 -: Ноември 11, 2024, 08:28:55 »
Сигурно видяхте, че цитирах Лъчо?  Вас не ви касае дали 213 стават 218+. Касае ни неколцина тук.
Не си ти, който можеш да ми кажеш кое ме засяга и кое не. За сведение, станаха 203 на 214:
https://interactives.ap.org/election-results/customers/layouts/organization-layouts/published/111864/15614.html

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8313 -: Ноември 11, 2024, 08:31:03 »
В моята ценностна система Сержанта и фона са на един рафт.
За Чоки форумеца съжалявам, за Чоки модератора не.
Чоки си замина защото остана без модераторската тога.
« Последна редакция: Ноември 11, 2024, 20:21:49 от buratinob »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8314 -: Ноември 11, 2024, 08:38:21 »
Специално от поста на lucho, а и на доста други пишещи, се подразбира, че победа на Тръмп в частност, и републиканците по-общо, ще е добре за Русия. Казвам подразбира, защо се съмнявам, че тях ги интересува добруването на американския народ, за когото победата на Харис би била катастрофална.
Интересува ме добруването на целия свят, а това включва и американския, и руския, и българския народ.

Неактивен Banana Joe Maldonado

• Just Member
  • Коментари: 3128
    • Профил
« Отговор #8315 -: Ноември 11, 2024, 08:59:27 »
Интересува ме добруването на целия свят, а това включва и американския, и руския, и българския народ.

Понеже при мен приоритетите са в обратен ред, не съм забравил кой ни закичи с хартиените ефки след оная серия молитви наместо закуска.
Сега е ред на Феномена да почерпи пряснозаухарения президент с хартиена флота Хилядолетни Соколи. Ма му спряха печатницата, иначе можеше да минем с хартията за дюнери и да сме квит.

*********   ✹    *********

Активен пешo

• Just Member
  • Коментари: 2972
    • Профил
« Отговор #8316 -: Ноември 11, 2024, 09:23:39 »
Специално от поста на lucho, а и на доста други пишещи, се подразбира, че победа на Тръмп в частност, и републиканците по-общо, ще е добре за Русия. Казвам подразбира, защо се съмнявам, че тях ги интересува добруването на американския народ, за когото победата на Харис би била катастрофална.
Не е Лъчо проблемът -  Тръмп беше фаворитът на симпатизиращите на Путин русофили по цял свят, между които и участниците в тукашната "ехо камера" (удачно определение !  :t2015:). По ред причини. Да споменем само заканата му да спре подкрепата за Украйна.
Дали той е по-добрият избор за народа на САЩ не мога да съдя и не искам да правя прогнози. Времето ще покаже. Ако започне търговска война с Европа, както се заканва, ще навреди на моите интереси, защото аз живея там. Май само аз, ако се съди по настроенията в ехо камерата.

А истеричното преследване на Бъч от страна на куку си е чиста комплексарщина. Жалко, че и ddantgwyn се е хванал на тази игра - имах по-високо мнение за него.

бел.ппд. айде стеига се прави на модератор в сянка.
« Последна редакция: Ноември 11, 2024, 09:47:31 от паралелепипед »
Against stupidity the very gods themselves contend in vain.

Неактивен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11333
    • Профил
« Отговор #8317 -: Ноември 11, 2024, 09:24:41 »
""Наистина ли искате да живеете в ехо-камера, където всичко, което чувате, е отражение на вашите мисли и чувства?""
Извинете ме, че се намесвам като външно лице в спора ви. Само един пост ще е.
Звездоброец, чел съм и чета с интерес постовете ти. Премерени, спокойни, аргументирани. Винаги ли си бил обаче с мнение съответстващо на ехо-камера? Съмнявам се, имало е и обратни на твоето и твои обратни на чуждо, но като се дискутира с аргументи - работите вървят гладко. Съвсем друго става, когато някой се изцепи, че сестра ти е курва, а за съжаление - нямаш такава. Разговорът става друг и ако искаш да останем на терминология "камери", бих ти предложил сурдокамерата. Просто "опонента" се намира в сурдокамера - каквото и да му представиш, образа не чува, не приема и няма никакъв начин за комуникация в обратна посока. Още повече се сговнясва, ако в сурдокамерата са оставили включен микрофон и опонента се цепи по него на мах. Е, аз никога не съм искал да бъда в ехо-камера, но и в сурдо такава - още по малко. Май в спорния случай нещата опират до друго - до онзи закон дето се приписва ту на Маркс, ту на Хегел, пък той си е на диалектиката - за количествените натрупвания...
Като дойдат в повече количествените натрупвания по пътеката от определен образ и се  стига не до камерите, а до секуко. Така ми се видят нещата, още повече, че го усетих на собствен гъ. и затова направих, поне засега, крачка встрани - не баш от сурдокамерата, но що да се нервя, когато се обяснявам с някакво, че нямам сестра и да дотърчи друго до микрофона в сурдокамерата и да закрещи - ааа, има имаааа, тоя лъже!
Такива едни неща.
Хубав ден!
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8318 -: Ноември 11, 2024, 09:30:17 »
Нали точно затова написах, че не трябва да очаквате (другарите русофили) нещо положително от Тръмп?
Не се отказвам от написаното. Нямаше никаква нужда да притичвате и като вземате част от написаното, да генерирате глупости.
Дори ще направя прогноза (нямам собственост върху нея):
Бай Тръмп ще направи предложение на плешивия юда, на което последния не може да откаже.
Русия ще си остане с тези 4 области (докъдето е стигнала), Крим и толкова. Нито Одеса или Харков. Забравя за денацификация. Ясно е, че Зеленски се маха и/или го убиват неговите куратори. Да не пречи. Русия остава със санкциите и без резервите си в западни банки. Thank you Набиулина.
Няма да има демилитиризация. Няма и достигане до Днепър на север или Киев. Няма и репарации. Никой няма да е доволен, освен тези военни които ще останат живи.
Нямам идея какво ще стане с Приднестровието. Сигурно ще го включат в сделката. Иначе война.
След всичко това руснаците се усещат прецакани и това е последно президентство за Него. Да черпи ако го завърши. :)))
Няма да се нервите! Това е студения анализ. Врагът не трябва да се подценява, особено ако по върховете има предатели, корупционери и обикновени крадци. А тувинецът не носи отговорност. С такива водачи толкова.

Да не забравя! Това е последно участие.
« Последна редакция: Ноември 11, 2024, 09:40:09 от Butch »

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 1737
    • Профил
« Отговор #8319 -: Ноември 11, 2024, 09:50:20 »

---

---

Тоя филм вече го гледахме не веднъж!

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8320 -: Ноември 11, 2024, 09:52:39 »
Понеже при мен приоритетите са в обратен ред, не съм забравил кой ни закичи с хартиените ефки след оная серия молитви наместо закуска.
Народите съм ги изредил по-горе по големина (брой население), не по приоритет :)))

Неактивен cekyko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8321 -: Ноември 11, 2024, 10:00:11 »
Сигурно видяхте, че цитирах Лъчо?  Вас не ви касае дали 213 стават 218+. Касае ни неколцина тук.
Не си ти, който можеш да ми кажеш кое ме засяга и кое не. За сведение, станаха 203 на 214:
https://interactives.ap.org/election-results/customers/layouts/organization-layouts/published/111864/15614.html

това е от нещата, които (поради вградените си ограничения) butch не може да вдене

1. не е той този, който може да каже КАКВО и КАК мисли някой друг.

2. не е той този, който ще забранява някому да се бърка някъде, след като самия той се бърка навсякъде

тия, дето ни убеждаваха да се срамуваме от Сталин, се оказаха просто поклонници на Хитлер...

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8322 -: Ноември 11, 2024, 10:01:14 »
Русия ще си остане с тези 4 области (докъдето е стигнала), Крим и толкова.
Абсурд! Те са в пълните си граници субекти на РФ и Путин трябва да е луд, за да се съгласи на т.н. "мирен план на Тръмп".
Quote (selected)
Не лъжи! Сам не си вярваш! Познавам те и съм сигурен, че няма да дезертираш от бойното поле, защото не си страхливец! ;)

Неактивен cekyko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8323 -: Ноември 11, 2024, 10:09:46 »
а иначе вече двама (или цели двама, не знам как е по-коректно : ) холивудски артиста емигрираха от сащ заради тръмп.

а гуверньора на калифорния плашел със... бе там нещо си и нямало да изпълнява трамповските закони...

въх... гражданска война?...

Неактивен cekyko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8324 -: Ноември 11, 2024, 11:06:25 »
Разговора между Путиным и Трампом, о котором недавно писала газета Washington Post, не было (с) Дмитрий Песков
«Это наиболее наглядный пример качества той информации, которая публикуется иногда в уважаемых изданиях. Это полностью не соответствует действительности. Это чистая выдумка, ложная информация», — сказал он.

Все, что надо знать про The Washington Post и прочие западные СМИ  :c0301:

...а иначе butch добре ни обясняваше, как се е стресирал путин след ултиматума на тръмп....

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10230
    • Профил
« Отговор #8325 -: Ноември 11, 2024, 12:28:29 »

Прогнозата ти най-общо е обективна. Към нея могат да се добавят само един вагон негативни резултати за Русия.  Цената на така проведената война в човешки, материален  и психологически стойности ще бъде засекретена поне за сто години напред.  Руснаците няма да искат да я обсъждат. Както Зимната война и Чеченската война. „Победихме, ама ...” В следващите поне 50 години Русия ще бъде отрязана от Европа. Но това са проблеми на нейната олигархия.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8326 -: Ноември 11, 2024, 12:38:55 »
Темата е за САЩ, не за Русия. А всякакви опити за отгатване на бъдещето са несъстоятелни и не заслужават коментар. Нито пък неприкритият стремеж на някои хора тук да покажат на други хора тук колко са "наивни и глупави" и до каква степен ги превъзхождат.

Всички ще умрем 1 ден и всякакви тупания в гърдите са смешни, за разлика от това действие при горилите, което заслужава уважение.
« Последна редакция: Ноември 11, 2024, 12:44:54 от lucho »

Активен фелдкурат Ото Катц

• Just Member
  • Коментари: 1766
    • Профил
« Отговор #8327 -: Ноември 11, 2024, 13:12:30 »

Прогнозата ти най-общо е обективна. Към нея могат да се добавят само един вагон негативни резултати за Русия.  Цената на така проведената война в човешки, материален  и психологически стойности ще бъде засекретена поне за сто години напред.  Руснаците няма да искат да я обсъждат. Както Зимната война и Чеченската война. „Победихме, ама ...” В следващите поне 50 години Русия ще бъде отрязана от Европа. Но това са проблеми на нейната олигархия.
Странна и необоснована теза (иначе набираща популярност) - може ли аргументи и/или причини, поради които барем 50 години руснаците ще бъдат отрязани (каквото и да означава това) от Европа?
Сами ли ще се отрежат?
Или европейците ще ги отрежат?

Например как европейците (основно германците и италианците) биха компенсирали загубения руски пазар - износ за САЩ, Африка, Япония, може би засилен износ за Китай или свиване на производството и износа?

Кои биха били алтернативните доставчици на достъпни енергоносители (газ, водород, нефт)? От САЩ, Катар, Алжир, Марс?

Или доставките на съществени стратегически материали (елементи)?
“Когато думите изгубят значението си, хората губят свободата си.” Конфуций

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8328 -: Ноември 11, 2024, 16:13:19 »
Прогнозата ти най-общо е обективна.

Аз не съм съгласен с прогнозата на Butch, а пък твоята е още по-невероятна. Сигурен съм, че Путин го боли за руските жертви (а и за украинските). Но много анализатори пресказват скорошен край на съпротивата на Украйна, и ме съмнява, че руснаците ще предадат инициативата лесно. Реториката на Путин от около година се втвърди много. Може да е игра, може да не е. Русия на практика вече е прекъснала връзките с Европа. Накъде повече?

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10230
    • Профил
« Отговор #8329 -: Ноември 11, 2024, 16:46:21 »
Аз не съм съгласен с прогнозата на Butch, а пък твоята е още по-невероятна.

Нема лошо да не си съгласен с прогнозата на Буч. Следователно смяташ, че Русия ще вземе повече от тези 4 области, вкл. Одеса и Харков.; ще стигне до Киев и Приднестровието; ще демилитаризира и денацифицира Украйна; че санкциите ще паднат и ще си върне всички резерви от западните банки. Обърнах прогнозата на Буч, за да стане ясно, че смяташ обратното. За моята още по-невероятна прогноза не знам какво да ти кажа. Кое ѝ е още по-невероятното? Огромната цена, която плати досега срещу никакви резултати ли? Нали сам казваш, че самата Русия е прекъснала връзките си с Европа и няма накъде? Ако 50 години ти звучи невероятно – нека да са 30. Няма да се караме за някакви двадесет години. А за този резил с корейските другари изобщо да не отваряме дума.

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 7910
    • Профил
« Отговор #8330 -: Ноември 11, 2024, 17:38:56 »
да, ще вземе повече, най-малкото защото няма кой да ѝ попречи. ще вземе всичко руско. останалото ще е неутрално или иначе казано с некво там марионетно управление, но в никой случай не и натовско.

сепак цялата тупурдия почна, щото укрия искаше да е натовска. а по дефиниция трябваше да е последният буфер между русия и натото. така че нито полша, нито унгария или румъния ще се облажат - това значи настъпление на нато на запад.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8331 -: Ноември 11, 2024, 17:45:02 »
Путин поздравил Тръмп.

Това не съм го прочел никъде. Имаш ли източник? Много ще се учудя, ако е вярно.

Май ще трябва да се извиня за фейка, това което съм чел е било пожелателно ( за мен също ).
Независимо КОЙ го беше писал, "наши" или "ваши", съжалявам че не е истина.
Добре за всички нас е тия хора да си говорят, не да се дебнат кой първи ще мигне.

Quote (selected)
Кремъл отрече Путин и Тръмп да са разговаряли
https://glasove.com/novini/kremal-otreche-putin-i-tramp-da-sa-razgovaryali
« Последна редакция: Ноември 11, 2024, 17:54:10 от buratinob »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8332 -: Ноември 11, 2024, 18:12:59 »
Quote (selected)
САЩ: Имате значителен напредък към отпадане на визите
...
Едно от най-важните условия, за да получи определена държава безвизов режим със САЩ, процентът на отхвърлени молби за американски визи на нейни граждани трябва да бъде под 3 на сто.

През юли т.г. посланикът на България Георги Панайотов обяви пред Нова тв, че процента на откази е 9 на сто. "Има един критерий, който е залегнал в закон тук в САЩ. А той е, че процентът на откази на кандидати за американски визи трябва да е под 3 на сто. Този критерий не е постигнат от наша страна, процентът отказани визи е 9. И ние работим това да се случи - предстои кампания в България, която да разясни на кандидатите как да кандидатстват, как да си попълнят документите, за да не им бъдат върнати", каза тогава Панайотов.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sasht-imate-znachitelen-napreduk-kum-otpadane-na-vizite
Бългаския посраник в САЩ клепа сънародниците си че са калпав матриал и една декларация не могат да попълнят като "бели хора".
Много разчитах че са ни пратили хаитянски специалист та да направи и нашата колония безвизова.
Неще, Луи дьо Мертен се оказа "недоносче", както предната кюрдка.
Тъжно!
Много се надявах че ще ни отворят вратата и цялата жълтопаветна... ще се изнесе.
Ама явно и американците са ги турили на кантар и са решили че такава "стока" не им трябва.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8333 -: Ноември 11, 2024, 18:36:52 »
Quote (selected)
Bitcoin скочи до $81,000! Какво следва за инвеститорите и PEPU ли ще е следващият голям хит?
https://glasove.com/biznes/bitcoin-skochi-do-81000-kakvo-sledva-za-investitorite-i-pepu-li-shte-e-sledvashtiyat-golyam-hit
Тръмп харесва това.
Като му дойде времето и биткойна добави още една нула към нищото което е няма да трудно да го забранят като в Китай ( под претекст че е китайска уйдурма) и да отпишат полвината си дълг.

Неактивен cekyko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8334 -: Ноември 11, 2024, 18:51:55 »
Путин поздравил Тръмп.

Това не съм го прочел никъде. Имаш ли източник? Много ще се учудя, ако е вярно.

Май ще трябва да се извиня за фейка, това което съм чел е било пожелателно ( за мен също ).
Независимо КОЙ го беше писал, "наши" или "ваши", съжалявам че не е истина.
Добре за всички нас е тия хора да си говорят, не да се дебнат кой първи ще мигне.

Quote (selected)
Кремъл отрече Путин и Тръмп да са разговаряли
https://glasove.com/novini/kremal-otreche-putin-i-tramp-da-sa-razgovaryali

за протокола - във речта си във валдай относно трамп каза две неща (преразказвам по смисъл)
1. що да си чупим краката да поздравяваме новоизбран президент на държава, обявила че сме и враг
2. ако толкова искате - ето, сега казвам че го поздравявам, доволни ли сте

нещо такова

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8335 -: Ноември 11, 2024, 19:25:06 »
Quote (selected)
Аз не съм съгласен с прогнозата на Butch, а пък твоята е още по-невероятна.
Нема лошо да не си съгласен с прогнозата на Буч. Следователно смяташ, че Русия ще вземе повече от тези 4 области, вкл. Одеса и Харков.; ще стигне до Киев и Приднестровието; ще демилитаризира и денацифицира Украйна; че санкциите ще паднат и ще си върне всички резерви от западните банки. Обърнах прогнозата на Буч, за да стане ясно, че смяташ обратното.
Ако ти бях преподавал формална логика, след подобни думи щеше да ми иде да потъна в земята от срам. Също като въпросния "прогнозист" приписваш на човека неща, които не е писал. Ако си мислиш, че това е изтънчен подход, се лъжеш. Много е груб дори.
Quote (selected)
За моята още по-невероятна прогноза не знам какво да ти кажа. Кое ѝ е още по-невероятното? Огромната цена, която плати досега срещу никакви резултати ли?
Ни най-малко не са никакви и ти много добре го знаеш. Но разбира се, ти никога няма да признаеш това. Самолюбието ти не ти дава.

И накрая, дори в темата за САЩ не се поколеба да пуснеш любимата си теза за това, колко е "зле" Русия. Дотолкова те е обсебила тя.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8049
    • Профил
« Отговор #8336 -: Ноември 11, 2024, 20:12:48 »
За да може Nor1 да скочи на секуко,
когато последния реагира както подобава на реакцията на Butch.

Видях колко струват Сержанта и Чоки, видях колко струва cekyko. Сега напълно виждам колко струваш и ти.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен cekyko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8337 -: Ноември 11, 2024, 20:31:39 »

Видях колко струват Сержанта и Чоки, видях колко струва cekyko. Сега напълно виждам колко струваш и ти.

негативна оценка от твоя стпана - това звучи еднозначно като комплимент :)

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8049
    • Профил
« Отговор #8338 -: Ноември 11, 2024, 21:05:08 »
 :bored:
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Alois Alzheimer

• Administrator
  • Коментари: 36
    • Профил
« Отговор #8339 -: Ноември 11, 2024, 21:17:46 »

Приканвам участниците да спазват добрия тон и да не ругаят членове, напуснали форума и не можещи да се защитят.
Надявам се да бях ясен.

Принуден съм да напомня на участниците, че преди 2-3 години бях упълномощен да предложа този форум на всеки, който има интерес към него - безплатно, безусловно, без коментари.
Никои не прояви интерес. Защо?

Подновявам предложението - кой иска да поеме стопанисването, управлението, администрирането, модерирането на този форум - с всички почести, права и отговорности?