Общо взето разликата с теб е няколко десетилетия които на нея тепърва и предстоят да изживее в новия свят от който ти също не си възхитен.
Разликата е другаде. Тя продава думи. Чрез левичарската платформа "youtube". Няма лошо. Намерила е пазарна ниша. Преди са били пътуващи търговци. Сега ти влизат у дома чрез телевизора или компютъра. Тя нищо не е направила за другите, или за Америка. Нали не е строила къщи, не е лекувала хора, не е правила пътища или други полезни неща?
Казва ни се, че е "defector" и е била продадена в робство и сега някой цял живот трябва да я дондурка. Няма как да стане. Затова е недоволна. Америка и светът се е напълнил с хора които само дрънкат. В това време жълтите работят. После се чудят как така Китай за 20-30 години изпревари всички останали. От Мао с врабчетата не са минали и 50 години.
Много ми прилича на претенциийте на черните, че искат "репарации" защото други черни преди 150 години са били роби. Или на "героичните борци за свобода" които излязоха на 9. 9. 1944 в гората и после цял живот АБПФК.
Не е "sustainable". Да ме извинят тукашните им наследници. Това е положението.
Ще попитате какви думи продава. Пропаганда. Ако казва каква велика страна е Америка, никой няма да иска да я чуе в блога ѝ. По-подобен начин са построени блоговете на Алекс Брежнев и Саня във Флорида. Таргет групата е руската публика. Тя това иска да чуе. Разликата на последните с тази кака е, че те правят и нещо полезно. Алекс е тръкаджия, а Саня е бил или още е ИТ специалист.
Къде съм аз? Винаги съм правил неща които можеш да пипнеш. С думи не съм си изкарвал хляба. Нито по соца, нито сега.
PS Новото време предлага такива примери както АБПФК. Един такъв пример е Емил Кошлуков. Учи някаква политология в САЩ. В БГ Английска филология беше учил ако не се лъжа. Върна се с една кинкалерия в куфар. Изведнъж шеф на национална телевизия. Какво му разбира главата от телевизия? Сигурното е, че правилната пропаганда ще се лее по ТВ.