Във връзка с публикуваното от Лъчо за Ron DeSantis се очаква следващите избори за президент (и не само) да минат с разделителна линия ограничения и "ваксини" срещу Ковид и свободата от говерментски диктат.
Никак няма да се учудя ако това се случи. Партиите едва ли ще преименуват, но ще се промени "аджендата" им. Към съществуващите социални, расови и др. различия (колкото и да тръбят, че те се "заглаждали"), сега се прибавя едно ново - ваксиниран или не. Вече има т.нар външни белези - някой може да ги именува "вторични полови": при нас режимът е все още либерален, сравнено с това, което чета за Европа. Маските са задължителни само в държавни и здравни учреждения, на останалите места всеки решава сам. Та ако носиш маска, значи не си ваксиниран. Ако си без маска си "напълно ваксиниран. Снощи естествено се събрахме фамилно за "пуйкин ден". Мойте младежи споделиха, че откъм година насам социалният им кръг сериозно се е променил. Имало хора с които са другарували и срещали редовно в продължение на години, но сега не се чуват и не се канят. Причина според младежите (и 2мата): Ами ние не се виждаме много често с хора - много работа, много деца (по 3 на всеки). Когато се съберем искаме да прекараме приятно и да не си товарим психиката допълнително. В днешно време каквито и теми да захванет, накрая все се стига до вируса и вече - ваксиниран ли си или не. Пример е този форум, в който най-активните теми са за вируса и поне половината коментари отиват там. Та те думат: за какво да си хабим нервите и да спорим в оскъдното си свободно време кое е по-напред яйцето или кокошката? Та пак си се събират младежите, но по признак "ваксиниран/неваксиниран".
Като допълнение на по-горе казаното за либералния режим: споменах, че той не важи за служители в държавни и здравни учреждения. Нашият гоВернор го играе йезуитски": както беше изяснено, мерките в даден щат се определят от губернатора. Нашият нищо не прави (подписва), само цитира "по-горните", т.е. федералните. За сега това е нареждането на Бай Гън за задължителна ваксинация в държавните учреждения и във фирми с над 100 души персонал. Та за някои все още се ядва, за други е непоносимо. Познавам хора
работещи от вкъщи, но уволнени защото не желаят да се ваксинират. Чиста бюрокрация - ако на Личен Състав му направят проверка, ще се окаже, че не е спазил "височайшата заповед". Парадокс или не, но най засегнати са здравните кадри (лекари, сестри, аптекари). Следват хората с квалификация (Сини якички): едно е да викнеш някой мучачо да ти окоси двора, а съвсем друго е да ти ремонтират колата, пералнята, парното или хладилника. Мучачото се пазари на "парче" за по $20-$25, но с автомонтьора не става така (освен ако не е някой, който работи в собсвения си гараж). В работата на жена ми (металообработваща фирма) търсят инженери и техници от 4-5 месеца .... кандидати йок. Та познавам и хора, които са се ваксинирали само и само за да не загубят работата си и такива, които са казали "я да ви е... м...". В момента има "преселение" (миграция демек) от едни щати към други. Общо взето е двупосочно - някои определено отиват в "най-либералните" щати (Тексас, Флорида), други искат да бъдат в щат с "по-строги" правила.....Та както предрича Бъч, може да се окаже, че един ден отделните щати няма да са "републикански" или "демократски", а ще бъдат ваксинирани и неваксинирани. Детайл за преселението: имам близка брокерка на недвижими имоти. Говорихме наскоро. Каза ми - от известно време имам за продажба 2 мезонета в иделаната част на Чикаго. Ново строителство, фитнес и басейн в блока, изглед към езерото, подземен гараж. Цените - много под пазарните. Собствениците се преместили в друг щат поради горните причини (загуба на работа). Не търсят печалба, просто да си върнат парите от покупката. Вярвай, дума ми тя - досега никой не е дошъл за оглед, щом им дам детайлите и свиват платната. В същото време (пак по нейни думи) бизнесът в предградията продължава да върви много добре. Тук май трябва да спомена, че "либералните" мерки, за които споменах по-горе не важат за града Чикаго (само за предградията). Дъртата афро-амери-гейка явно е съсем изперкулясала, Първо погна полицаите (и досега се водят няколко дела), сега и здравните кадри. Да видим докъде ще я докара. То и сега там не стигат ни полицаи ни доктори, да видим един ден кой ще й пази и лекува задните части .... може би нейните генг-брос от гетата, дето висят ката ден пред кметството, че им били малки помощите?
ПП. Преди ден-два колеги ме окуражиха да напиша нещо за ситуацията тук. Та горното да се приема като серия 1ва. Като ми дойде пак музата ще напиша още, мисля ще бъде за транспорта.
@peniko
извинявам се, но оправих цитирането, защото беше нечитаемо. паралелепипед