1. Започна да пишеш без грам проверка. Що лъжеш хорицата? Какво е забранено? Нехомогенезирано мляко? Нищо подобно!
Ето ти го!
Продава си се. Няма нужда да си "връзкар"!
https://www.homesteadcreameryinc.com/our-products/milk/whole-creamline/
2. Объркал си се с непастьоризираното мляко. То наистина не можеш да го намериш в търговията. Минава термична обработка. Унищожават се вредни бактерии. Различни процеси!
3. Кога разбра, че хомогенезираното мляко е силно вредно? И как накълцаните молекули на мазнините минават директно в кръвта? Кои мазнини? Те не са едни. Митове пишеш. Дай едно изследване от някой медицински институт!
4. Един директен въпрос: На внуците си какви плодове и зеленчуци даваш? Органик или неорганик? Питай сина и дъщеря си! Какво им дават? Като всичко е шашма? Нали пишем за Америка?
5. Наистина ли смяташ, че богатите са глупави да ходят в "Whole foods" да купуват "organic", само защото са сноби и ако ги излъжат с отровна храна не могат да реагират като фалират измамника???
6. Кечупът също е органик и "редовен". Аз купувам органик. Знам защо го правя!
Ще отговоря по точки както съм ги отбелязал по-горе в цитата:
1. Забранено е да се продава "необработено" мляко от производител на краен потребител. Така е поне тук в "Средните" щати - Айова, Минесота, Уисконсин, Илиной, Индиана. Ся, там при вас на Изток може да и има и други правила, но което не знам - не знам.
2. Никак не съм се объркал, ама ХИЧ! Аз с тая матема вече къде 30 г си вадя хляба (за сега е все още бял): Говоря за хомогенизирано, а не за пастьоризирано!!! Пастьоризацията е термична обработка, както некога нашите баби винаги "заваряваха" прясно издоеното мляко. Това е т. нар пастьоризация. За хомогенизацията е нужно налягане между
140-170 АТМ (Бара) да стане голямо джуркане. Бая разлика нали? Сравнвние от личен опит: ако 4 АТМ те "ударят" някъде къде колана, водата ще изтече отдолу през крачолите ти. Личен опит.
Който в виждал истинско мляко, знае, че след няколко часа то прави каймак отгоре т.е мазнината изплува на поврхността. По-скоро ще получиш писмо от арменския поп отколкото да видиш каймак от хомогенизарано мляко.
Като последна дума - 2 те най 1ви държави по сърдечно съдови заболявания са САЩ и Финландия (поне до преди 5-6 г), и познай - тези са на 1вите 2 места по консумация на хомогенизирано мляко.
3. Ако си навит да четеш научни материали, че ти пратя на "лични" линкове, референции и т.н., за неща, които хората са установили и доказали преди къде 15+ г, ама нали сме демокрация и нема ник'ва цензура... та само за приятели
4. На внуците и внучките се дават САМО неща от мойта и на зетя градини. Толкоз! През останалото време имаме туршии, кисели краствици, лютеници, компоти и пр. - сичко от градините и домашно приготвено. На най-големият внук любимият десерт е компота на "дядо".
5. Тука ще се разграничим принципно: Аз лично познавам богати хора дето са ТЪПИ като изтъркани галоши. Не се шегувам
Гоямата разлика е дали се си спечелили парите сами или са им "по наследство". Имам тука едни комшии - приятни млади хора, живеят в къща за $2 мил дошла от "бабата". Ами тези на вързано куче хляб не могат да дадат. Преди 3-4 г им протече банята на 2рия етаж. Правиха нещо (детайли не знам), но оттогава отдолу има заковано едно найлоново платно, дето врабците го избушиха за нула време и сега се въдят там на сюрии. Сърби ме езика да ги попитам, дали нямат вече гнезда в банята. Май Шекспир беше издумал "И най-умният си е малко прост", не ли?
6. Ще си направя труда да изровя стари снимки и видеота от преди 12-13 г. Една моя командировка в Heinz (Охайо) - най-олемият производител на кетчуп в САЩ (а може би и в света). Да видиш как се прави "органик" кетчуп, че да ти настъхне косата. ...И най-вероятно ще се откажеш да консумираш този продукт. Както и аз направих, но аз съм лично "засегнат", защото къде около 5.30 сутринта ми изсипаха на гърба една кофа от тази помия, та цяла седмица после смърдях на прокиснато
П.С. Аз съм кротък и в избягвам да влизам в лични спорове. Стар и недъгав съм, но има 2 неща които все още ме държат над "водата": А) внуците и внучките и Б) Професията (работата).
Та горното го приех малко "лично" по отношение на професията в която съм от почти 30 г. Всичко казано по-горе е личен опит -
видяно с очи + пипнато с ръце. Нема там Гугъли/Мугъли , ама ИЧ нема . Може да не ми вярвате, ваше право е - няма да се обидя.