Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Януари 15, 2025, 17:30:03

Автор Тема: САЩ  (Прочетена 981393 пъти)

0 Потребители и 56 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
  • Коментари: 477
    • Профил
Re: САЩ
« Отговор #8700 -: Януари 09, 2025, 23:08:48 »
Продължавам да се чудя защо там се строи предимно с дърво
Евтино, бързо, по-добра топлоизолация, лесно за преправяне и най-важното - земетръсо-устойчиво (това за Комифорния)
"пожароопасни територии" - това може да се намали до минимум ако има [професионално, отговорно] почистване на околните гори и храсталаци (което е тотално занемарено и недай си Боже зелените трийхъгъри да те надушат, че почистваш на своя воля и нарушаваш подземния живот на грудките)
В Mammoth Lakes всяка година трупърите палят по 2-3-4-5 контролни пожара, ама там бизнеса е такъв че зелените ги отбиват още на входа към курорта.
активен участник в Брауновото движение

Активен Звездоброец

• Just Member
  • Коментари: 942
    • Профил
« Отговор #8701 -: Януари 09, 2025, 23:20:36 »
Самые глупые причины попасть за решетку в... Америке

Сигурно такъв е законът в Орегон (или по-скоро в окръга или общината където живее човекът). На някои места наистина е забранено да се събира водата, трябва да се остави да се оттече в почвата/реките. А защо точно в Орегон, един от най-мокрите щати, не знам.

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #8702 -: Януари 09, 2025, 23:33:03 »
Сигурно такъв е законът в Орегон
Не е точно такъв и не е само в Орегон...
https://www.cbsnews.com/sanfrancisco/news/is-it-illegal-to-collect-rain-water-in-oregon/

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2353
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8703 -: Януари 10, 2025, 00:25:56 »

Горящие пригороды Лос-Анжелеса. Вид из космоса.

Активен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9338
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #8704 -: Януари 10, 2025, 09:04:28 »
Сигурно такъв е законът в Орегон

Такъв е очевидно, но защо за три варела дъждовна вода да лежиш в затвор!?
Колкото по-голямо е богатството, толкова по-кърваво е престъплението, което го се създало.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 11976
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8705 -: Януари 10, 2025, 09:31:41 »
Някои производители на автомобили имат отделни варианти на даден модел за САЩ и за останалите страни, например "Фолксваген" имат "Рабит" за САЩ и "Голф" за останалите страни, а "Тойота" имат "Карина" за САЩ и "Корола" за останалите страни. Въпросът ми е дали вариантите на тези модели за САЩ се правят с инчови резби или не? Защото при внасяне на такава кола оттам възниква въпросът със замяната на крепежните елементи, а тук например такива с инчови резби изобщо не се продават. Въпросът ми е подтикнат от една "Карина", която виждам тук отвреме-навреме, на която едно от колелата е закрепено само с 3 вместо с 5 болта, и всичките различни. Мисля си, че сигурно не може да намери тук болтове с инчова резба горкият ѝ собственик... После се сетих също, че покойният ми чичо беше внесъл един "Рабит" от Америка (не съм сигурен дали от Канада или от САЩ), но никога не съм го питал дали резбите му са инчови, защото чак сега се сетих за този момент.

Активен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9338
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #8706 -: Януари 10, 2025, 16:25:57 »
Антон Касабов по НОВА: Кметът на Ел Ей пренасочила 17 млн. долара от бюджета на пожарната за ЛГБТИ и правата на хомосексуалистите.

Смешно и тъжно, за жителите на Ел Ей е само тъжно. Но, те са си го избирали, такъв им приоритета на елейци!
Колкото по-голямо е богатството, толкова по-кърваво е престъплението, което го се създало.

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8707 -: Януари 10, 2025, 16:47:05 »
Такъв е очевидно, но защо за три варела дъждовна вода да лежиш в затвор!?

Виж отговора на Дърт Вейдър по-горе. Не е забранено, както се оказва. Оня образ е направил прехващане на водите идващи от съседни имоти и си е направил басейн и какво ли не. Да не говорим, че това е било 2012 г. Руската преса често я избива в сензационализъм и откровени глупости. Под руската преса имам предвид всякави полуграмотни блогери, канали и сайтове.

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8708 -: Януари 10, 2025, 16:54:06 »
Някои производители на автомобили имат отделни варианти на даден модел за САЩ и за останалите страни, например "Фолксваген" имат "Рабит" за САЩ и "Голф" за останалите страни, а "Тойота" имат "Карина" за САЩ и "Корола" за останалите страни. Въпросът ми е дали вариантите на тези модели за САЩ се правят с инчови резби или не?

Rabbit отдавна няма в САЩ, само Golf. В по-сухите щати може и да има останали Rabbit които не са изгнили и чиито собственици имат търпение да ги поддържат. В японските и европейски коли всичко е метрична резба/размери, включително тези, които се произвеждат тук.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 26082
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #8709 -: Януари 10, 2025, 19:18:20 »
Днес щети от 100 до 150 милиарда долара, утре може да турят още една нула, иканомика, иска си ръствете.
Най-пострадал квартала до океана, щетата е 100%, щото няма вода да го гасят!!!
Нашенец живущ в града сподели че "градът на ангелите" бил истински Ад.
Колко прозорливо!
Градът на падналите ангели отдавна е Ад - град на падналите ангели, сега обаче щом го дават по телевизора значи е истина.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8710 -: Януари 10, 2025, 19:43:58 »
"Критично" са ми малко в повече като антифактчекърЕ, обаче ми е интересно дали е истина че "9 милиона водопроводни тръби все още са направени от олово" в САЩ.
https://kritichno.bg/politika/%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d0%ba%d1%8a%d0%bb-%d1%81%d0%bd%d0%b0%d0%b9%d0%b4%d0%b5%d1%80-%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4/

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8711 -: Януари 10, 2025, 20:51:08 »
Някои производители на автомобили имат отделни варианти на даден модел за САЩ и за останалите страни, например "Фолксваген" имат "Рабит" за САЩ и "Голф" за останалите страни, а "Тойота" имат "Карина" за САЩ и "Корола" за останалите страни. Въпросът ми е дали вариантите на тези модели за САЩ се правят с инчови резби или не?
Rabbit отдавна няма в САЩ, само Golf. В по-сухите щати може и да има останали Rabbit които не са изгнили и чиито собственици имат търпение да ги поддържат. В японските и европейски коли всичко е метрична резба/размери, включително тези, които се произвеждат тук.
Благодаря за отговора! Това означава, че за разлика от тук, където не се намират инчови крепежни елементи, в САЩ (и Канада?!) метрични се намират. Така ли е?

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8712 -: Януари 10, 2025, 23:05:45 »
Благодаря за отговора! Това означава, че за разлика от тук, където не се намират инчови крепежни елементи, в САЩ (и Канада?!) метрични се намират. Така ли е?

Да, разбира се, има ги навсякъде.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8713 -: Януари 10, 2025, 23:16:45 »
Тимуровцы из Лос-Анджелеса помогают местным жителям выносить добро во время пожаров  :smokin:

Первоисточник публикации: https://politikus.info/video/165871-timurovcy-iz-los-andzhelesa-pomogayut-mestnym-zhitelyam-vynosit-dobro-vo-vremya-pozharov.html
Politikus.info

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #8714 -: Януари 11, 2025, 04:42:23 »
Тимуровцы из Лос-Анджелеса помогают местным жителям выносить добро во время пожаров
Тия Тимуровци не ги мисля ... дългоносите не харесват когато ги крадът, а бледоликите само чакат някой да им подпали фитила. Полицията предупреди, че ще е "изключително сурова" към прояви на плячкосване ... т.е. очаква се да има "застрелян при съпротива/опит да застраши [попълни необходимото]"

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #8715 -: Януари 11, 2025, 04:54:00 »
Излезна малко информация относно застраховките за пожар... казаха че [без да упоменат бройки или проценти] застраховките били "стопирани" поради неизпълнение на препоръките за почистване (на сухи треви и храсталаци). На потърпевшите от Мауи им дадоха по $700 за къща.
За радост (а може би не?) на шефовете на застрахователни компании, дългоносите не стрелят - имат си други методи.
« Последна редакция: Януари 11, 2025, 05:02:15 от Дърт Вейдър »

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #8716 -: Януари 11, 2025, 05:00:10 »
в САЩ (и Канада?!) метрични се намират. Така ли е?
Отиваш в магазина за гайки/гейки и болтове ... има си табло със закрепени мостри - пробваш това което си донесъл докато пасне и търсиш чекмеджето със съответния номер ;)

П.П. "гейка" е гайка с обратна резба.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8718 -: Януари 11, 2025, 09:14:12 »
Благодаря! Прави впечатление, че в този документ резбите с диаметър под 3 мм са само метрични – не са дадени инчови такива. Впрочем у нас крепежни елементи с диаметър на резбата под 3 мм изобщо не се намират. Не знам как е другаде.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 10749
    • Профил
« Отговор #8719 -: Януари 11, 2025, 13:02:00 »
копирано:
"Цирк, хората публикуват снимки на уличните противопожарни кранове в които няма вода, но са боядисани в цветовете на дъгата лгбт! Трагедия!"
Ако изборите не променят нищо, що в Грузия правят майдани?

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8720 -: Януари 11, 2025, 18:18:32 »
Продължавам да се чудя защо там се строи предимно с дърво
Евтино, бързо, по-добра топлоизолация, лесно за преправяне и най-важното - земетръсо-устойчиво (това за Комифорния)
"пожароопасни територии" - това може да се намали до минимум ако има [професионално, отговорно] почистване на околните гори и храсталаци (което е тотално занемарено и недай си Боже зелените трийхъгъри да те надушат, че почистваш на своя воля и нарушаваш подземния живот на грудките)
В Mammoth Lakes всяка година трупърите палят по 2-3-4-5 контролни пожара, ама там бизнеса е такъв че зелените ги отбиват още на входа към курорта.
Не е евтино, но е бързо и не натоварва транспотната инфраструктура с бетоновози.
Освен това не изисква квалифициран персонал, може и нелегални неграмотни.
Колкото до земетръсно... почти колкото палатка.
В смисъл че няма какво тежко да ти падне на главата, щото къщите не са високи.
Пожароопасно.... ами няма по.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8721 -: Януари 11, 2025, 18:41:37 »

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8722 -: Януари 11, 2025, 18:43:33 »

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #8723 -: Януари 11, 2025, 20:03:26 »
Не е евтино, но е бързо и не натоварва транспотната инфраструктура с бетоновози.
Освен това не изисква квалифициран персонал, може и нелегални неграмотни.
Колкото до земетръсно... почти колкото палатка.
Не мож ме убеди че рамка от греди 10х10см, талашит и топлоизолация (+крепежни елементи и замазка) е по-скъпо от цимент, тухли, арматура и прочее...
За квалификацията - навсякъде общаците вършат черната работа, важното е че тези които трябва да знаят - знаят кое какво!
Аз до сега не съм видял къща или сграда рухнала от земетресение ... скърца ужасно ... клати се - и това е.
Относно бетон и чакъл ... ако трябват се докарва машина и се прави на място (кара от другаде само за единична постройка)

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8724 -: Януари 11, 2025, 20:17:39 »
От земетресение не знам, ама от ураган до основи. А бетонните си стоят. А там урагани бол.

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #8725 -: Януари 11, 2025, 20:32:37 »
А бетонните си стоят.
У наше село урагани няма (стигат ни пожарите и земетресенията) ...
От бетонна къща (ако не е тип "бункер") при торнадо или ураган ще остане само бетона ... буквално!

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8726 -: Януари 11, 2025, 20:38:26 »
Ми имаше наскоро вятър 150 км/ч  на едно място, де съм живяла, никой не рева от съборени къщи.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8727 -: Януари 11, 2025, 22:15:10 »
Апетитът идва с яденето или булемия  :m1728:

Which other countries should be on Trump’s shopping list?

https://thehill.com/opinion/international/5079724-which-other-nations-should-be-on-trumps-shopping-list/

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #8728 -: Януари 11, 2025, 22:32:10 »
Ми имаше наскоро вятър 150 км/ч  на едно място, де съм живяла, никой не рева от съборени къщи.
Мчи до преди 2-3-4 дена и тука имаше пориви до 130-150км/ч ... няколко счупени клона. Ураганите не са само ураганен вятър и дори и тогава пораженията са повече от наводненията отколкото от вятъра.
Имам познати във Флорида ... барикадират прозорците с капаци и играят карти 3 дена ;)

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8729 -: Януари 12, 2025, 00:16:32 »
Царьград

Киевские военачальники потеряли 90 миллионов долларов в пожарах в Калифорнии - источник

В разрушительных пожарах в Калифорнии украинские военачальники потеряли несколько особняков общей стоимостью 90 миллионов долларов. Источник отмечает, что приобретены они были на средства Запада, переданные в качестве помощи ВСУ.

Российская газета
11 января в 18:25

В Лос-Анджелесе сгорело восемь особняков украинских генералов

На Боширов и Петров някой трябва да им вземе кибрита :t26115:

Активен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1433
    • Профил
« Отговор #8730 -: Януари 12, 2025, 00:34:34 »
Антон Касабов по НОВА: Кметът на Ел Ей пренасочила 17 млн. долара от бюджета на пожарната за ЛГБТИ и правата на хомосексуалистите.

Смешно и тъжно, за жителите на Ел Ей е само тъжно. Но, те са си го избирали, такъв им приоритета на елейци!
Съчувствам на обикновените, нормални хора. Ония оядените богати сбърканяци (много са там)  - да си горят. Тъкмо полза да има някаква - естествен тор. :pissed-891: Баба някога думаше "Гъз глава затрива".  :angryfire:

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8731 -: Януари 12, 2025, 00:48:49 »
Някои производители на автомобили имат отделни варианти на даден модел за САЩ и за останалите страни, например "Фолксваген" имат "Рабит" за САЩ и "Голф" за останалите страни, а "Тойота" имат "Карина" за САЩ и "Корола" за останалите страни. Въпросът ми е дали вариантите на тези модели за САЩ се правят с инчови резби или не? Защото при внасяне на такава кола оттам възниква въпросът със замяната на крепежните елементи, а тук например такива с инчови резби изобщо не се продават. Въпросът ми е подтикнат от една "Карина", която виждам тук отвреме-навреме, на която едно от колелата е закрепено само с 3 вместо с 5 болта, и всичките различни. Мисля си, че сигурно не може да намери тук болтове с инчова резба горкият ѝ собственик... После се сетих също, че покойният ми чичо беше внесъл един "Рабит" от Америка (не съм сигурен дали от Канада или от САЩ), но никога не съм го питал дали резбите му са инчови, защото чак сега се сетих за този момент.
Старичко е това инфо. Рабит е бил, ама отколе. Сега Голфът си е една от най-продаваните коли на VW тук. Интересено, поне за мен: Джетата е много по-разпоространена от Пасата. Няма да споря обаче, че една и съща кола продавана тук и в Европа има разлики. Имал съм възможност да сравнявам. Вътрешно обзавеждане, "джъджки" разни и най-важното компютъра: За тук ги гласят да са "яки" т.е. да дават макс мощност (щото това цени американеца). За Европа - макс икономия.

Практически що болт и гайка има по колите се е "метрично"! Има логика, щото те днес Японските,корейските и европейските коли са мно-о-о-го повече от "родното" производство. Сега не зная как е било преди 90-те, защото най-старата кола под която съм си цапал ръцете беше 1992.

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8732 -: Януари 12, 2025, 01:58:02 »
Една лична молба към Звездоброеца и Дърт Вейдър: Знам, че вие сте далеч по на запад от мен. Предполагам имате по-първа ръка информация от това, което пишат и дават по СМИ.
Аз и най-големият внук трябва да бъдем в ЛА от 18-ти до 20-ти т.м. Най-големият юношески волейболен турнир в СА "SoCal Cup". Аз, и не само аз (разбирай родителите от отбора) сме мно-о-о-го силно резервирани дали изобщо това е разумно в тази ситуация. Пишат ни тук разни тиради от организаторите, че всичко било нормално, нямало нищо страшно и т.н. Ей тук нещо, което получих вчера:
At this time, the Center is fully operational and the events on our events page will move forward as scheduled (https://www.laconventioncenter.com/events). The evacuation sites at the City's Department of Recreation and Parks facilities are not currently at full capacity. As of this writing, the Los Angeles Convention Center has not been named as an evacuation site and will operate under normal conditions.
Болднатото е мое.
Те имат силен $$$ интерес: Барем 30,000 души - съзтезатели, треньори, родители, баби/дедовци би трябвало да се изсипят там от всички щати. Това е храна, хотели, коли под наем, паркинзи. Алъш-вериш голям. Та естествено те ще си пишат каквото им изнася. Обаче това, че "центърът все още не е обявен за евакуционен" е притеснително за всеки разумен човек.

Та бих бил благодарен, ако споделите нещо "по-така" от кухнята. Дори да се слухове от рода на ЕЖК.

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #8733 -: Януари 12, 2025, 02:52:10 »
Една лична молба към Звездоброеца и Дърт Вейдър: Знам, че вие сте далеч по на запад от мен. Предполагам имате по-първа ръка информация от това, което пишат и дават по СМИ.
Аз трябва да пътувам на 15-и ... за сега се ослушвам... ако няма да пътувам ще ти кажа.

Пожара Плисайдс за сега го спряха преди магистрала 405 (от другата страна е Bel Air ;) ... и Beverly Hill) ...
7 парчета C-130 и 3 DC-10 фърлят ретардант непрекъснато да ограничат пожара на север (Encino и Tarzana)  и на изток (405) ... хеликоптерите никой не ги брои ... екипи има от Канада, Мексико и съседни щати ... към Топанга каньон го спряха преди 2 дена.

Хубавото е, че вятъра не е толкова силен... очакват се ветрове събота-неделя и понеденик-вторник ... дъжд около петък.

Другите пожари са на по 80% под контрол.
Големите летища си работят.
Los Angeles Convention Center си е башка центъра, та ако там е опасно - това ще означава че 2/3 от ЛА е евакуиран ;).
Щом имате организатор [предполагам] ще е по-спокойно от гледна точка на хотели и прочее. Най-много да се надишате с пушек когато сте навънка.

https://www.fire.ca.gov/Incidents
« Последна редакция: Януари 12, 2025, 04:34:39 от Дърт Вейдър »

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #8734 -: Януари 12, 2025, 04:06:29 »
Изглежда близо ... но не е - просто облака е ОГРОМЕН!

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8735 -: Януари 12, 2025, 16:32:36 »

Peniko, аз съм доста далеч от LA, но мисля, че Дърт Вейдър доста точно описа ситуацията. В началото имах чувството, че властите бяха в ступор. Сега като че ли се посъвзеха и почнаха да използват самолети с fire retardant (забавител на огъня?).

Вие до кое летище ще летите? От Чикаго може да се лети освен до LAX, също до Burbank, Santa Ana (с голямата статуя на Джон Уейн). Ontario е малко далече. Бърбанк е може би най-близо до приключенията.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8736 -: Януари 12, 2025, 17:06:53 »
Крымский сценарий для Гренландии
Цитат на: Борис Александрович Рожин
Кстати, мало кто задумывался, что особый статус Гренландии в составе Дании дает возможность реализации Крымского сценария.

Крым являлся автономией в составе Украины и выходил из ее состава на основании референдума основанного на конституции Крыма. Между референдумом о выходе из состава Украины и принятием Крыма в состав России – Крым некоторое время де-факто являлся независимым государством, которое на основании самоопределения народа попросилось в состав России.

Теперь приложите этот сценарий к Гренландии. Гренладия проводит референдум о выходе из состава Дании, ссылаясь на свой особый юридический статус в составе Дании. Становится независимым государством. И после этого может попроситься в состав США. Как независимое государство.

Тем самым, реализовав крымский сценарий.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8737 -: Януари 12, 2025, 18:56:45 »
И като Гренландия отиде в САЩ, Тръмп ще признае Крим, както и останалите 4. И ще има да беснеят евробесовете.

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #8738 -: Януари 12, 2025, 19:35:43 »
властите бяха в ступор
В началото просто вдигаха рамене и викаха: "Това го няма в книжката с картинки!", но когато положението от опасно стана неизбежно за хора с пари и влияние, някой ги рестартира с шут в трибуквието.
Предстоят редица "реорганизации" а губернатора май ще е безработен (най-късно - догодина).
Самолети и хеликоптери няма как да се ползват при силен вятър (трябва да летат ниско и е опасно), но Националната Гвардия, булдозери, водоноски и вся осталная непиющая сволач трябваше да са там в рамките на 2-3 часа. След година суша и силен вятър трябва да имаш мозък колкото двама без, че да си мислиш "няма страшно"...  :pissed-891:
« Последна редакция: Януари 12, 2025, 19:47:50 от Дърт Вейдър »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8739 -: Януари 12, 2025, 19:36:31 »
Quote (selected)
Вашингтон обяви 25 млн. долара награда за информация, която да доведе до ареста на Мадуро
https://manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82/vashington-obavi-25-mln-dolara-nagrada-za-informacia-koato-da-dovede-do-aresta-na-maduro
Ония пари дето не ги дават вече за "лидера" на Сирия си намериха нова награда.
Естествено съобразени с инфлацията.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8740 -: Януари 12, 2025, 21:54:26 »
В США «все звери равны, но некоторые равнее»
Quote (selected)
Так, особняк Арнольда Шварценеггера в Лос-Анджелесе мощно охраняет несколько пожарных машин, которые могли бы в это время тушить где-нибудь в окрестностях пожар, но вместо этого просто «дежурят» возле дома Арчи.

От мародеров, которых в «райском саду Байдена», как оказалось, крайне много, Шварценеггера охраняют бойцы местной Нацгвардии на бронеавтомобилях и с крупнокалиберными пулемётами)))

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8742 -: Януари 13, 2025, 05:40:54 »
Изглежда близо ... но не е - просто облака е ОГРОМЕН!
Сериозно блгодарско!
Другото може и на лични, да не досаждаме на хората тук.  :t2015:

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8743 -: Януари 13, 2025, 05:46:00 »
Quote (selected)
Вашингтон обяви 25 млн. долара награда за информация, която да доведе до ареста на Мадуро
https://manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82/vashington-obavi-25-mln-dolara-nagrada-za-informacia-koato-da-dovede-do-aresta-na-maduro
Ония пари дето не ги дават вече за "лидера" на Сирия си намериха нова награда.
Естествено съобразени с инфлацията.
За радост или съжаление: Тук всеки, който се е добрал до изборна длъжност (излкючая президент и шериф) може да си я ползва допред е жив и здрав, а и ....доред ги избират. Мандатите са безсрочни, в смисъл може да те изберат и 10 пъти. Те така те. :i_laughing:

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8744 -: Януари 13, 2025, 11:40:15 »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8745 -: Януари 13, 2025, 21:15:23 »
Руската Херсонска област е готова да приеме бежанци от Калифорния, ако не са подкерепяли нацистите
Цитат на: Владимир Салдо
„Въпреки открито антируската политика на Съединените щати, ние отлично разбираме, че стихиите не делят никого по постъпките му, и в резултат на пожара в Калифорния много обикновени жители загубиха домовете си. Затова нашият регион е готов да приеме всеки американски гражданин, който е останал без дом и средства за препитание. Разбира се, това се отнася само за онези, които не са финансирали ВСУ и не са подкрепяли действащия киевски режим, който с действията си погреба много повече мирни жители, отколкото пожарите в Лос Анджелис.“

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8746 -: Януари 13, 2025, 21:24:25 »
"Колективният Тръмп се развихря" (47-минутен анализ от Боян Стефанов Чуков):

https://www.youtube.com/watch?v=uOC8z1l1B5U