А в Гренландия някога, през 1968 г., американците загубиха четири атомни бомби. Така че там руснаци и китайци няма и не е имало, просто искат ресурсите на острова, иначе доларово цунами ще видигне инфлацията в САЩ до небето.
Инфлацията (без да съм специалист, но да се из(о/а)кам и аз) няма да се повлияе от това ... ресурсите са си там, но са трудни за извличане.
Ре-индустриализация? ... ще трябва да мине поне едно поколение за да се научат Американците на "тежка работа" (по-черния вариант е по-кратък, но минава през гражданска война)
Стандарта на живот ще се срине ... за някой по-бързо, за други - не!
Тия с бункерите и ние дето заем 2 и 200 ще запазим разума си

За мен всичко това е "smoke and mirrors" ... Тръмп почти всеки ден фърля по една боНба, че да не видим ... какво? Ритат се по кокалчетата с ФЕД, че оня си пренаредил къщурката за 2.5 милиарда доларес (ще ми се да видя снимки на новите тоалетни [ама не публичните

]) ...
А иначе...
а. 38-те трилиона чакат някой да ги върне
в. Венецула захранва ЮС и А с тежък петрол (дефакто е Руски, ама за пред хората)
г. Европа не иска Руски петрол - значи е време Иран да затвори Ормузкия пролив
з. Сферите на влияние са очертани и в никоя от тях не се очертава да притежаваме нещо и да сме нещастни (препратка към словоизлиянито на Лари в Давос)
...
ю. Извънземните са тук