Бъч не зная.
Моята Америка в онези години беше Керуак и "По пътя".
Беше "Забриски пойнт".
Сега вече не е това.
А и тя не е това което беше.
Брате,
нищо не е това което е било.
Вчера като гледах Twitter (не съм member, следях това което ми пращат коментатори) виждам, че congresswoman Barbara Lee, че иска бързо да импийчнат Тръмп. Сещам се, че това е същата която
единствена в US Congress, гласува срещу инвазията в Афганистан, 2001г.
"On September 14, 2001, the House passed House Joint Resolution 64. The totals in the House of Representatives were 420 ayes, 1 nay and 10 not voting. The sole nay vote was by Barbara Lee, D-CA.[7] Lee was the only member of either house of Congress to vote against the bill.[8]
Lee opposed the wording of the AUMF,
not the action it represented. "
https://en.wikipedia.org/wiki/Authorization_for_Use_of_Military_Force_of_2001Тази никога не е искала да импийчнат Буш. Утре, или след месец Байдън като отвори война някъде, как ще реагира същата? Не забравяте, че Тръмп не отвори война, нали?
Интересни ще са гърчовете на демократите. Обещали са в Джорджия да има по $2000 (за всеки), ако вземат изборите. Е, взеха ги. Сега дават заден ход.
Обещавали са много. Няма как да стане без увеличение на данъците.
Ще има недоволни...
Тук ще се повторя:
Преди четвърт век първият ми хазяин** в Калифорния си имаше две къщи. Във всяка по един голям кадилак. В едната живееше с бабичката си, другата през една къща даваше под наем, в която живеехме няколко бекяри. Той самият е бил ветеран от ВСВ (Тихоокеански театър. Вядял е войната, потопявали са му кораба). Имал е малък бизнес - карал е катафалка. Още имам някой рекламни кибритчета с името му. Той си беше WASP. Може да беше и ирландец.
Та питам го аз:
" Mr. Murphy каква е разликата между демократи и републиканци?" И сега не съм сигурен, че зная. ;D
Отговаря ми той: "О... ние сме бедни хора, гласуваме за демократите."
* Ако беше жив все още как ли щеше да гледа на BLM и техните изстъпления и да знае, че "неговата партия"
ги подкрепя?
* Неговите къщи сега сигурно струват по милион и нагоре (в Santa Clara, CA). В 1956 година са били по $16000. (последното е отклонение, за по-добро разбиране на ситуацията).
** Mr Murphy...Разбирахме се с него. Една година се прибрах в БГ за месец, като преди това си му дадох чека - наема за месеца когато няма да ме има. След ден взе, че ми го върна... Нека някой да каже, че такова нещо му се е случвало...!