Призовава да се забрави омразата ( без тази към Тръмп и белите мъже ), да се приемат различните ( без Тръмп и белите мъже ), щял да гарантира равенство на всички американци ( без Тръмп и белите мъже ).
Некои съображения:
След като вече 30 години живеете в "демо"-то, трябва да сте разбрали, че думите на политиците в САЩ (а и навсякъде) нищо не значат. Те са само средство да ви бъркат по джобовете. Smoke & mirrors.
Ако Washington DC потъне в земята, или го залее Потомак, нищо няма да се усети по "провинцията". Там само консумират, нищо не произвеждат. Дори си имат министерство на образованието, макар че всеки щат финансира образованието по места, изготвя програми и т. н. Живота ще си продължи.
В конституцията на САЩ се използва думата "equal"*, която няма смисъла на "равенство" - който ѝ се дава в България (наследство от социализма)
От Google:
"adjective: equal
1.
being the same in quantity, size, degree, or value."
Струва ми се, че по-правилният превод е "еднакви" а не "равни". Никой в щатите не се смята за равен на друг, а и Бидона не смята да прави всички "равни".
То и дръндарският циганин говореше за "еднаквост".
Неговият син (на бидона) си е купил газопреносната мрежа на Украйна, която я строил целият СССР, а аз кацам в San Francisco s $230 в джоба. Как ще сме равни? Няма такъв филм. Никой не си и помисля идеята за равенство. Бил Г. бил най - големият "landlord" в САЩ, а аз съм виждал стотици чернилки и други изпаднали по опашки пред социални кухни близо до центъра на Сан Франциско. За какво равенство става дума?
Цялата идея на капитализма е да няма равенство. Ако го има, капитализмът би се спихнал на секундата.
Виждате как "грешен" превод може да ви изкриви перспективата.
А, да не забравя! Никаква война няма да има в щатите. Забравяте! Най-малкото защото няма "hate crime". Има незачитане на "другият", "различният", липса на тотално разбиране, че "цепльонок тоже хочет жить".
Има "Don't care".
Виж, има "разделяй и владей!". Нали не трябва да се пита защо USA не се справиха с ковида? Нали не трябва да се пита как 4-5 човека (неизбирани от никой) може да налагат цензура по цялата територия? Нали не трябва да се пита защо президент който не отвори война стана "най-слабият президент"? Нали нямаше алуминиеви ковчези да пристигат по летищата?
Припомнете си краят на "Killing them softly"!
https://www.youtube.com/watch?v=5zK-b0INu1k