Благодаря за мненията. Явно няма да има много повече или хич, но все пак е информативно. Информация винаги се получава.
Защо според мен въпросът от анкетата е уместен донякъде казах, когато го поставих. Наистина се наблюдават неща, характеризиращи именно съотнасянето на двата форума (а не тях поотделно). Ето някои от тях.
• Има доста участници във форума на „Сега“, бивши и настоящи, които очевидно нямат желание да мигрират тук. Дори, ако ги канят.
• Има и участници от „Сега“, които, след като се позавъртят тук, напускат. Включително и се връщат в „Сега“.
• Има и такива, които идват донякъде въодушевени, но така и не участват.
• И такива, които биват активни известно време – краткотрайно – а после спират. Трайно.
Сигурен съм, че всички ще се сетят за примери във всяка от категориите.
Изобщо напускането оттук не е рядкост. Рядкост, кой знае защо, са новопристигащите.
Затова, обратно на мненията, че въпросът е безсмислен, смятам, че си струваше да се зададе. А човек може и наум да си отговори.
Впрочем, показателна е светкавичната първа реакция на анкетата:
Доброто възпитание ... по този идиотски начин ... аз няма да участвам
Тук срещаме лице от средите на форумното РПУ – доказано не най-съобразителното, но пълно с желание за изява. Тънък познавач на доброто възпитание: отбива се, колкото да се изплюе и да уведоми, че само минава. Веднага разбираме, че така се посочва правилната партийна линия – да не се объркат някои форумци, раиш.
Така де, това като че също хвърля известна светлина върху естеството на форума.
П.П. Аз самият съм някъде около вариант Г).