ти Фирмин не може да не си мислил да поставиш основи на някакво гражданско сдружение, платформа, или подобно
опитът и политическите ти знания трябва да намерят по-широка реализация
си ли?
Да, мислил съм, определено. Но не толкова гражданско или пък политическо, в смисъла, който ти влагаш. А експертно. Но и такива има много, макар и не това, което бях замислил и даже предложил. Има нужда, щото. Политиците ни, уви, са я много закъсали откъм знание за системите, които са се наели да управляват. Те са просто "слепци, опипващи слон". Това похабява невероятно количество обществена и обществено-политическа енергия, защото прави управленското действие да е обречено на неефективност и неефикасност.
Горчивата ирония е в това, че при все липсата на експертно знание у политиците, страната ни разполага с експерти на световно ниво - способни не само да интерпретират най-нови знания, но и да ги създават. Те стоят настрани с усмивка на чудаци и същата тази горчива ирония в погледа и наблюдават мозъчните спазми на политиците. Част от тях нямат проблем с признанието, ако речеш че става дума за непризнати гении. Напротив, много добре са признати и даже оценени - навън. Даже са на ръководни длъжности тук. И що от това? Някой да ги е потърсил, да ги е попитал, да се е вслушал? Не. Нашите политици са си самодостатъчни. Те са способни, в наглостта си, да "зачистят", например, социалния министър, признавайки експертния му капацитет и интегритета му, с мотив че не е достатъчно "политичен". Ама, господа! Моля ви! Ако човек вземе за основание факта колко пък вие, "политичните", сте експертни, трябва да ви убие с ритници. Буквално.
Тъжното е, че и част от експертите ни хич не са експертни. Илюстрирам. Тези дни Президентът Радев събра експерти, да обсъдят проблемите с местните избори, в т.ч. и проблема с "недействителните гласове (бюлетини)", както са отбелязани в протоколите на ОИК. Въпрос от особена важност, защото става дума за конституционно гарантирано активно избирателно право, което не е осъществено по някаква причина от съществен брой и дял избиратели. Е? Анализ някакъв някой да предложи? Ако сте видели, бъдете добри, споделете, посочете, че да видя и аз.
https://m.president.bg/bg/news5283/prezidentat-prizova-za-yasni-zakonovi-i-organizatsionni-pravila-i-dostavka-na-mashini-za-glasuvane-pone-shest-mesetsa-predi-provezhdane-na-sledvashtiya-vot.htmlКакви са тези експерти, които отидоха при Президента като габровец на купон - донасяйки себе си и брат си?
И от ЦИК признаха, че недействителните бюлетини са достигнали най-голям брой за последните 10 години. Анализ на този факт ще може да се направи обаче, когато са готови изборните резултати с влезли в сила съдебни решения. Тогава ще може да се извадят чувалите с бюлетините и да се анализират проблемите. Дават добра оценка за организацията на отминалия вот.
http://news.bnt.bg/bg/a/prezidentt-iska-po-visoki-sanktsii-za-kupuvane-na-glasoveНаистина ли? "Да се извадят чувалите с бюлетини и да се анализират проблемите"? Ами ако ви попитам кои точно чували и защо точно тях? Статистическа извадка? Случаен принцип? ОК. Да видим.
На Ной и на SgtTroy им бях пратил един анализ в "картинки", включително и за недействителните, покрай другото. Да съм "отварял чувалите"? Не, не съм. 8) Просто зад броя на недействителните стои стройна и красива математика. Но това е знание. Елитарно знание. Уви, оказва се. Просто в привидния хаос някой открива ред и правило, а зад него знание. ???
Но да се върнем на въпроса ти. Ако съберем дузина такива, със специални знания на едно място, подкрепени с ресурси, какво получаваме? Ами ... БРЕКЗИТ получаваме, те това. Или пък ... екип, който може да предотврати или поне предупреди, че ти готвят нещо такова като БРЕКЗИТ. Което си е, да, да, точно това - национална сигурност. Щото знанието е сила.
Е, още ли мислиш, че трябва да създам нещо такова - за "реализация" на знания и умения, били те мои или на други? Май по-добре да си драща по форумите, каквото и да е написал Райън Холидей и колкото то да е вярно (впрочем, препоръчвам - вкусно е). ???