Аз си имам друга версия.
Изхождам от това, че декларацията е инициирана и подадена от външно, без мутрата да го е одобрила, или поне ако са го уведомили - било е по време на мачле или белот и той слушайки с половин ухо е рекъл - "добре, добре..."!
И Фльор, типична шъврънтия, подбудена от наставника си от Козяк, я е пуснала.
Може би затова мутрата мълчи ся като пръднал ф трамвая. Пак са го минали, горкичкия.
Мотиви - защо точно сега и защо само от МВнР излиза това.
Дори и мутрю се пъха да прай хъбове и потоци и работата назря - аха-аха да се определи откъде ще минава продължението на турския поток.А това го определят руснаците. Пътищата са само два - БГ или Гърците. А разсърдят ли се руснаците на БГ, минавайки през Гърция потока опира до...Албания или Македонците. Макетата се напъват за НАТО, а албанците са пределно ясни. Така че работата се утичааа...и 404 може и да живне.
Активно мероприятие демек.
Оставям на времето да си покаже, но има и друго.
Гледах предаването на дискусиите при руснаците - общо е мнението, че май на нас повече не трябва да ни се вярва и угажда, независимо от историческите дадености.
И май са прави.
Споменаха се няколко исторически факта, но общото бе, че без да се свеним, все гледаме да сме с по силния на деня. Шъврантийство демек. Е, тук не мога да си изкривя душата, че си го имаме това в характера. Поне 95% от селяните в БГ си го носят това. Нека се разберем - интереси са едно, принципи друго, а шъврънтийство - съвсем друго!
Заради временни облаги, 95% от ситизъ...селяните, са готови тутакси да си продадат задника на този, който плаща повече.Сетне и на другия, дето плаща по малко - за да не изпуснат "гювеча". Кой да им каже, че след такова задникоразпродаване, вече никой няма да ги търси? Дори и за задника им!
И такава ни е била политиката през последните години - е как да ни приемат на сериозно?
Аз дори си мисля, че това че сме идиоти вече е ясно на всички, но лошото е, че вече никой не ни бръсне поне за полезни идиоти.
Ама това, на такива шаврънтии като Фльор и сие нито може да им се обясни, нито дори и да вденат нещо, ще се стегнат.
Ще се наведат още повече, че може и да стоплят, че ще им е за последно.
Като си прочетох пак поста, виждам един пропуск - потока може и да продължи към Европа по Адриатика, но поне като не могат да го спрат, да го оскъпят. Без значение - важното, че Фльор е винаги на разположение.