На толкова елементарни провокации само от Фирмин може да очакваш няколко страници "анализ" за азиатското битие на лопатката в цъфналия лотус.
Говори за когото си искаш, но Ганди и Грета имат допирни точки само в "Г"-то.
Не си чувала явно за мирния път на Ганди за разлика от истеричния на Грета.
Надявам се, достатъчно си възрастен, за да знаеш, че някой може да те ненавижда дълбоко и без истеризира. Горкото дете, малко е още и не знае, че не се налага да бърчиш вежди, цъклиш очи или говориш с фалцет. Можеш да разсечеш някого от врата до кръста, а после да изядеш черния му дроб, като при това запазиш достолепно и благоприлично изражение. Впрочем, този удар се нарича "плаща на монаха", защото следва линията на наметнатата на лявото рамо роба на будисткия монах. Така, в резултат на удара на меча от лявото рамо диагонално надолу, се открива черния дроб за дегустация. Интересно, че на процеса в Токио, където, подобно на Нюрнберг, са съдени японските военни престъпници, тази практика е подробно описана.
Аз никак не съм убеден, че Тръмп, например, който съветва тези дни Грета да се "кротне", не таи омраза твърде по-жежка от всяка, на която е способно това дете. Но той е "преговарящ" и "договарящ" се. Това е неговият начин. Може да не ти изглежда брутален, но не се заблуждавай. Тръмп е безмилостен. Но си спестява последствията.
Преди много години четох за едно дете, което преминавало през гората и се страхувало от вълците там. Преодоляло страха си … виейки като вълк. Горкото дете, зави като вълк, вярвайки че това ще уплаши вълците и ще му спести страха от тях … Всъщност, просто получи вниманието им.
И не, това не е в противоречие с което писах наскоро. Понякога измъчената от страх и скръб душа отваря в себе си адовите порти. Склонен съм с това да обясня и историите за екзорсизъм. Ние ползваме много малка част от ресурсите на мозъка си. Той си има много дълбоки и тъмни места и там се спотайват чудовища. Хич не ви трябва да се срещате с тях.
Разбира се, разни тъпоглавци ни убеждават как с "два шамара" ще решат проблема с Грета. Сигурно е така. Тя ще си обърше сълзите и разкървавения нос и ще млъкне. А после ще ви пререже гърлото или, което е по-вероятно, ще ви намерят накълцани. Тази нощ или някоя нощ, след 1000 други. А може и да взриви нещо. Кой знае? Но пък какво ви пука - тя така и така си беше малко чалната. Нали?