Политически съюзи се правят само на някакви допирни идеологически точки, а не да свалим тоя, за да дойде друг, който пак е същият. К
За местен вот(тук паветата се оляха с офертата, затва и листата им имаше повече гласове от кандидата), хеле пък за районен кмет има бая прилики в "програмите". Ако трябва да съм честна, идеите на градската ни десница хич не бяха десни :D
Ми у нас няма как да не са леви идеите. Няма я икономическата основа у избирателя, за да се радва на истински десни идеи.
У нас тези, които се имат за десни, се радват на плюене по БСП, Русия, Путин и АЕЦ "Белене", и дотам. Което е дивотия. Те хабер нямат кво е тва дясна икономическа политика и си представят дясното като лозунги против изброените четири плюс сегиз-тогиз Куба или Венецуела. Нещо като на Борисов "дясното" - бил десен човек, ама строи с обществени средства - европейски и родни - и раздава (обещава да даде) от същите на де що някой излезе да протестира.
Та да повторя - у нас икономическа база за дясното няма. Има курдисан за десен Баце, колкото да дава на ЕНП необходимия брой евродепутати. Срещу това получава мощна подкрепа от същото ЕНП във вид на евросредства, с които да се харесва на най-бедния избирател в ЕС. От ЕНП!
Е как жълтопаветното дясно да се
бори конкурира с Борисовия популизъм, хранен обилно от далаверата с/на ЕНП, с десни идеи?
Впрочем "Да, България" не беше ли заченато като нито ляво, нито дясно образувание, а само демократично? Ама и то като СДС-то бе погълнато от обявилите се за десни софийски граждани. Щото в кратуната на политически неграмотния гражданин вече 30 години се налива абсурдът,
че само дясното е демократично..
Уф, кви примери имам за десни прошляци, но нямам време да си среша мислата, та толкоз за днес.