Сори, Джузепе и Онзи, ама не се правят на ампета. Достатъчно инфо изтече, че върви оръжие за Бандера, а Нинова наистина клинчи и се пробва да седи тако и вако. И да бъде така любезна да не се прави на неразбрала, щото няма вариант да не й е ясно как стоят нещата - на всеки служител в министерството й това е ясно. Не става така тази работа и това го казвам като бивш служител точно на това министерство. Оправдания няма точно никакви! Нинова има само един избор - другата седмица да излезе от коалицията без "ако", "ами" и прочее. В противен случай БСП заминава в небитието
п. п. Аз не съм забравила, че депутат Божанков се разхождаше на укросборището под фашистките флагове на азов
аз инфо, че
в момента изнасяме оръжие за крайна, не съм видял. да, там има някакви боеприпаси, произведени в наши заводи. някой да е проследил, примерно по партиден номер, кога са произведени и кога и за кого са изнесени? извинявай, ама паникьорски простотии от рода на 'товарят украински самолет' не минават. не и без доказателства.
второ: нинова ясно каза, че сега се изнася по договорите, сключени от
служебните на радев. сериозно се съмнявам, че нинова има право да променя нещо по вече сключените договори, и силно подозирам, че условията за крайния потребител /сиреч дали получателят може да препродава боеприпасите/ се уточняват при сключването на договора. така че искането на нинова радев да си каже какви договори са сключвали служебните и с кого, че и при какви условия, си е съвсем резонно.
трето: не вярвам данс да има възможност да направи проверка къде отиват боеприпасите, по-скоро това е работа за разузнаването.
четвърто: данс може и трябва да провери това, за което вече има данни, примерно излезлите по клипове серийни номера на мини и патрони, намерени в украйна. обаче това не е достатъчно. да, ще видим, че те са били изнесени за фирма 'партнърз лимитед', регистрирана в делауеър. и после? да речем, че все още имаме договор с тази фирма. имаме ли право да го прекратим едностранно? ако нямаме - имаме ли право да санкционираме фирмата, ако няма забрана тези неща да се препродават?
и пето: даже и да имаме право да правим нещо по т.4, имаме ли право да го огласим? сепак тези неща са повече или по-малко конфиденциални.
та така. с две думи: всеки, който на базата на снимка на товарен през нощта самолет твърди, че въоръжаваме крайната, за мен лъже. щото не може да докаже твърденията си.
последно, за божанков: да. издъни се. но доколкото знам той не е член на бсп. от гражданската квота е. съответно ще е доста по-лесно да бъде отсвирен.