Аз горното го знам, а съм убедена, че и Фирмин го знае..
Не знам, обаче, Янаки Стоилов, ако той е предложил смесената система, какво знае. При смесена система победителят взима всичко в мажоритарния район. През 2009 го видяхме това, под мъдрите указания на Първанов, как изглежда. Станишев се огъна, при което мащабът на поражението стана опустошителен. Та, да питам аз Янаки, който е юрист-конституционалист, случайно дали е помолил някого с математически умения над неговите да му спретне един модел и да му представи резултата - при вота, който получи току що БСП, как ще е картинката. Или това е поредния случай на непремислена изцепка, от която ГЕРБ да се възползва, да ни го начука, както с популистките приказки за партийната сулсидия, покрай която сега вият и увиват на умряло на Позитано.
А иначе, нищо сложно. Подбираш някои от тези, дето са си повишили резултата, и имат лице да говорят да станат и да заклеймят катилите от опозицията. Както случая с Казанлък.
Но ... Кажи ми, Асол, в колко общини, всъщност, БСП увеличи броя на избраните в общински съвет свои представители. Местно самоуправление, в което БСП се завръщала, казват. О, едва ли. Органът за местно самоуправление е общинският съвет. Кметът на общината е част от изпълнителната власт. БСП, фактически, с изключение на дузина светли примери, не е помръднала. ???