Всички богаташи в БСП си правят парите от държавата.
Не, далеч не всички!
В последните 30 години от трудовият ми стаж съм работил все в частни фирми и познавам доста детайлно положението на сайбиите на тези фирми - откъде, кога, колко и т.н., а пък покрай тях и на поне 5 пъти повече други такива.
Цял ферман мога да напиша.
Вече споменах за един милионер социалист и типичен номенклатурчик - накупи си апартаменти.
За другите двама дето споменах - работеха във ВТО и след промените, като се разпаднаха ВТО-тата просто заработиха за себе си. 6 месеца след това вече караха мерцедеси /нови/, а бизнеса в който работеха нямаше изглед да се скапва.
Последната работа ми бе във фирма също на човек, бил под капчука - т.е. занимаваше се със софтуер и продължи да се занимава, като междувременно този бизнас знаеш, че се разви и сега вече човека е милионер. Малко от оборота му се получава от поръчки свързани с държавата, но и такива има. Там печалбата е 2-3% и то те не са чисти, това е брутната печалба и от това не си прави парите. Друга подобна фирма, на която също и знам спатиите с подробности участва и печели доста ОП, но и при тях това не е основния приход. Просто фирмата е голяма, с възможности и участват хората. Нито един от тези собственици не съм видял да краде. По скоро, около тях се навъртат други моделчета, имащи връзка със всяка власт, които понякога успяват да уредят ОП, която да пасва точно на дадена фирма и тя да спечели, като тогава маржовете са големи, но се прибират от тези посредници. Ако не едната - друга фирма ще им послужи за ракета носител на тези посредници.
И т.н.
Никой от изброените последни фирми не е собственост на действащ социалист или свързан по някакъв начин с БСП, а вероятно има и такива.
Е, и?
Но все пак, в последната фирма в която работех, сайбията гравитираше към соцсредите и мога да кажа едно - какъвто и доход да сме имали - всичко бе бяло, та бяло и се облагаше до последната стотинка, социалните - също плащани прилежно върху целият доход, единствено ДМС- тата си ги получавахме с граждански договори, като там пак ни удържаха пълните данъци, но там има едно намаление предварително, което спестява малко.
Това е! Толкова за милионерите, които не можели да са причастни към социалното. Има ги всякакви - от свинаря, през мутрата до читави хора. Сравнително читави! Щото в тази кочина никой не остава неопръскан.
Накрая, ти кажи друже, който може да завърти бизнес, какво да прави - само защото има леви разбирания да се откаже ли?
Не, така аз не разбирам нещата. Не съм в тези нива, но част, част! от тях ги разбирам. Естествено, повечето са говеда.
Още нещо - има хора с наследства, но останали си човеци, има хора намерили точната вакса за да печелят големи пари, но пак останали човеци - и тях ли да им бием шута, щото не са съвсем марксисти, въпреки че са с леви разбирания?
Ми не, не всички са герговчета.
Но на герговчетата - решително трябва да им се бие шута и не защото са милионери!
Щото има и други - немилионери в БСП, които трябва да бъдат натирени дори и преди милионерите там. Знаеш ги, нали?