Защо? ... Историята на otvrat си е тъй достоверна, че направо истинска. Можеше и да и дръпне плитката, след като и е взел чипса. Няма никакво значение. Важното е, че интересният батко я е забелязал, обърнал и е внимание. Внимание, уви. Това е цената. Жените, включително в най-ранната си възраст са готови да изтърпят невероятно много срещу малко внимание, интерес, да бъдат забелязани. Еволюционно. Размножават се само търпеливите самки, приемащи доминацията. Наскоро жена ми беше натъжена от един научнопопулярен филм. Лъвът не си примерил силата при едно сдърпване с лъвицата и наранил гръбнака и, довело до парализа на задните крака. За лъвовете това е смърт. От глад или от зъбите на хиените.
И аз съм имал подобни случаи. Тича едно момиченце, две години след нас випуск, в коридора, звънецът бие и закъснява и ... Дявола ми дръпна крака, та я препънах, както бях с гръб. Падна на мозайката и се плъзна поне метър от инерцията. Стана, обърна се и ме погледна. Мамка му, да беше се сцепил цимента, да се продъня в него, вместо този поглед. "Защо?" - само това се четеше. Без гняв. Без обвинение. Само болката, и недоумението. Четиридесет почти години от тогава, а не съм забравил. После бяха гаджета с един от най-близките ми приятели, добър, сърдечен и лъчезарен човек. Ходеха за ръце хванати по улиците, и двамата много красиви. Страшно им се радвах. И бях благодарен на Господ, че не позволи в глупостта си да осакатя тази хубост.