Резултатът от избора бе предизвестен. Доколкото съм следил, само Асол и още двама-трима верноподаници вярват, че не е имало предизборни и изборни машинации и манипулации, така че мнението на др. Фирмин едва ли ще ни изненада.
Да видим сега дали БСП ще избегне най-лошия сценарий, загатнат по-горе от анонимния - поредица от отлюспвания и самоотлюспвания, които ще доведат до минимизиране на партията.
Ми не е имало машинации, ама откъде накъде аз ще знам, за разлика от външни елементи с инфо от женския пазар. Колко пъти вече ви казах, че разцепление в БСП няма, а има една групичка самообявила се партийна аристокрация с мераци за предаване на привилегии и постове по наследно, м? И колко пъти ви казвах, че редовите членове не могат да ги търпят? И откога точно Асол ви каза, че БСП е бая под 100 хиляди, м? Аз даже си мисля, че и 80 хиляди е много (има доста гастабайтери в чужбина, като има едно около 600 бройки, приети тази година, които нямаха право да участват в изборите).
БСП ще избегне лошия сценарии, щото групичката на Шаро е съставена от подли кариеристи, които както написах още вчера, ще врътнат гъзо и са с едно краче вдигнато за завой. Никой няма да ги гони, освен да ги разкара от висшите структури, а те ще станат най-праведните проводници на новата линия. За Гергов не съм сигурна, че ще му се размине, обаче, щото както вече ненам колко пъти писах има нон стоп предложения за изключване и то от години. Лично аз съм правила такова.
Така че споко, Пешо, БСП тепърва ще си връща гласове. И при разкарването на разни колаборационисти от върховете, ще се върнат изпитани експерти - отдавна се действа по въпроса за привличане на старите ни кадри, но те си имаха условия - да се разкарат плужеците от позициите за влияние. Довчерашните "аристократи" ще се наложи да живеят като редови социалисти. Аз лично се надявам и съм правила подобно предложение преди горе долу година, прекият избор да бъде въведен за всички нива в партийната йерархия, включително и при подбор на депутати и общински съветници. Знам, че няма да ми повярваш, както не ми вярваше и, че Нинова няма проблеми с партията, но моето предложение среща поголовна подкрепа. Правила съм и друго предложение и то в стресиращ формат - район, плюс ръководство отгоре - БСП да излезе с позиция подкрепяща Жан Виденов и и осветяване на тогавашните процеси нанесли вреди не само на БСП, но и на държавата
Какнто вече също не веднъж съм казвала - отстрани е лесно да лалаш. Влизай вътре и се борИ, ако ти стиска