Ся, Доган че е хитър и ловък - верно е. То и тупана е хитър и ловък, ама това не го прави политик изобщо. Доган си има и образованието и харизмата, пък и най важното - електората заедно с бейовете, които държи в стриктна военизирана структура и иерархия.Това му дава и силата и парите. Застана си на мястото още от началото, въведе железни правила в ДПС, прицели се в правилното място - балансьор и го експлоатира успешно. Това е Доган.
Прави ли го голям политик - едва ли у нас може да иде реч за това, но ако направим сравнение - ами сред местната флора - политик си е и си пробутва енигматичните философски пунтипластики успешно - плебса обича това или по точно харесва това.
То и лопаткаджията ги пробутва, ама само се аби, най много да постигне овлажнен поглед от някоя отнесена от вихъра особа. Това прави ли го гоуем политик? Стига ВА!
Направи ми впечатление вметката на колегите за нивото на плебса - ами така е, плебса у нас си е на доста по високо ниво от този в уж развитите демокрации, но страда от един недостатък, който умножава по нула предимствата му - преклонената главица и снишаването. Може да си голям ербап и многознайко, но мълчиш ли си като мушмула когато се вземат решения - толкоз! За нищо не ставаш!
То затова и считат Доган за гоуем политик - освен всичко друго, Доган си е извоювал независимостта, като си е надвил над масрафа и заковал статуквото в ДПС. А независимостта му дава възможност да говори каквото и когато си иска и разбира се в свой неизменен стил да го пудри с енигматизъм - пък кой както иска да го тълкува сетне. То и затова го тълкуват кой както му отърва де.
Но не може да се отрече, че е внимателен в изказа, никога не съм го засякъл да изтърве нещо не на място или случайно. Дори и изцепката с "порциите" - почти съм убеден, че не е била случайна, преобърна толкова неща сетне. Но така е, като не умееш да играеш добре покер, не сядай на една маса с експерт, резултата е предизвестен.
Кой пострада от това незнание, ще ми припомните ли, че вече забравям? Само ми се мержелее, че бял ден не видяха след това.
Нищо не е пророкувал Доган тук - щяло да е стабилно, но ако на някой му се приискало, можело и да не е, обаче, ако евентуално...дрън, дрън.
Но пък е удобно да се изсулят определени особи с това -"...е, щом и Доган го казва...".
Прав е и колегата по горе за плашилото "етнически мир", какво ще стане - Кипър ли? Ами ако са ни го приготвили този гювеч брадърите от Централната Информационна Агенция - то ще ни се случи или не, независимо от Доган и никога, щото само Доган ще го каже.
Но плашилото действа - по горе писах за преклонената главица.
И т.н.
Уф и що ли събота вечер се упражняваме по султанчето, не ни ли стигнаха 5 века?