"А как стои въпросът с капитализма? И у кво доносче поминуваш от 30 години насам? "
Ето ви едно отговорче:
Като ви пиша, че на хората не им се работеше за онзи "социализъм", имам съвсем конкретни наблюдения. Бил съм в реалното производство като бачкатор и бригадир. Имах дори случай, когато "инженер" - нека кажем завършил ВМЕИ, назначен в цеха и почти не влизаше в него. Ходеше по широките коридори, демонстративно около цеха и не побарваше работа. Смяташе, че не е за него. Но чека си вървеше. Не лош, между другото. Не помня какво стана с него, но доста време продължи. Но ми беше на главата и някой трябваше да движи производството. Имаше друг (дори ми беше симпатичен) който си пускаше диска да се тества и си отваряше книжка на английски (paper back). Не казвам лоша дума за него, дори може да ме прочете. Надявам се, че е жив. Просто ви казвам, че това вървеше, и си беше ОК. Е, в капиталистическите САЩ, това не върви. Като свършиш работата която са ти дали, си търсиш друга иначе при първите признаци за криза си отвън.
Другото: Сигурно сте забравили, как всички идваха в понеделник на работа, да си починат от усилната работа по кунгфутата? Това си беше социализма. Нямаше как да спечели състезанието и го виждах още тогава в седемдесетте.
Къде са тук бананите?