Пък за съня с Джуди Денч - ми може да си решил да се преквалифицираш в доктор "Ухо-гърло-нос", като не даваш детайли по съня, как да го анализира Асол?!
Може пък и да ми харесат и актрисата и персонажите, които е пресъздала...другарят Фирмин може пък и да е искал да ме обиди..или пък не знам точно кво провокативно е видял за мен точно в тази актриса :D
Фирмин, аз съм много притеснена - какво и да ти напише човек, се оказва, че твоите родове са го изживели или го живеят. Признавам си, трудно е да се говори с човек като теб - имам чувството, че поне цялата национална мъдрост и /или професионализъм във всички посоки са се излели връз твоето семейство. Направо недоумявам как не сте се превърнали в национално богаство - къде е дремала телевезията или да съм съзвучна с новите реалности - фуйсбук. Това е престъпление срещу нацията!
Извън подигравката ти, предизвикана най-вероятно от непрестанния ти сърбел да ме уязвиш, не разбирам кое те учудва. Предците ми са нормални хора, с нормални за времето и мястото, в което са живели, съдби. Част от народа си, от съдбата му. Нищо не им е било спестено - и от доброто, и от лошото. Такъв съм и аз. Такава е и съпругата ми, както и рода и. Такова е и детето ми. Какво да ти отговоря на това? Най-честният отговор е да ти кажа кой съм. Пък ти сама да си направиш "проучването" - има ли и едно нещо, което тук и на Другото място съм написал за тях или за себе си, което да не е вярно. Колкото до мъдрост и професионализъм - тези оценки другите ги дават. Документирани са. Включително и ордени, награди и пр.
Но тази откритост, в добавка към честността, която съм си позволил спрямо други тук, не мога да си позволя спрямо теб. Нямам ти доверие. Това пък е моята оценка за теб. Ако нещо пък те яде нетърпимо, но едва ли, попитай Ной. Нека тя го провери за теб, ако има време и желание. И да ти каже - истина ли е или лъжа. Има и как, има и къде. На Другото място имах земляк, анхиалец, който също знаеше кой съм, от поколението на майка ми, приятел на кръстницата ми. Може би вече не пише там, не знам. Може и него да попиташ, ако е още там и ... ако ти е зор.