Това е недопустимо. За да нямало обидени, да трием всичко наред. Не че съм написал нещо велико, но съм си изгубил времето. И понеже някой бил напсувал, айде...
Аз бях (и съм) на същото мнение - и даже писах следния текст, който потъна (но аз го запазих, така че ще го пусна тук):
... Аз сега ще затрия всичкия днешен позор, ама съвсем всичкия. Ще оставя единствено поздравленията в темата за Деня на Победата. Темата ще оставя отворена, за да може всеки от тук списващите да сложи там ЕДНО от любимите си неща - цитат от книга, стихотворение, снимка, песен...
Това е едно много съветско предложение.
Навремето така изпращаха към БСЭ едни указания как да се изрежат страниците със статията "Берия, Лаврентий Павлович" - и за да се запълни оформилото се празно място предлагаха "заместваща" една страница снимки от Берингово море. Няма статия за Берия, няма проблем.
И пак по тази схема изнесоха Сталин от Мавзолея. Няма Сталин, няма проблем.
Така по съветската телевизия по време на кацането на Луната предаваха, да речем, "Лебедово езеро". Няма предаване за кацането на Луната, няма проблем.
Така и Чернобил беше първоначално обявен за измислен проблем с цел очерняне на строя...
Оказа се, че тая представа за проблемите и тяхното изчезване не е съвсем читава. Не само, че не изчезват, ами се връщат с по-голяма сила.
Та: днешният "позор" си е много поучителен и, според мен, е добре да остане да виси като обица на ушенце - а не да се правим в най-добри съветски традиции, че нищо не се е случило.
А Памфуций си е съвсем на място във Форума.
А на Captain Buddy ще припомня хубавата немска приказка "Keiner ist unnütz, er kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen".
So ungefähr.