текстът е на Радина Ралчева
- Да, първо помислих, че не е.
Виктор Лилов го препоства - поне така се разбира от ФБ-страницата му. Той самият бе кандидат кмет за София, бе водач на една по-особена партия поддържана и промотирана от Козяк и сама страстна поддръжница на Цариградската конвенция. После неговите съпартийци му спретнаха заговор, свалиха го и той напусна. Неговото лично сексуално предпочитание не пречи да е талантлив и да е успешен. Не е и моя работа да го съдя, въпреки, че точно тези девиации са извън кръга на поносимостта ми.
Сега, драга Лилиян, с характерните си убеждения решаваш да нададеш рев и сипеш упреци към мнозинството тук, само и само, че не е взело истерична позиция по този кошмарен случай! И да, има убито дете от баща му. Което не е нормално и което се случва понякога. Девиация уважаема, изродщина. Това е лотария, чивиите избиват понякога заради обстоятелствата. На по-слабите.
Въпросът ми №1 към теб щеше да бъде дали познаваш статистиките добре и дали не залиташ с цитата ти, този да е едностранчиво поднесен. На МИ ТУУ също ми понамирисва. Чоки ме изпревари да попита - а колко мъже са убити в този период? Колко са убитите при катастрофи - мъже, жени, деца? Колко са убитите поради причини че са засегнали корпопративни, политически, финансови интереси на КОТЕРИЯТА завладяла и управляваща България с покровителството на САЩ и пуделите им?! Тази докарала маса хора да излязат от релсите на нормалност и сринали се в бездната? Не знаеш, нали?
- В последният петък бях на погребението на Илия. Оня 32 год. млад мъж, издигнал се с труд, лична отговорност, с прекрасен характер (на погребението имаше поне 200 души, все млади хора - повечето, и мъжете, те плачеха горестно - открито). Той е бил убит по най-зверски начин с метални пръти. После полицията и бърза помощ, повикани, го откриват в безпомощно състояние и ...си отиват. Други хора ги викат пак, отнасят го в болницата и чак след 5 часа го оперират. Нямало престъпление (?!) - това МВР, ВМА излиза с декларация, че е убийство. Но до сега - нищо!!! Отговарял е в А1 за корпоративните клиенти и при определяне на определяне кой, коя фирма, ще грабне на А1 и на държавата поръчките... Клинг, клинг, звън - нещо да се е зародило сега в междуушията?... Мисла някаква?
Ще се сетите ли и за случаят в Русе. Жената е събирала материал за неслучилите се обезщетения за Хитрино, за една Банка на..., която е превела парите на една фирма замесена като главно-виновна, в неизвестна посока и неизпълняваща съдебно решение да даде сведения... Е, намери се и циганин, успяха спецовете от МВР да намерят. Даже и по на два пъти да открият един и същи мобилен телефон на Жертвата...
Защо няма рев и сополи по тези два маркантни случай?!
Лилиян, знаеш ли колко жертви на седмица произвеждат любимите на либерастията "мигранти и т.нар. бежанци"?! В една от западните страни и в цялото ЕС? Хайде да ревем сега заедно и да сочим с пръсти... - Пардон, кого?
Ако сочим, трябва да сочим разрушителите на нац. държави, на "режимите" в тях, които повече или по-малко са се грижили за населението си. Но не, десетилетия Клоаката зад океана залива светът с отвратителната си "кОлтура", с помията на филми и серии - все нескончаем низ от убийства, престъпления, гадости и мръсотии в тях. Със зелената шума подкупиха, корумпираха, загниха където, какво можаха. Та и не спират... Тези от ТАМ отровиха света, отровиха поколенията, отровиха цели народи и не малко унищожиха.
Вие, ти и Лилов, ревете ли за тях, за тези безчет жертви? Сочите ли с пръсти истинските престъпници унищожили морал, етика, култура, човещина всред народите и в международните отношения, довели света на ръба на тоталното му унищожение?!
- Да знам и аз вярвам, че е така - едно невинно дете в повече, е нетърпима загуба. Защо обаче не ревете за унищожените от бомби и напалм деца, както и за неродени поради обстоятелствата съпътстващи живота ни...
...Какво ли се хабя, мога да ти напиша цяла Илиада, многотомник по-голям от трудовете на др. Живков (ауу, какъв лош пример...) за цялата гадост на битието ни. Но струва ли си?
- Индоктринираните не могат да схванат нюанси, да схванат цялото, те "скърбят" уж или скърбят избирателно. Виждат само това което им трябва за да подострят значимостта си и подчертаят важността на "тезите" си - подобно на водните кончета виждащи само обекта на апетита си. И да, колко е хубаво да имаме чувството, че сме "изпълнили" някакъв наш, избран за важен, дълг или каквото и да е там друго...
Важното е да се вдига шум!
...и да сочим с пръстетата насам-нататък.