фелдкурат Ото Катц
Eто какво съм записала
Матвей Полинов „Terra humana„
Потърсих го в Гугъл, но ми даде статията на Иван Петрински в в.Сега от 15та година
https://rusofili.bg/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82/Петрински го помня от вестника, и ми правеше впечатление на правилен журналист.
Статията на Поленов може ид я има още в нета, но българският интернет е много ограничен от към рускоезични сайтове. Предимно украински и с либерално съдържание. За разлика от Гърция, където нямах проблеми с руският интернет.
Какво съм си отбелязала още, и какво мога аз да коментирам
За споразуменията, които се класифицират само искания на САЩ, а от разстоянието на годините, виждаме, че са изпълнени .
Написала съм „Изт.Германия плюс Източна Европа„ - изпълнено
„Съкрашаване на ракетите със среден обсег разположени в И.Европа„ - изпълнено
„Съкращаване на 20процента от ракетите разположени в СССР„ - изпълнено
„Изменение на вътрешното положение на СССР. Политика на перестройката. Статут на Прибалтийските републики„ - изпълнено.
И тук ако се замислиш, как би могло да стане предаването на Прибалтиката, без да се развали СССР. Как биха обяснили на съветските хора, защо три републики вече не са в сстава на Съюза. Значи надо валить весь СССР
И да кажем, ако грешката на Горбачов е била, че изобщо се е явил на тази среща(няма да засягам предпоставките вън и вътре в страната, принудили го да се яви там), то в следващият момент някои другари поеха инициативата, и осъществиха „исканията„ в реалност. Говоря за вътрешната „реформация„ извършена от беловежците . Да не забравя и Назърбаев, който не се явил на ловната среща, но бил духовно с тях.
А колкото до предаването на Германия, Горбачов сам свърши тази работа.
Както и Източна Европа, като изтегли съветската армия от нея.
И сложи край на завоеванията на СССР през ВСВ, и направи невалидни Ялтенско-Потсдамските споразумения
Конкретно за нас, смятам, че до 97ма година ние бяхме свободни
Горбачов ни даде свобода. Не само на нас, а на цяла И.Европа.
Какво стана с нашата свобода, е друга тема. Наша тема вече.
ВГърция имаше един крайно десен демократ, депутат, който когато говореше за нас, за хората от източният блок, ни наричаше „безпризорните на Сталин„ И страните ни също