Това, че може някои служби, чрез някои лаборатории и някои луди, или престъпни, или и двете - особи, са се прежалили да направят такъв опит е възможно по принцип, но според мен е много малко вероятно.
Това означава тези особи да са тръгнали ва банк срещу света, хората и Господ дори. И че тези особи не са една или две и не са на едно място, в една държава, а се намират почти навсякъде по света - поне в развитите държави.
Такъв риск да поемат, без да е въобще сигурно, че ще спечелят и че са предвидили всяка подробност и че ще могат да влияят на всяко неочаквано изменение или промяна в желаната от тях посока...абсурд!
Има вероятност, но ми се вижда пълен абсурд.
По скоро, ако цялата тази идиотия е изкуствено създадена и изпусната - сега всеки гледа в мътна вода риба да лови. И това не подминава никой, щото ако не прави всяка държава това - значи да изпадне сама от общия стрийм.
Което е катастрофа за самата държава, политиците и, бизнеса и, народа и, и затова май повечето щат-не щат, правят това което и другите - правят се че е много опасно това, независимо от цената която ще бъде платена. В крайна сметка който и да е "авторът", ако въобще има такъв - не се знае дали "потърпевшите" нямат своите ходове. В шахмата често потриващият ръце за печелившата си позиция е получавал мат в следващите няколко хода.
Не вярвам, това би се обърнало като бумеранг с такава страхотна сила срещу "създателите си", че и малко акъл да имат биха си представили какво следва и едва ли биха се решили на такъв ход.
А за простотията създаваща се по света в момента, по приемливото обяснение за мен е - веднъж създалата се паника /може и умишлено/ - щом се вихри, що пък да не се възползват от простотията тези, които разбират за какво иде реч. Всеки що годе по с възможности започва да играе играта.
И тя става една - с неизвестен изход.
Така си е при глобалните игри.