Претенциите - към Джузепето. Той даде източник на тази клеветническа информация за Русия.
А, заповядайте, Ваша милост!
Нищо, че не аз, а Вие се изтропахте с въпроса от сорта -"кое е по доброто?", а сетне като ви показаха един елемент от по доброто се изсулихте като мокра връв с някакви брътвежи за неадекватен отговор.
И сега понеже виждам отново неадекватно "разбиране" и отново опит за изсулване, да Ви светна баааавно, в съответствие с възможностите Ви за възприемане.
Освен споменатите от други колеги "остатъци" от старата руска /и не само там/, а въобще система Семашко, може и да им се размине на руснаците неолибералната простотия с третиране на здравето като стока. Рано е още, но ще видим.
Освен това ще допълня и още причини:
- голямата площ и малката гъстота на населението, дори Москва е построена така, че има огромна площ за населението си.
- внимателната преценка какво се случва в Китай и мерки още от самото начало - затваряне на границата и въобще ограничаване на влизане/излизане от Русия, а там това е най вече с въздушния транспорт, който е лесно контролируем.
- по същата причина и проверка на влизащи/излизащи.
- по стечение на обстоятелствата - добри институти по вирусология и др. подобни. /За военни цели разбира се 8)/
- ДЪРЖАВА /не съм натиснал случайно Caps Lock/, която може да мобилизира огромен ресурс във всеки момент за решаване на важен проблем! Може би по малко от Китай, но все пак...
Мога да изброя още, но не ми се занимава с образователна дейност фор фрии, затова ще довърша за кеф на част от обучаемите само с още едно
- ми нали си е изостанала Русия, нормално е новостите да отиват там последни и да се развиват особено бавно!