Да, де. Ама не е ли по-разумно да си отваряш внимателно ушите и очите и да наблюдаваш какво става около теб? А не да чакаш пандемия за да ти просветне. Като се сетя какво беше изписано по форумите от родните ни цивилизовани новоевропейци...как мислиш, ще се срамуват ли от писанията си?
Става дума не за разум, а за можене.
Нали знаеш това -мъдрите се учели от грешките на другите, интелигентните - от своите, ново...таквозите никога не се учели.Не само у нас - и в Европа са същите картинки.
И е ясно - не, няма да се срамуват.
Дали въобще ще се освестят по голямата част се съмнявам.
Може да изглежда като пир по време на чума, но ако ми остане време да се забавлявам, ще гледам внимателно колко време ще трябва на ново..таквозите да овладеят положението до минимален брой новозаразени.
И дали въобще ще стоплят Китай какъв шамар им отпра на т.н. здравни системи. Остави, ами просто не ми се мисли в краварско какво ще бъде, а никак, ама наистина никак не искам да им се случи случката да разберат къде се намират във времето и пространството по трудния начин.
А, и още нещо, вчера си говорим с по добрата половинка от семейството за това, че хората в напреднала възраст са по уязвими. И го вързахме с призивите на разни кризисни щабове за дисциплина и отговорност.
Как мислите, ако дисциплината и отговорността са в основата на спасението - кой би имал по голям шанс - младите или онези дъртаци като мен, дето са минали през...абе тоталитаризма да кажа и са научили 2 и 200?
Май шансовете ни са изравнени.
Тъй поне се утешавам де!
А за ново...ами да се оправят както могат, не вярвам че са по напред от другата известна поговорка - малко ще перефразирам - "кога идеше реч да ни изсмукват ресурсите - "уважаеми дами и господа демократи", а кога иде ред за солидарност в кризи - "баф въ ф комуняките - опрайъйти съ"!