Още неизсъхнал подписа под заповедта за затваряне на градини и ясли и цъфна първата бяла лястовица.
Оказа се че лекарите и сестрите също били майки и бащи, при това без да докладват лично на това което имаме като подписвачи на заповеди.
Нашето бургаско кметче, първо се фърли на барикадата ( това софиянци идея си нямате какво значи герберски кмет, вашето Фънди само уроци може да взема от нашето, ако и да му е равно по ранг в ГЕРБ ).
Намираме 3 детски градини, затваряме ги и ги отваряме за деца на лекари и сестри. Бем ти заповедите!
Това днес, утре ще се окаже че и хората от поддръжката на ВИК, енерго, комуникации, полиция, пожарна имали деца - баси недалновидния "матриал".
Тогава ко праЙм?
Нещо за което отдавна се каня да напиша, но все забравям, малко далечно, но и много близко по темата.
Съседи в блока - срещам ги сутрин.
Аз отивам на работа, те също.
Те пътьом минават през детската градина и оставят детето момченце на 3-4-5 години което оставят там.
Идилично, обаче!
Мама и тати са служители в БА.
Платени редници.
И аз като прост служил си мисля:
- Ми ако ги извикат по тревога, КОЙ ще гледа детето посред нощите?
П.П. Това последното ще е забавно, ако на каракачанката половината му подопечени си останат дома да си гледат кой детето, кой кацата със зеле.
Ще вземе да кандиса на мир с норд македоците.