А някой разбра ли кога успяха да установят "75-80% по-висока заразяемост" на новия щам във Великобритания след като между съобщенията за откриването му до въвеждането на огранничаващи придвижването мерки имаше само няколко дни? И още - някой срещал ли е обяснение защо процентът на смъртност (приемаме официалните данни за смъртността ОТ вируса за достоверни) спрямо официалните данни за заболеваемост (приемаме официалните данни за броя на положителните тестове за достоверни) в периода април - октомври е два - три пъти по-малък от същия процент в периода от средата на ноември досега? ( Взима се броят на обявените смъртни случаи за определен период от време, да кажем седмица, и се съпоставят с обявените положителни теста, или както в последно време взеха да ги наричат "заразени", за същия период.) Това е обстоятелство, независещо от разпространението. И още - някой срещал ли е анализ на профила на новозаразените през последните два месеца (който профил би трябвало да е наличен в информационната система), който да доказва, че "бумът" е в резултат началото на учебната година и контактите в училищата?
това ми излезе, като съм се логнал. летец, тук сме го обсъждали, повтярам се, но на тези числа просто не може да се вярва. досега такова изнасилване на сурови данни в световен мащаб не бях виждал.
1. няма как да знаеш колко са 'новозаразените', щото не знаеш колко са новите тествани, а между 15 и 30% са втори и трети тест, или поне така беше в началото на есента.
2. няма как да знаеш колко са умрелите при положение, че от самото начало оня кретен с бръсната глава и очилцата каканижеше простотии за 'умрял от ковид със съпътстващо заболяване тежка черепно-мозъчна травма'. и това число, както и горното, е един карашик, от който нищо смислено не може да се извлече.
3. единствените данни, на които може да се вярва, са:
3.1. общият брой умрели - пролетта епидемия в мамковината не е имало, есента - да.
3.2. брой приети в интензивните отделения, щото според достатъчно на брой мнения поне половината от приетите в болница всъщност не са за там, а за домашно лечение, ама при абдикацията на джипитата все някой трябва и по един поглед да им хвърля, затова са в болница.
та според 3.2. сме минали един пик и сега сме на ниво нещо като плато с тенденция да спада.
3.1. го дискутирахме, за мен това е резултат от срутената здравна система и заебаните хронични заболявания. по този показател също почва да спада.
обаче това не се дължи на простотиите с локаут, локдаун, нокаут или нокдаун - зачетрай излишното - а просто народът го изболедува ковида. имнсхо.