Инфлацията никого не щади, даже майцепродавците.
Но мен ме втриса от друго. Действително ли човек може така да се увлече в собствената си "значимост", че да престане да различава политическата игра на дребно и убийството на хора в реални условия. "Азов" не е точно място за популярни селфита, и ми се струва невъзможно достатъчно интелигентен човек да не може да го оцени. В крайна сметка Протасевич е расъл в страната, където таксиметровият шофьор те съветва да видиш паметника на авганците, да видиш музея на Победата. Даже миналата година в средата на цялата медийна истерика Беларус плюна на пандемията и си проведе 9 май, нищо ли не му рече на това хлапе такъв един факт?!
Бил е 19 годишен, а по думите му отишъл за едно, но се получило друго. Къде е расъл няма значение - Югославия, дето беше давана за пример , какво стана; Украйна - какво стана. Всичките тези атентатори в Зап. Европа, дето са второ и трето поколение родени там и се оказаха излключително податливи на ислямистка пропаганда - лоялност към старата родина, религията на предците и всякакви подобни мантри.
Всичките тези романтични приказки за добрите стари традиции, за идеализирани корени, са доста старозаветни в своята същност и рано или късно избиват в крайности.
Тоя черен расизъм в САЩ - да ме извинява рекиджа - ама и той не е само антитеза на белия расизъм. Самата концепция за "афроамериканците", които през последните 4 поколения са виждали Африка само на картата , цялото това
припомняне на робството - това са романтични конструкции по-подходящи за духа на 19 век.