Още ли ще си говорим празни приказки за пандемии? За епидемии - също
Да.Статистически погледнато няма основание да са обявени пандемии или епидемии. И оттам разбира се - карантини.До тук - добре, така си е и не видях някой да го оспорва.
Все още няма основание.
Една извадка от 2009 г.
В момента заболеваемостта в страната е над 140 на 10 000 души. Това означава, че болни от грип са над 100 000 души. Грипна епидемия бе обявена в областите Габрово, Бургас, Ямбол, Силистра и Стара Загора, както и в общините Никопол, Варна, Самоков, Враца, Шумен, Ловеч и Търговище. Национална епидемия не е обявена, защото трябва да се стигнат стойности от 200 на 10 000 души.
Иначе казано епидемия е когато заболеваемостта надхвърли 2% от населението.
До тук - също добре.
Питане - всички ли полудяха изведнъж на този свят? Всички ли са еднакви, че полудяха почти едновременно?
Дори тези, които се барат за най хладнокръвни - англичаните, шведите, холандците, американците, руснаците - и те ли полудяха някак си изведнъж, опъвайки се няколко седмици на "полудяването"?
Хайде да си говорим само за последните - те имат заболеваемост в момента съответно 0.07%, 0,065%,0.09%,0.1%, 0.004%???
И освен руснаците - другите газ пикаят, че не са въвели карантина по навреме, а при отворковците - щатите, само след две седмици прогнозирам и първи реакции на грабежи.
Защо, а?
Защо всички откачиха едновременно?
Дали не защото видяха какво става в Испания, Италия, Франция?
Където още от сега са със заболеваемост 0.3%, 0.2%, 0.13%???
И където също няма основание за обявяване на епидемия?
Няма, ама всички тия, в сравнение с Китай, са в пъти по зле - където веднага /колко да е веднага - 23 януари/ се постави карантина и сега имат заболеваемост 0.006%. И няма да расте повече.
Много бързо расте заболеваемостта и смъртността е много висока - това е всичко заради което се въвежда карантина.Поне засега фактите показват това.Дали някой лъже и/или спекулира - ми може, ама това ще се докаже после, ако се докаже.
И твърденията, че било като грипа също не издържат - ми вижте смъртността при заболелите в тези страни Испания, Италия, Франция - къде 10%!!!Бели страни божем!
Съвсем друг е въпроса как се прилага тази карантина и защо са конкретните мерки. Ми и аз не одобрявам КПП-та - пълна дивотия, защо пък пенсионерите да имат прозорец 8-10 часа, що да не е 10-12 напр. за да не пречат на хората които отиват на работа, защо пък да не се вземат решенията за по кратки рестрикции - какво пречеше както предложи опозицията до края на месеца, защо да се провят опити да не работи НС, защо да са отворени фризьорски салони и т.н.? Това всичко са си дивотии които ясно откъде идват - от нашенските калинки.
Но чистото сравнение на числа показва друго - който въведе рестрикции навреме е в по добра позиция, що да се чакат някакви числа за основание за въвеждане на рестрикции. Ми даже коствените признаци показват, че е по добре при рестрикции - нации като Италия, Испания,Франция - освен всички други причини, се славят и с рехава дисциплина, обратно германци и китайци - стоят по добре.
Сигурно цял труд може да се напише с аргументи и оборвания все със защо и против, но сега, когато е ясно, че само това доказано действа - що да е неразумна карантината като средство за предпазване на хората?
Има ли някакъв аргумент за стадния имунитет освен "ясно е"..."лъжат ни"..."вярва ли някой"...
Ми лъжат ни, не вярвам, но и не ми е ясно защо трябва 70% да преминат през заразяване?
Защо, а?