питай Буч, той е ф Масачусетс, би треало да е по-наясно од нас, които не сме там.
Това което виждам е, че няма задължение в магазин да си с маска. Повечето хора в магазините не са с маска. Не знам за какви масови събития пише "Днес". Не ходя на тях.Не обичам да ми дишат във врата.
Това което се вижда, че в богатите квартали, където има по-малко билдинзи и хората живеят в къщи хората се заразяват по-малко. Не защото са по-богати, а защото са по-нарядко
Казах ли нещо?
Ваксинирал съм се, но съм наясно, че не съм получил билет за безсмъртие. Никоя ваксина не е 100% успешна. А това с което ни дупчиха дори не е ваксина в общоприетия смисъл. Какво очаквате?
Имаше, още го има един микробиолог от Оксфорд (българин) който писа, че е трябвало в началото да се изолират болните (заразените), а не да се карантинира наред. Ако не се лъжа - оплюхте го. Сега ще се наложи да се живее с коронавируса както с грипът. Новият грип ще се казва Ковид-19. Ще живеем с него и тези които одобриха статията му и тези които я оплюха.
Те така те. Привържениците на т.н. "herd immunity" се оказаха по-влиятелни. Ще се носи кръста.
Масачузетц и NY са най-пострадалите щати. Като гледаме смъртността на милион. Както България. Населението е ~ еднакво по брой. На Бг и МА.
За вчерашният ден са три пъти повече заразените в МА отколкото в БГ. Нещо става. Заразата тръгна миналата година като на някаква научна конференция е имало заразен и се тръшнаха повечето. По микробиология конференция.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/