Имам неприличен въпрос, за който ще ме тупат всички страни по въпроса.
Някой отчел ли е бейби-бумърите като масовка?
Забелязах го преди няколко години по "съребрена линия". Изведнъж, ама много рязко и без никакви пандемии, започнаха да попадат в интензивното и да умират хората в средните и късните си шейсет години. Всъщност, те и преди си попадаха и умираха, но някак си числото на случаите драматично се увеличи. И нямаше да го забележа, ако не бяха ... браковете им. Аха, в ужасно традиционния Квебек, бейби-бумърите се падаха точно след разделението на държавата от всемогъщата католическа църква, и бяха пропуснали да се омъжат/оженят, макар да си живееха със същия партньор десетилетия наред, имаха общи деца и собствености. Но това не важи пред държавата, тя си иска печата в паспорта, образно казано. И започна една вълна от "сватби", не успявах да разнасям формуляри до съда!
И тогава се разбра, че тези бейби-бумъри са МНОГО. И съответно са стигнали до възрастта на болежките ЗАЕДНО. И преди това са преживели полугладно детство без антибиотици, работили са като за последно и съответно са малко поизносени. При това са поизносени и двамата участници в двойката, поради това, че дамите се еманципирали и отишли да бачкат.
Та ми се струва, че тази голяма вълна от смърти в следвоенното поколение е толкова висока и чисто по демографски причини. Те си умират на нормалната за умиране възраст, просто са МНОГО. Поколенчески са много.