Добре, да речем, че бъдем принудени да се "боцнем". Първо, това няма да ни направи "ваксаджийчета". Ще го направим с отвращение и по принуда! Второ, мисля, че по тази логика ще бъде разумно, доколкото изобщо имаме някакъв избор на ваксина (защото много от тях са забранени по политически причини в България!), да го направим с тази, която най-малко се намесва в почти съвършеното творение на природата, наречено човешки организъм. Въпросът ми е коя е тя. Имам предвид от разрешените за употреба у нас. Знам, че от практически съображения такива като нас избират ваксината "Янсен", защото е еднодозова и има най-ниска ефективност. (Производителите на тази ваксина сигурно вече потриват ръце от радост, че са успели да я направят еднодозова и с това предпочитана от нашего брата.) Но това, че има най-ниска ефективност от всички означава ли, че тя е най-безопасна? Ето това е големият въпрос. Аз лично се съмнявам. Знам, че безопасна ваксина за този вирус няма. Въпросът е, както винаги, кое е най-малкото зло.