Аз все още смятам, че в този форум (за разлика от доста други) пишат интелигентни и възпитани хора. За мен каруцарско-докерски жаргон с лични обиди, епитети и пр. е меко казано неестествен.
Също като в кръчма "Паралел 48" - имаше такава към края на 70те на автогара Връбница в София.
Какъв е спорът: Ти защо се ваксинира? А ти пък защо не се ваксинира? Както всяко друго нещо, ще има и поддръжници и опоненти и всеки от тях ще защитава своята теза. Това повод ли е да се обиждаме?....Преди до около 6 м спорехме много яко с най-добрия ми приятел (като братя сме). Усетих, че това не отива на добре и му казах: Иване, не си струва да разваляне 50+ приятелство за нещо, което не зависи от нас и не можем да променим. Е, сега пак си говорим всяка седмица по час-два, за каквото ни дойде наум, но темата Ковид е табу. Уважение на личното мнение и избор.
Вече споменах, че аз съм признат като негоден за "военна служба" - те за ваксинация, та нямам кон в това надбягване. Но няколко факта:
- Не тези които не желаят да се ваксинират какво им пречат ваксинираните? Дори да им поникне ново ухо или да речем опашка - неваксинираните няма да са потърпевши.
- На ваксинираните - какво ви пречат неваксинираните? Нали вие ще сте ОК - т.е. няма повод да се притеснявате, понеже ще изкарате болестта много по-леко? М/у другото това "по-леко" е силно афиф. Имам предвид - някои хора умират, някои лежат в болница дълго време, а трети даже не го усещат и дори не знаят, че са го карали. Зависи от състоянието на организма, възраст и пр.. Каква е базата за сравнение "леко-тежко"? Моят шурей (неваксиниран) го изкара вече 2 пъти. Сподели, че 2-рия път е било много по-леко. На това вярвам, защото един и същи човек изкарва същата болест при същите начални условия (вакцинация). Последно един цитат от CDC:"... People who are vaccinated are still at possible risk for getting and spreading virus variants ..."
Ta ще обобщя с края на един руски виц: А почему товарищи вы так озверились?