Кого наричаш кретен, малоумник и пълен невежа?
Аз бих нарекъл така този, който дори не е способен да съобрази, че представата му за наука идва не от работата на учените, а от профанските разкази на журналистите за нея. И който въпреки това с лекота раздава тежки присъди именно на учените.
Мисля и тука се обсъждаше.
Понеже, колкото и да ти е странно, хич, ама хич нямам вяра на журналюгите - потърсих извора - т.е. първоизточникът.
Оказа се сайтът на НАСА-та.
И там така пишеше - дали не беше и с имената на екипа - учените се шашнали, че
някаква планета ли, дупка ли (нещо си!!!) било там, където не трябвало да го бъде - т.е. по техните теории, виждания, съображения и пр. В този случай журналюгите не бяха виновни - те добросъвестно и 1 към 1 цитираха учените глави.
От Учен до "учен" - разлика като от Големия Взрив до наши дни, колкото и прискърбно да звучи.
------
Пак за короната. Представяте ли си какво би настъпило и какви биха били мненията на "учените" (журналюгите настрана), ако (пу-пу-пу-пу-пу!!!) дойде момент да се повтори грипът (като брой жертви!) от 1957 или 1968 година - някъде между 2-3-4 милиона, при тогавашно население около 4 млрд, сега сме около 8 млрд - т.е. умножено по две.
Защото тогава, пак е имало тревога и то огромна сред учените, властите и населението, но е била основателна. И понеже наистина положението е било сериозно - вършена е била работа, без много-много вайкане по страници и екрани.
Затова, такова беше и първото ми мнение по истерията, и продължавам да го твърдя - този корона е изключително безобиден (дано съм прав, дано съм прав, дано съм прав!!!)
Аргумент ми е и, че ако не беше безобиден, щеше да се действа, а не да се насажда истерия, страх, паника.
Освен това твърдях и твърдя, че в момента се работи по модела "Марсианците дойдоха!" (по Х. Уелс), разработвано у нас като "Козлодуй" (Ку-Ку).
-------
-----
Приемам за установено и доказано, че "кретен, малоумник и пълен невежа" не се отнася до мен.Не се сдържах... Ужас! :t2412: