"Вирус, тръгнал от малко градче в Китай, едва за два месеца докара глобалистичната им диктатура до финансова криза, която, макар все още никой не смее да прогнозира нейните мащаби, е ясно, че няма да е като тази от 2008 година, а ще прилича много повече на Голямата депресия от 1929-та. А може и да я задмине! Най-богатите хора на земята, сред които са и изброените по-горе, за един – единствен ден вече изгубиха $1 трилион! А кризата и упадъкът тепърва започват. Предстои да видим фалити, политически кризи в управляваните от техните мерзавци колонии, сриващи се социални системи, неспособни да поемат бремето на масова парализа и психоза. Оттук до военните измерения на кризата крачката е само една.
Когато една диктатура, подмела националните и социални конфликти под чергата, тръгне да се разпада, те изскачат оттам като чудовища. Краят на всяка империя е все такъв."
Глупости!
Няма никаква революционна обстановка. Нищо не се разпада. Стаковете може да падат, но собствеността не се е сменила. Не е станала държавна или общинска. Който си е владял Америка пак си я владее. Това в което измерват собствеността ($) си е сменило стойността.
Никой не е раздал "земята на селяните" или фабриките на работниците.
Отворете си очите! Криза като всяка друга. Някой ще излязат по-богати от нея. По Потомак не плува крайцера Аврора. Дори на банките ще им хвърлят пачки от хеликоптер. Че са я закъсани - не се връщат заеми. Не казвам, че няма да има инфлация. Яка.
Най-богатите не са загубили нищо. На NYSE всеки символ има параметър "volume". Не видях да се продават големи количества акции.
Тази Америка я рутят поне от Виетнамската война и още си стои.
Горният автор в едно друго време щеше да е пропагандатор от "Георги Кирков". Дори в АОНСУ нямаше да го пуснат да преподава.
Продавач на паника.
Дори велик Китай не клати лодката. Поне не много. Каргото си върви. Идва ми чай който си поръчвам от там. Както съм ви писал в един далечен момент ще издърпа черджето под краката на хегемона. Но бавничко, няма да се получи трясък. Няма да е феерично. (по ЗИП-а). Липсва ми този човек.