Много хора правят грешката, че като разбират от нещо вече са компетентни по всички въпроси.
Този доц. Мангъров също.
" Това е една тежка респираторна инфекция, която в някои случаи, особено при хора на възраст, може да протече тежко, да се стигне до респираторен дистрес синдром с дихателна недостатъчност, което може да завърши летално. Към тази сутрин в света има 200 000 души с доказана коронавирусна инфекция с около 8500 смъртни случая. Тази бройка за целия свят е нищо. По-малко от 4% смъртност, която е съсредоточена сред специфични възрастови групи."
Определено "downplay"-ва тази инфекция. Не мога да гадая причините.
На него 4% му се вижда малко. На един милион разболели се в БГ тези 4% са 40000 починали. На мен не ми се виждат малко. Математика.
200 000 заразени има защото се налага карантина. Колко щяха да са без такива мерки?
Хвърля във вестника някакви факти, но само избрани.
Ако го попиташ с какво лекува болните (има ли утвърдено лекарство) не може да ти каже. Има ли ваксина? Няма. Не че ваксината е 100% защита. Аз лично се ваксинирах есента. Срещу грип. Extra strength. ;D
И какво? Нищо. Целия февруари бях болен. Мислех, че е грип. После казаха - не били нацелили щама. LOL.
Може ли този Мангъров да понесе отговорността за 40000 умрели? Ако не може да си гледа инфекциозното отделение и да си кротува.
Докато не се открие лекарство карантината е приемливо защитно средство.
Щяло да си съсипем икономиката? Дрън-дрън. Който произвежда нещо стойностно и в карантината ще го произведе. Две седмици или месец карантина няма да се отрази съществено. Фабриките ще останат, хората ще са си живи.
Щели да затворят хотели, ресторанти и кафета за месец. И какво? Ще си съсипем икономиката? Не ме разсмивайте!
Вярно, много ще останат без работа. Щом обамата можа да даде 3 години "unemployment benefits" след кризата 2008г, ще трябва и българската държава да може. Ако не може, закривай!
Доцентът Мангъров не може да отговори защо Тайван приложи драстични мерки да излови всички болни и контактни и има само 100 заразени и не си "съсипа" икономиката. Не може.
Тезата му е да се остави заразата свободно и и ще видим какво ще стане. Видяхме вече какво стана. Които взеха късни и неадекватни мерки имат стотици смъртни случай. Тайван един починал.
Изводът е, че този доктор дава мнения "above his pay grade".
Бъдете здрави и умната!