Само Асол реагира за ХИНИНА. Мерси!
А това не скандал, а истинско престъпление в интерес на фармаконцерните. Те заради свой интереси, за все "нови" продукти и най-вече цени (не се осмелявам да зачекна една друга, много вероятна причина), елиминираха ХИНИНА от листата на лекарствата. Преди вече три седмици, когато купих определени лекарства и витамини заради задаващата се истерия и все още неяснотите около КВ19, изрично попитах дали имат ХИНИН или нещо с присъствие на хинин вътре. Отговорът бе, както винаги, че вече никъде не се намира.
Преди няколко години имаше някакъв продукт, който се кипреше със следи от хинин в него (Аналгинхин). Вече го няма. Но! - Истината е съвсем друга. Хинина го низвергнаха с началото на турбо-капитализма в краят на 80-те години и всеобщо от ЕС към 2000 г. Имаше мъгливи твърдения, че бил жизнено опасен, как застрашавал живота, докато множествата трески и не само, от десетки и повече години се лекуваха успешно и безапелативно с ХИНИН. Първоначално се е започнало с естествен хинин... Намерих тук малко повече инфо:
https://www.blitz.bg/article/28724И ей на, сега котката изскочи от торбата. Нека да запитам и дано бъде видяно и докладвано на които трябва:
- Какво пречи да се възобнови продукцията ТУК и СЕГА на хинин?Ако не го направят отново, зелените хинин хапчета, тогава пийте Швепс-ТОНИК - има след от хинин в напитката. Имало и без захар...Сега ще изляза да потърся в обсаденото градче Банско, стига малоумниците да не са започнали да правят хайки или даже да има ОТСТРЕЛ на дръзналите да излязат за продукти навън!
PS За св. София: - Съгласен съм, че има две полярни мнения относно вируса - как да процедира държавата. Както и обективно сумиране на данни, за да има определен избор - няма! Въпросът е коя опция би намалила смъртните случай и дали действително ужасните последствия за алвеолите са заради директното нападения на КВ19 или от съпътстващите го други опасни агенти, активирани от него или дори НЕЩО ДРУГО...Мисля си, че аз вече изкарах, отгоре-отгоре, НЕЩО. Явно вече има варианти в развитието на инфекцията. Уцелил ме е май лекият...