Въпросът в анкетата наистина е нелеп, но по други причини, за които вече писах тук: на такъв свръхсериозен въпрос не се отговаря с думи, а кой е единствено възможният отговор знаете отлично.
Е точно толко нелеп, колкото и въпросът "Бихте ли плащали по-високи данъци/осигуровки в името на по-социална държава и по-добро здравеопазване?"
И няма да се изненадам, ако веднага се почне:
- по принцип да, ама що аз да плащам, аз мойто съм си го платил;
- по принцип да, ама не и да храня цигани/безработни;
- по принцип да, ама що аз да плащам за инвитрото на некой, аз мойте си ги отгледах така;
- аз живея в чужбина, що да плащам разходи за общи части, моят апартамент не е част от блока...
Същото е и с тази анкета, която беше по повод на, според мен, доста фалшивия патриотизъм, който чета да се проявява, особено от по-младите колеги - Асол единствена си даде директен и честен отговор, включително и обосновката :way_to_go-1308:
За керпеден и ото съм сигурен, че биха дали живота си, в мир или не, но това е друго поколение. Следващите дори нямат и идея какво да се промени в страната, за да предизвика у гражданите си ако не жертвоготовност, то поне желание за работа в нейна полза.
Иначе маса условности кво, що, дали, как и т.н., както керпеден отбеляза. И дори Бъч е прав донякъде в мислите си.
Ма как никой не спомена с чего начинается родина...