Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юли 09, 2020, 13:18:00

Автор Тема: ...из парламента : Една декларация, и какво от това?  (Прочетена 133 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен фелдкурат Ото Катц

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 797
  • Профил
Пускам цялото изказване на КорНи (прощавайте, дълго е), не защото тя липсва, защото това е едно актуално и силно изказване, което ще си остане ей така, без последствия ... както ще остане без последствия и окончателното решение на съда ... дали Каскета ще се сети да реагира, а?

Цитат
Г-н Борисов, избихте хиляди здрави животни. Сега е време за справедливост

Декларация от името на ПГ на "БСП за България"

Уважаеми български граждани, помните ли лятото на 2018г. На 11 юли Българска агенция за безопасност на храните обяви първично възникнали огнища на болестта чума по дребните преживни животни в селата Крайново, Странджа, Шарково, община Болярово. Последваха редица решения и действия на институциите за умъртвяване на животните. Стопаните от региона не вярваха, че има зараза и се възпротивиха. В Шарково се стекоха хора от цялата страна и образуваха жива верига около дома на баба Дора. Обърнаха се тогава към нас за помощ и ние застанахме до тях. Водихме битка на два фронта – там, на място с колегите депутати и тук, в Народното събрание. В опита си да спрем необоснованото решение за избиване на животните внесохме редица питания, организирахме дебати. Часове наред лично участвах в разговорите в кабинета на председателя на парламента, където убеждавахме с аргументи щаба, министрите, премиера- да спре. Но вие, уважаеми управляващи, продължихте. Умъртвихте хиляди животни, без причина – твърдяхме тогава, а днес имаме доказателства за това. Последваха протести в София пред Министерския съвет. Ето вашата позиция в заглавията отпреди 2 години: „Корнелия Нинова е виновна за чумата по животните. Целта й е да свали ГЕРБ с преврат”, „Нинова организира и дава инструкции на протестиращите за пълзящ преврат”, „Подаваме сигнал до прокуратурата за провокация от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова към националната сигурност.” А г-н Борисов, с присъщия си цинизъм към болката на хората, тук, от това място, заяви следното: „Корнелия Нинова удивително ми напомня на канцлера Меркел. Със същите трикове я вкараха нея в тази процедура, както вас г-жо Нинова, с козичките. Даваха Средиземно море, трупове, издавени хора, удавено малко детенце. Това беше мощна хибридна атака и тя се върза, както вие сега. Аз понеже много обичам животните й завидях и аз исках да ги погаля козичките”. Г-н Борисов, само че вместо да ги погалите, ги избихте.Незаконно.

Намери се една смела жена –Ани от Болярово, която и с наша помощ се опълчи на това беззаконие, не допусна ветеринарите във фермата си, която и с наша помощ се опълчи на това беззаконие. Не допусна ветеринарите във фермата си. Наказахте я с глоба. Заличихте стопанството й в регистрите си, смятайки, че така ще заличите проблема на стотици хора в Ямболско. Но не я пречупихте. Тя заведе дело и след 2 години истината излезе. Ето я. Решение номер 7606 на Върховния административен съд, окончателно, без право на обжалване, в което пише следното, уважаеми българи: „Не са изложени обективни факти, установяващи безспорно наличие на болестта по животните и съображенията за вземането на крайни мерки за преодоляването й. В разглеждания казус липсват убедителни доказателства за развитие на болестта чума по дребните преживни животни във времето и в конкретния регион и степен на нейното разпространение. Липсват доказателства за това". По-нататък: "за обявените 11 умрели животни няма доказателство да са били заразени с чума. Нещо повече- доказателствата по делото, показанията на свидетелите, които дори да не са присъствали на конкретните дати на проверките, установяват доброто здравословно състояние на стадото през различните периоди в рамките на периода юли – септември 2018г". А от представената справка на БАБХ за наличието на животни към датата на внасяне на административния акт се установява, че 203 броя овце са живи, включително и двете овце с посочените по-горе ушни марки, с установени уж положителни резултати за наличие на антиген и на геном на вируса на чума. Анализът на доказателствата по делото опровергава извода за създадена непосредствена опасност за здравето на хора и животни в региона.

Сега е време за отговори, макар и след 2 години. Тук виждам част от говорителите и създателите на заглавията, които ви прочетох. Не сте вие виновни за тези заглавия, вие просто изпълнявате чужда воля. Тук друг трябва да отговаря. Но днес Вас ви каня тук, за да отговаряте - защо излъгахте за чумата по животните в Странджа? Защо ги избихте? Защо заличихте труда на десетки семейства? Защо обезлюдихте района? Защо излъгахте Европа и колко пари се получиха от Европа срещу лъжа – и сега ли ще кажете: „тихо, мълчете си, за да не ни накажат за измама“. Това ли е партията за европейско развитие на България? Един трябва да отговаря, защото от онова време министрите се смениха. Един е отговорен за тази политика на геноцид в онзи регион – и това е г-н Борисов. Въпросът е защо? Страховете на хората по онова време, липсата на информация, лъжливите изследвания, създадоха безумни версии. Знам, че не са верни: говореше се, че се обезлюдява регионът, за да се заселят бежанци. Че се убиват животни, за да се прикрият злоупотреби със субсидии. Че се унищожава родното производство, за да се даде път на големи корпорации, които да внасят месо в България. Сигурно нищо от това не е вярно. Беше плод на страхове, но тогава защо, ако нищо от това не е вярно, защо го направихте?

Това няма да остане безнаказано. Време е справедливост. Благодаря на всички наши депутати за усилията, че бяхме там, с грижа за хората. Първо, ще извикаме г-н Борисов на изслушване тук, за да обясни какво направи и защо го направи. Ще взема всички стенограми от дългочасовите разговори в кабинета на председателя на НС и ще ги обявя, за да се види кой какво говори там. Нека да се види как категорично заявявам, че няма чума по дребните преживни животни в Ямбол и как ми се отговаря, че организирам преврат. Всичко това ще стане публично. Ще помогна на всички, който се чувства засегнат, да заведе граждански иск, за причинените му вреди от вас. Ще помогнем на всеки, който иска да заведе наказателни дела за престъпленията на властта. Това, уважаеми управляващи, няма да е преврат, а грижа за хората. И това няма да е заплаха за националната сигурност, а справедливост за България.

Обръщам се към всички българи: Знам, че понякога ви е страх, знаем, че ви плашат, мачкат, рекетират. Но вижте тази крехка жена- Ани от Болярово. Когато си прав и смел, истината побеждава. Повече от всякога е време да бъдем смели, да се обединяваме, да си помагаме за общи действия срещу некомпетентното, корумпирано, вредно, а вече и опасно за България управление на Бойко Борисов.

Активен Kole

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1148
  • Профил

Неактивен фелдкурат Ото Катц

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 797
  • Профил
Цитат
Председателят на #БСПзаБългария Корнелия Нинова настоя премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента относно унищожените животни през 2018 година заради чумата.

Нинова се позова на решение на ВАС по дело, заведено от фермер от град Болярово, според което няма обективни факти, че убитите 11 животни са били заразени с чума.
.....

Любопитен съм да видя следващите стъпки след този призив.

Ех, как ми липсва др. Фирмин, Миндербиндера, сержанта и Гринго, да питат, да коментират, да заклеймяват...

« Последна редакция: Юни 19, 2020, 15:07:10 от фелдкурат Ото Катц »

Неактивен Eisblock

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1023
  • Профил
За дребните чифтокопитни - вече се изясни. Или по-точно, се потвърдиха убедителните съмнения за някаква фалшива акция.
Остава сега да се разбере какви интереси движеха последвалото изтребване пак на здрави животни - прасешкият Мор?!

Дали вътре бяха някакви маргинално-локални интереси, бе някаква акция на безхаберниците от онази БАХ/намси кво... т.е. Кифгеврекснаб.ООД или пък акцията бе някаква заповед на сахибите - вероятно ще остане тайна.

Хубавото е поне, че една огромна свинщина в "кочината", получи ответен, изобличителен юридически шамар. Сега следва да има наказателно преследване и търсене на обезщетения за погубените животни и пропуснатите ползи. Но за жалост, ако въобще се стигне до осъждане на шайката, плаща пак плебса. А не действителните виновници.

Неактивен фелдкурат Ото Катц

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 797
  • Профил
Питане в Парламента:
"Настоящият въпрос моля да не се третира като намеса във вътрешните работи на иначе приятелска Турция, а само като официална загриженост за съдбата на византийския културен паметник". Това заяви народният представител от БСП за България Проф. Иво Христов.

Депутатът посочи, че на 29 май турският президент е заявил, че монументалната музейна сграда "Св. София" в Истанбул ще бъде превърната в джамия. По думите на Христов датата не била избрана случайно. Той припомни, че на 29 май 1453 г. Константинопол пада под османска власт. Христов каза, че вече има остра реакция от страна на гръцкото правителство и попита дали и българското правителство ще реагира. Той припомни, че църквата "Св. София" има огромно символно и сакрално значение за православното християнство.


...къде са сега синковците, `дето питаха тук какво е мнението на КорНи за отворените църкви, а?
Дали ще последва реакция от министър Захариева?
Или да очакваме телефонен разговор между Него и Ердоан?

Неактивен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1937
  • Профил
Цитат
...къде са сега синковците, `дето питаха тук какво е мнението на КорНи за отворените църкви, а?
Някъде тук -
https://www.idealista.pt/ru/news/stil-zhizni-portugaliya/2019/07/02/381-portugaliya-samaya-gey-druzhestvennaya-strana-v-mire