За мен по-голяма загадка е защо ония, дето са "гласували с краката си",сега толкова се напъват да участват в джумбуша.
Не се напъвай толкова! От 2 милиона емигранти, зад граница няма да гласуват в БГ избори и 200 000. Без тези в Турция.
Аз лично и доколкото знам от мойте роднини тук никой няма да гласува.
Тези българи в чужбина които гласуват, практикуват конституционното си право. Ако сте ербап, променете конституцията в тази част!
Мажоритарни избори са решението. Една партия няма как да я хванеш за гръцмуля като ви излъже, с мажоритарният избор не е така. Конкретният лъжец можеш.
BTW емигрантите не са ви виновни за сегашната мизерия и корупция в БГ. Има си конкретни виновници и те не са емигранти. Божков и Цветан Василев ги изключваме от емигрантите. Те са "вор в законе".
Не е джумбуш. Става въпрос кой ще ви краде 4 години. Няма да ме крадат мен. Дори няма да изплащам дълговете които правят вашите управляващи от ВАШЕ име.
Мислете преди да пуснете бюлетината!
Не се напъвам, не подскачай. Наистина не раазбирам защо някой, който е напуснал Бг окончателно и безвъзвратно, на когото децата са граждани на друга държава и (в масовия случай) трудно разбират български, ще иска да гласува в изборите за българско НС. Толкоз.
Не съм обвинил дотук емигрантите в нищо, но сега май ще го направя. Ще взема резултатите от предишните парламентарни избори и ще констатирам, че близо 25% от емигрантите са гласували за Бойко Борисов (т.е. - за корупцията). Ако махнем гласовете от Турция, тежестта на задграничните поддръжници на ББ нараства на близо 1/3. И това, забележи, става при избора на ББ-3. А през 2014 гласовете за ББ от чужбина бяха около 28%.
Да допуснем, че емигрантите са настроени твърдо антикомунистически - защо тогава гласовете за категорично 'десните' са два и половина пъти по-малко от тези за ББ ? Комай номерът с бойковите дядовци е успял в чужбина ?
Та така. Тези прости факти определено говорят за не особено висока интелигентност на гласуващата част от българската диаспора в чужбина, която явно не е "цветът на нацията", както обичат да се самоопределят някои нейни представители. И затова се чудя каква ли е мотивацията на тези хора.
Чудя се, впрочем, толкова ли са късогледи и 'класическите десни', които много упорито настояват да се улесни гласоподаването в чужбина, надявайки се, очевидно, че оттам ни залеят гласове за ДБ, РБ и каквото там още съкращение измислят. Но защо ли се чудя - след като има толкова много сторонници на гласуването по интернет...