Та... :tomtom:
Аз съм на мнение, че троленето или опитите за такова тук би трябвало да се приветстват. Пощо сте всички възрастни и можете да се обиждате един друг възвишено, възпитано и винаги. Докато спазвате правилата за възпитано и възвишено, аз винаги ще гледам през пръсти на подобни дела. Все някъде трябва да си точите ноктенцата, ноктите, клюновете и шиповете - защо не тук, в приятна обстановка, сред съмишленици?!
Не съм съгласна да се обиждате с "платен трол" - форумът не е достатъчно голям, за да може някой да издържа платени тролове за тук. И ако случайно има платени тролове - това са пари, хвърлени на вятъра! Качеството на тролинга следва да е многократно по-високо при професионалисти! Иначе е обидно за професионалистите, и за тролените. Агитацията и пропагандата са изкуство и наука, преплетени в едно с добро финансиране. Per aspera ad astra, дето са рекли древните, т.е. ако да бе имало аспри, щеше да има и астри*! А така си караме на обикновени местни дафинови клони, бичим ги честно на частно.
Пощо както вече упоменах форумът е малък, няма платени администратори и модератори също. Платата се взема в право на участие в дискусиите. Няколко пъти съм обяснявала защо Ной няма да си сваля престилката всеки път, когато я засърби (Ноя, а не престилката) да участва в скандала. Във форумната модераторска одая има също демокрация, затова колегата секуко/паралелепипед ползва два акаунта и не го мързи да ги сменя. Той е малко по-кибритлия, май веднъж щеше да ме замрази мен, така че в това отношение всички сме равни.
След всичко речено викам да се върнем към нормалните си мелета, попържни в стил "Рококо" и "Модерн", форумни симпатии и антипатии, и така до следващото стълкновение на тектоничните форумни плочи!
На всеки се дава пълноценна възможност да се чувства жертва на системата в степен, която му/й позволява да е щастлив/а! Но темата ще си остане още малко заключена, щото така рече паралелепипедът.
*астрите са още известни като богородички, за не-ботаниците сред нас