Не мисля, че "получаваме ДПС в управлението или поне, не съм убеден, че ИТН съзнателно провежда курс в полза на ДПС. По-скоро им бабуват няколко човека , които им подхвърлят хора и идеи.
Всички заклинания на говорещите глави за участие на ДПС в правителството или как ДПС дърпа конците и т.н., са абсолютно голословни. Насаждат се внушения, създават се настроения срещу ИТН. Остава да се сетиш кой е най-видния борец срещу ДПС.
Сетне, оказва се, че и послъгват малко или просто не разбират какво им предлагат събеседниците. Нито Петков, нито Василев са им предлагани от ДБ, нито други имена. Василев и Петков са им посочени като тип лица, които ДБ биха одобрили - хора с ясна ориентация, популярни.
Това ме разсмя :crying_with_laughter-3302:
Значи, не са им предложили Петков или Василев като личности, а като еталони, по които да си мерят министрите, така ли ? Не може да го твърдиш сериозно.
Интересно, защо избраха тъкмо тези трима за еталони. Особено безличния Денков. Защо не препоръчаха Бойко Рашков, този таран на изчегъртването, или бореца с медицинската мафия д-р Стойчо, или ревизорката на магистрали Комитова ?
Колкото и да ми е симпатичен, няма начин Петков (или някой като него) да го вземат за министър. По простата причина, че той не желае да се съобразява с никого и да си води своя си политика - сам го заяви. Това може да минава в служебно правителство, но няма как да стане в редовно. За Василев, който също ми е симпатичен, остават съмненията около сделките му с въпросния софтуер - каза, че е спечелил делата, а се оказва, че всичко е завършило с извънсъдебни спораззумения. Има разлика. И протежирания от него Спецов също е мътен.